Annonce
Ulfborg/Vemb

Tv-kanaler melder pas: Serie om badehotel er strandet

Brødreparret Oliver og Nick Mogensen (t.h.) overtog i starten af 2018 forpagtningen af Vedersø Klit Badehotel, hvis historie går helt tilbage til 1927. Arkivfoto: Morten Stricker
En tiltænkt serie om livet på Vedersø Klit Badehotel bliver ikke til noget, da det ikke har været muligt at få en aftale med en tv-station.

Vedersø: Seertallet nåede op på den anden side af svimlende 1,7 millioner, da TV 2 i februar tog hul på sjette sæson af 'Badehotellet', der angiveligt er god at lune sig ved hjemme i stuerne.

Helt så højt ville bølgerne næppe gå i en dokumentarserie om livet på Vedersø Klit Badehotel, som Metronome Productions har haft en plan om at følge med et kamerahold. Men projektet er strandet, da det ikke har været muligt at indgå en aftale om visning på en tv-kanal:

- Vi præsenterede idéen til adskillige kanaler, og vi fik masser af gode tilbagemeldinger, men var desværre ikke plads til serien hos dem, siger Rasmus Ladefoged, programchef i Metronome Productions' afdeling i Aarhus.

Tanken var at spejle udfordringerne hos det østjyske brødrepar Nick og Oliver Mogensen, der i starten af 2018 overtog forpagtningen af det vestjyske badehotel, hvor det gennem årene har været særdeles vanskeligt at drive en sund forretning.

Annonce

Hed engang Hotel Seattle

Metronome Productions modtog sidste år et kontant skulderklap for idéen, da Den Vestdanske Filmpulje bød sig til med 50.000 kroner i udviklingsstøtte, men derved blev det altså:

- Det er ærgerligt, men det er vilkårene i vores branche. Vi udvikler og præsenterer mange idéer, hvor kun et fåtal går hele vejen, siger programchef Rasmus Ladefoged.

Metronome står i dag bag programmer som 'Luksusfælden', 'MasterChef', 'Familien fra Bryggen', 'Stormester', 'Klipfiskerne', 'Nybyggerne' og 'Politijagt.'

Midt i sin ærgrelse over, at det kun blev til snapshots fra Vedersø Klit Badehotel, glæder Rasmus Ladefoged sig over, at TV MidtVest nu og da lægger vejen forbi den 92 år gamle matrikel ved Vesterhavet.

Hotellet blev i sin tid opført af dansk-amerikaneren Thorvald Nygaard, der døbte huset Hotel Seattle.

Vedersø Klit Badehotel råder i dag over blandt andet 60 værelser, en restaurant og adskillige selskabslokaler.

Annonce
Forsiden netop nu
HB

HB hentede tredje udesejr i træk

Leder For abonnenter

Lad nu bare forældrene være forældre på deres måde

Ingen ferieuge uden historier i medierne, som til hverdag næppe havde fået stor opmærksomhed. Nogle kalder det lidt nedladende agurketids-historier, men ofte kaster den slags ret interessante ting af sig. Og ofte giver ferie hos politikere og embedsmænd mulighed for at fortælle noget om helt almindelige mennesker. Det er som udgangspunkt positivt. Denne efterårsferies store historie uden stor relevans er historien om forældre, der ønsker at få deres børns skolefoto manipuleret. Ikke mindst harmen over disse forældre og den massive afstandtagen til redigering af virkeligheden har fyldt meget. Meningsdannere og politikere - og mange andre - har med glæde delt deres egne gulnede skolefotos på sociale medier. Ledsaget af mere eller mindre harmdirrende kommentarer om nutidens forældres forkvaklede syn på udseendet. Det er en automatredaktion, og den er ærligt talt kedelig. Det er også helt ligetil at lange ud efter forældregenerationen og dennes tilgang til børn og opdragelse. For den er unægtelig anderledes end den forriges. For slet ikke at tale om forskellen, hvis vi går to generationer tilbage. Vi kan hurtigt blive enige om, at børn skal have lov at være børn, og at vi skal passe på med, hvor store krav om perfektion, vi flasker dem op med. Men udviklingen giver altså nye muligheder, som de unge ser som noget helt naturligt. Til hverdag er der digitale filtre på billederne, så det hele tager sig lidt bedre ud. Og selv måske skal være en af de rigtig gode dage, hvis vi i virkeligheden skal leve op til udseendet på billedet, foretrækker vi helt naturligt den pæne udgave, når vi viser os frem. Hvorfor skulle det være anderledes for børnene? Hvor langt skal man alternativt gå for at sikre autenticitet i billederne? Skal det tages om, hvis øjnene er halvt lukkede? Skolefotoet er i sig selv ret ligegyldigt for samfundet. Men historien er interessant, fordi den siger noget om os. Og det gør reaktionerne i høj grad også. Børnene skal have lov at være børn, ja. Men skal forældrene ikke også have lov til at være forældre på den måde, de nu finder rigtigt?

Erhverv

Frygt for skadedyr lukker Netto

Annonce