Annonce
Holstebro

TV-kok gæster Nr. Felding

Anne Hjernøe fortæller i Nr. Felding fredag 21. februar om sine ideer og oplevelser. Arkivfoto: Jens Thaysen

Nr. Felding: Det handler om økologi, sæsonens råvarer og historier om det gode måltid, når tv-kokken og journalisten Anne Hjernøe fredag 21. februar holder foredrag i Festhus Syd ved IdrætsCenter Syd. Anne Hjernøe er især kendt for sine mange TV-programmer, hvor hun sammen med journalisten Anders Agger drager verden rundt og kombinerer med kulinariske oplevelser.

Kulinarisk oplevelse er der også chance for i Nr. Felding, da man mod ekstra betaling af 90 kroner får maden serveret fra klokken 18.30.

- I Nr. Felding er vi optaget af god mad og spændende oplevelser. Gode og sunde madvaner er relevante for både børn, unge og voksne. Derfor er vi glade for, at det er lykkedes at få et arrangement med Anne Hjernø til Nr. Felding, hvor der er mulighed for at hente inspiration og få en smagfuld mad oplevelse, siger formanden for Nr. Felding Borgerforening Leif Brøgger. Der understreger, at Formandsgruppen, som repræsenterer alle Nr. Feldings institutioner og foreninger, bakker op om arrangementet.

Billetter kan købes via Nr. Feldings hjemmeside: https://bricksite.com/nrfelding

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hold fokus på batteritoget

Vi kunne onsdag læse her i avisen om en ny idé med en letbane mellem Vejle og Billund, som skulle erstatte tanken om en jernbaneforbindelse på strækningen. Gevinsten for Vestjylland skulle så være, at når det blev en letbane, så var den uafhængig af jernbanenettet, og dermed ville linjen til Billund ikke være det, der gjorde, at der ikke længere ville være direkte tog fra Struer og Holstebro til hovedstaden. Det vil en jernbaneforbindelse fra Vejle til Billund netop betyde, da alle passagerer fra Vestjylland så skulle skifte i Vejle. Nu er det velkomment med forslag, der sikrer, at der fortsat kan være direkte jernbaneforbindelser på tværs af landet, da det vil fratage mange lysten til at tage toget, hvis man ved, man skal ud i Vejle og vente på et nyt tog, hvor man så skal finde et sæde. Det er den behagelighed, at man kan sætte sig og så først rejse sig, når man er på hovedbanegården eller i lufthavnen, som gør, at det er attraktivt. Det allerbedste ville være, at der også kommer en elektrificering af forbindelsen mellem Struer og Vejle. Man må erkende, at det er tvivlsomt, der nogen sinde findes penge til det. Selv om den løsning fortsat er hovedmålet, så er det klogt, at Struer-borgmester Viggo Lynghøj alternativt arbejder på, at man så i det mindste får indført batteritog mellem Struer og Vejle. De kan kobles på det "almindelige" tog i Vejle, og dermed sidder man på samme sæde hele vejen til hovedstaden. På samme måde retur. Det er den løsning, der bør sættes fokus på, da det er den mest realistiske, hvis man opgiver de dyre elledninger på sporet fra Vejle til Struer. Samtidigt må man også sige, at det er en økonomisk helt urealistisk løsning at lave nye spor til Billund, uanset om det er tog eller letbane. Der er for få passagerer, der vil bruge dem til lufthavn og store arbejdspladser som Lego, fordi afstanden er for kort til, man først vil fragte sig hen til en station i stedet for at tage bilen direkte. Busser kan klare det behov, og dem kan man også sætte batteri på.

Annonce