Annonce
Erhverv

Tvunget hjemmearbejde blev springbræt for it-iværksætter: Nu hjælper Jørn virksomheder ud i skyen

Jørn Hansen blev corona-hjemsendt fra Bang & Olufsen. Det gik fint med at holde dampen alene, så nu har han taget springet som iværksætter med Fram Data i Struer. Foto: Thomas Maxe
Efter 20 år som software-ingeniør hos Bang & Olufsen er 52-årige Jørn Hansen blevet iværksætter med it-firmaet Fram Data, og der er brug for ham derude.

STRUER: Corona har været skyld i megen ulykke, men pandemien har også tvunget virksomheder og ansatte til at arbejde på nye måder. Eksempelvis blev mange af os tvunget i stuearrest med en bærbar computer for at forebygge smittespredning på arbejdspladsen. For Jørn Hansen blev det springet til at realisere en gammel drøm om at blive iværksætter som indehaver af it-virksomheden Fram Data.

- Jeg blev som så mange andre sendt på hjemmearbejde, og så opdagede jeg, at jeg faktisk godt kunne trives i mit eget selskab, siger Jørn Hansen med et smil.

Den 52-årige svagstrømsingeniør har i godt 20 år arbejdet hos Bang & Olufsen som it-specialist, hvor han har ydet intern support til produktudviklere, for eksempel udviklet it-værktøjer, som andre it-specialister kunne bygge videre ovenpå. Altså er han en slags digital værktøjsmager.

Annonce

- Mit arbejde har typisk været inden for det felt, som man i it-verdenen kalder DevOpS - altså ”development and operations”. Det vil sige, at man udvikler it-værktøjer, men at man også kan varetage driften af værktøjerne, så man sikrer oppetid og eventuelle opdateringer, forklarer Jørn Hansen.

Arbejder i skyen

Da han i de unge år blev uddannet ingeniør i Sønderborg, var der ikke noget, der hed it. Men med pæren i orden, en god uddannelse og en god portion nysgerrighed kan man følge med tiden, og det har han gjort.

- Det gælder om hele tiden at udvikle sine færdigheder. Lige nu råber alle på cloud-baserede løsninger, hvor it-tjenester ligger i ”skyen”, og inden for det område, har jeg faktisk udviklet et produkt, som jeg længe har drømt om at gøre til en salgbar tjeneste, for eksempel abonnementsbaseret, fortæller Jørn Hansen.

Cloud-tjenester kender mange fra eksempelvis Adobe Photoshop til fotoredigering eller fra internet-tjenester, hvor man booker en tid hos frisøren eller bestiller en pizza til levering.

- Enten køber du software og installerer det selv på dine egne computere. Så skal du betale en forholdsvis høj indkøbspris, og du skal selv sørge for at holde det kørende, selv opdatere og så videre. Eller du kan koble dig på en cloud-baseret løsning, hvor du via internettet logger på en abonnementsbaseret tjeneste, som giver dig adgang til de samme tjenester ”ude i skyen” - men her er det så tjenesteudbyderen, der har ansvaret for it-sikkerhed, opdateringer af programmet og tilgængelighed, forklarer Jørn Hansen.

Annonce

Freelance på fuld tid

Han har selv udviklet it-værktøjer, som har potentiale til at blive et attraktivt cloud-baseret produkt. Det er tekniske hjælpeværktøjer, som andre it-udviklere kan få stor nytte af. Nu skal Fram Data vise, om ideen kan omsættes til forretning.

- Jeg er så langt fremme med udviklingen af mit produkt, at det i princippet er klar til de første test-kunder. Men lige nu er jeg fuldtidsbeskæftiget på freelance-basis på et stort projekt for en offentlig myndighed, og så kører min egen produktudvikling på lavt blus hen over sommeren, fortæller Jørn Hansen.

Det kræver meget papirarbejde at byde ind på offentlige projekter, så Jørn Hansen og Fram Data er hyret som underleverandør til en større it-virksomhed, som vandt licitationen.

- Det giver jo noget omsætning at starte op på, og så betyder det også, at jeg får et større netværk, hvor flere kan se, hvilke færdigheder jeg har, siger Jørn Hansen.

Jørn Hansen er ny iværksætter. Han er glad for det sociale liv med mange nye "kolleger" fra forskellige brancher i Businesspark Struer. Foto: Thomas Maxe

Han er begejstret for sit nye liv som iværksætter og er i øvrigt faldet godt til i Businesspark Struer, både fagligt og socialt.


Det er spændende at møde folk, som er specialister inden for så mange forskellige fag, og jeg har da også fået en del forespørgsler fra andre virksomheder, som har brug for it-hjælp.

Jørn Hansen, som er faldet godt til med Fram Data i Businesspark Struer


- Det er kommet bag på mig, hvor mange virksomheder der egentlig er herude. Og hvor stor diversitet der er her. Det er spændende at møde folk, som er specialister inden for så mange forskellige fag, og jeg har da også fået en del forespørgsler fra andre virksomheder, som har brug for it-hjælp, siger Jørn Hansen.

Han understreger, at man ikke behøver et stort it-udviklingsprojekt for at få hjælp af Fram Data. Han hjælper også gerne på det helt lavpraktiske niveau.

- En af de andre herude i Businessparken kom og spurgte, om jeg kunne hjælpe med en bærbar computer, som kørte langsomt. Det ville jeg da gerne kigge på. Jeg hjælper også gerne virksomheder med for eksempel at finde en løsning til automatisk backup af data eller andre praktiske opgaver, siger Jørn Hansen.

Det store it-projekt, som han arbejder på lige nu, forventes afsluttet til efteråret. Derefter bliver der sat turbo på færdigudvikling af hans eget cloud-baserede it-værktøj.

Fram Data

  • It-virksomheden Fram Data er specialist i cloud-baserede it-løsninger til virksomheder.
  • Firmaet er stiftet af 52-årige Jørn Hansen, som er uddannet svagstrømsingeniør med mere end 20 års erfaring fra Bang & Olufsen.
  • Lige nu arbejder han på en større opgave på freelance-basis, men han løser ind imellem også små, praktisk orienterede opgaver for lokale virksomheder.
  • Hjemmeside: www.framdata.com
Annonce
Vestjylland

Spurgt på gaden: Er du klar til at droppe kontanterne?

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Livsstil For abonnenter

Birthe blev på den gamle skole efter sin mands pludselige død: - Jeg flytter aldrig, for jeg elsker at bo her

Livsstil For abonnenter

Spørg advokaten: Har jeg pligt til at oplyse, hvem der er far til mit barn?

Erhverv

Bank undrer sig: Flere kontanter er i omløb selv om færre hæver penge

Danmark

Boligjagten er gået ind: Det skal du huske, når du skal flytte nærmere dit studie

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Lad os hurtigst muligt få afskaffet kontanterne

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Danmark

Ud med de gamle, ind med de nye: Søndag træder nye regler om brændeovne i kraft

Sport

Se triumfen i billeder og video: Rindoms vilde rutsjebanetur endte med guld

Erhverv

Jagten på en ny karriere: B.S. Christiansen skal inspirere minkavlere

Navne For abonnenter

Kanonskytte fra Nordatlanten valgte københavnerlivet fra og slog rødder i Struer

Holstebro

Nyt bilhus sælger de billigste og leaser de dyreste

Annonce