Annonce
Navne

TV-optagelser står i kø på kroen i Sevel

Hans Kurt Nielsen benyttede chancen for at få en selfie sammen med sin navnebror, programvært Hans Pilgaard. Privatfoto
Kroen har to dage i denne uge været ramme for tv-optagelser og kroværten glæder sig over pr-værdien.

Sevel: - Jamen, jeg kan da næsten ikke være i mig selv af stolthed.

Smiler krovært Hans Kurt Nielsen, Sevel Kro.

Det skyldes, at kroen i den forgangne uge hele to gange har været involveret i tv-optagelser, som er med til at sætte den gamle privilegerede kro på danmarkskortet. Tirsdag var kroen rammen omkring optagelser til tv-programmet "Landmand søger kærlighed", og onsdag var Hans Pilgaard på pletten med et optagelse til et madprogram på TV 2. Her skulle skuespillerne Jens Jørgen Spottag og Ditte Hansen sætte tænderne i de lokale specialiteter og gætte på, hvad prisen mon kunne være.

- Vi blev ringet op for en måneds tid siden, om optagelserne kunne foregå her, og det tog ikke mange sekunder at sige ja tak, smiler værten.

Der ganske vist ikke selv har set nogle af de pågældende madprogrammer, men nok skal være forberedt, når det aktuelle program kommer sidst i august.

Ølbien er en af kroens kendte specialiteter, så det blev naturligvis noget at det, Jens Jørgen Spottag og Ditte Hansen skulle sætte tænderne i.

- Opskriften er skrevet på gammel pergament og blev serveret på rigtig vestjysk facon, fortæller Hans Kurt Nielsen.

Gæsterne fik også lov til at smage både kromandens brændevin og kromandens humlebryg som passende drikkelse til retten.

- Jo, de skulle da have hele paletten, kommenterer kroværten.

Optagelserne foregik i haven, og 50 pensionister i et selskab fra Øster Hurup fik sig lidt af en overraskelse. De spiste nemlig på kroen samtidigt, og mange af dem var lige en smut henne og hilse på skuespillerne og tv-værten.

Tv-holdet kom med ialt ni personer, som alle skulle beværtes fra frokosttid til omkring klokken 15.30.

- Naturligvis til en rimelig pris, fortæller Hans Kurt Nielsen, der glæder sig rigtig meget til at se resultatet på tv-skærmen. Og den omtale og reklame, som han venter det giver kroen.

Annonce

- Vi blev ringet op for en måneds tid siden, om optagelserne kunne foregå her, og det tog ikke mange sekunder at sige ja tak

Hans Kurt Nielsen, vært på Sevel Kro

Annonce
Forsiden netop nu
112

80-årig død efter cigaret-ulykke

Leder For abonnenter

Vi skal huske vores etik

Sociale medier - eller måske rettere sociale platforme - som for eksempel Facebook har gjort det nemt og effektivt for enhver at udgive og sprede information. Det betyder, at et medie som dit lokale dagblad ikke altid er først med det seneste. Det er i dag heller ikke så vigtigt for en avis. Til gengæld er det vigtigere end nogensinde at udvælge, prioritere og guide i den store strøm af information. Mange læsere har måske undret sig over, at vi i tirsdagens avis ikke skrev, hvem der havde sat ild på Humlum Kro. For allerede mandag eftermiddag var det en kendt sag i lokalområdet, hvem der havde gjort det - og ovenikøbet tilstået det. Den information sørgede kroejer Tonny Hedegaard for at sprede, da han på Facebook skrev et længere indlæg om forbrydelsen, tilståelsen og detaljer i sagen. Alt sammen i den bedste mening og med et humanitært afsæt. Hvorfor skriver I det ikke, er vi blevet spurgt. Og svaret er, at vi langt fra skriver alt, hvad vi hører om. Det er yderst sjældent, at vi bringer navne på sigtede i straffesager, og selv når der er faldet dom, er det kun i de grovere sager, at vi skriver navnet på dømte. På den front adskiller medier sig fra den strøm af information - og misinformation - der flyder på for eksempel Facebook. Juridisk er der ikke nødvendigvis noget i vejen for at fortælle, hvem der har tilstået i en straffesag. Men vores etiske retningslinjer afholder os fra at gøre det per automatik. Sådan er det ikke på Facebook. På de sociale medier bliver etikkens bundgrænse defineret af laveste fællesnævner. Når vi i dag fortæller om Tonny Hedegaards udpegning af gerningsmanden, sker det heller ikke uden etiske overvejelser. Med vores journalistik om hans opslag er vi med til at sætte lys på sagen. Når vi alligevel beskæftiger os med det, skyldes det reaktionerne på offentliggørelsen. Opbakningen i lokalområdet og en tilsyneladende tilgivende attitude gør sagen og tilståelsen interessant i bredere forstand. Og det kommer vi til at skrive mere om.

Annonce