Ulfborg/Vemb

Tvinges til at hæve sin pension: Sender sine medaljer til minister

Som protest mod reglerne har den tidligere soldat med bopæl i Ulfborg pakket sine medaljer sammen i en kasse og sent dem afsted mod beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsens (V) kontor. Privatfoto.
Daniel Hansen har PTSD og depression. Nu tvinger kommunen ham til at hæve sin kapitalpension, fordi han er for "rig" til at få kontanthjælp.

Ulfborg: Da Daniel Hansen tog på fredsbevarende opgaver i det tidligere Jugoslavien 1990'erne, havde de færreste i Danmark hørt om Posttraumatisk Stresssyndrom (PTSD).

Men siden er han blevet klogere på emnet, end han har haft lyst til.

Daniel Hansen lider selv af PTSD - siden er en depression kommet til, hvilket senest i en periode har gjort ham ude af stand til at kunne forsørge sig selv:

- Nu har jeg så fået brev fra kommunen om, at jeg ikke kan få kontanthjælp, da jeg har en pensionsopsparing, fortæller Daniel Hansen.

Han skal først hæve og siden bruge den pensionsopsparingen på mere end 270.000 kroner, som han møjsommeligt har sparet op, før han kan komme i betragtning til kontanthjælp, og som protest mod reglerne har den tidligere soldat med bopæl i Ulfborg pakket sine medaljer sammen i en kasse og sendt dem afsted mod beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsens (V) kontor:

"Jeg ved præcis, hvad jeg har betalt for hver enkelt genstand i kassen afregnet i: blod, sved, tårer, afsavn, frustrationer og nedsat funktion. Men jeg er i tvivl om, hvordan I vil værdisætte tingene. Derfor har jeg valgt at donere indholdet til dig, selv om tingene i kassen betyder mere for mig end min pension. Jeg vil nemlig nødig stå i en situation i fremtiden, hvor jeg har behov for at få min løn suppleret op til kontanthjælp og ikke kan få det, hvis det skønnes, at indholdet (af kassen red.) er mere end 10.000 kroner værd," skriver Daniel Hansen i en medfølgende besked til ministeren, som han sammen med et foto af medaljerne har lagt op på Facebook som dokumentation.

Vi tales ved

Daniel Hansen bekræfter overfor Dagbladet sagen og dens sammenhæng.

Men lige nu kan han ikke overskue selv at fortælle historien og henviser til sit opslag på Facebook.

- Jeg skal have fat i Veterancentret og afklaret min situation, fortæller han.

I sit brev til beskæftigelsesministeren skriver Daniel Hansen videre:

"Jeg synes, du skal hænge medaljerne op på din opslagstavle med bagsiden udad og læse teksterne, før du går i gang med at træffe dagens beslutninger."

I brevet fortæller Daniel Hansen videre, at han gerne ville have skrevet meget mere, men at det er et krævende job at kommunikere med kommunen, når man samtidig kæmper med PTSD og en depression.

"Det kan være, vi tales ved, når jeg er kommet lidt ovenpå igen. Du får sikkert også mere tid til at sludre med borgere igen, når du kommer i opposition," skriver Daniel Hansen.

0/0
Annonce
Ulfborg/Vemb For abonnenter

Fru Pedersen vandt: - Jeg bruger fire timer hver anden dag - bare på at vande krukker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Ulfborg/Vemb

Medlemmerne flygtede efter sag om grusvej: Nu ser det lysere ud for MC-klubben

Fodbold For abonnenter

Sådan skal HB forlænge det forrygende forår

Struer For abonnenter

Der stod danger på GPS'en: - Der var en reel risiko for at blive slået ihjel, hvis man røg ud over

Struer

Klar til første spadestik til kunstgræsbane

Holstebro

Brugs udsat for røveri: Blev truet med 'pistol'

Holstebro For abonnenter

Kæmpevarehus har nye store byggeplaner i Holstebro

112

Brød ind i friluftsbadet og stak af med pengene

Annonce