Danmark

Tiden gik i stå, da tusinder ærede terrorofre med fakkeltog

Anslået et par tusinde børn og voksne ærede familien Holch Povlsen med et fakkeltog torsdag aften. Foto: Flemming Krogh
Et par tusinde børn og voksne deltog torsdag aften i et fakkeltog fra Stavtrup og til herregården Constantinsborg for at vise deres sympati med og medfølelse for en familie, der må bære det ubærlige.

STAVTRUP: Det er så ufatteligt svært at forstå, det, der er sket. For det er helt forkert. Børn skal ikke dø før deres forældre. Og mennesker skal ikke slå hinanden ihjel.

Der er næppe den forælder i kongeriget, der ikke er rørt til tårer eller har mærket et dybt sug i maven, da de hørte om den forfærdelige hændelse og det ufattelige tab for familien Holch Povlsen.

Feje terrorister tog påskesøndag tre af familiens fire børn mellem 5 og 15 år fra fredelige Stavtrup med i døden, da de tre var ved at spise morgenmad på et feriehotel. I alt 250 uskyldige mennesker gik i døden på grund af terrorhandlinger i ferieparadiset Sri Lanka.

Et tab af tre børn for et forældrepar er så umenneskeligt, at vi ikke kan rumme det. Som Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard skrev i en udtalelse efter attentatet, findes der ingen ord, der kan beskrive den situation, som familien fra Stavtrup lige nu må gennemleve.

Rigtigt mange børn deltog i fakkeltoget. Foto: Flemming Krogh

Vi må handle

Når ord ikke slår til, må vi handle. Derfor fik den lokale sorg form af et fakkeltog, der med borgmesteren iblandt torsdag aften begav sig fra Stavtrup ad Ormslevvej til Alleen og ned mod Constantinsborg. Ifølge politiet gik anslået et par tusinde borgere med i fakkeltoget.

Traveturen på et par kilometer gik i gåsegang fra Rema i Stavtrup på cykelstien ud til Alléen, hvor faklerne blev tændt. Den friske vind gav flammerne næring og fakkelhavet bredte sig langsomt ned mellem alléens både gamle og nyplantede træer. Snakken gik mellem deltagerne om alt og ingenting, men da de nærmede sig Constantinsborg blev alle alvorlige.

Lågen var åben

Familien havde ladet lågen stå åben, og et par tusinde tavse børn og voksne skridtede forbi skiltet med "privat" ind over brostenene, forbi den store genopbygning af laderne og til den inderste gård med det hvide hovedhus.

Her fik tårerne fik frit spil blandt de mange, der dannede en rundkreds på gårdspladsen for at vise deres medfølelse med og deltagelse i sorgen hos en vellidt familie fra lokalsamfundet. Det er meget muligt, at familien er en af landets rigeste, og de fleste har sikkert noget af Bestsellers tøj hængende i garderoben. Men her i Stavtrup torsdag aften var de først og fremmest en lokal familie, man sørgede med.

En familie som har mistet det dyrebareste i verden. Tre børn.

Og var stemningen i forvejen knuget gik tiden nærmest i stå og mange holdt vejret, da Anders og Anne Holch Povlsen trådte ud af døren, gik ned ad trappen og stod med hinanden i armene på gårdspladsen som for at takke for deltagelsen. En deltager sprang frem og gav et kæmpe knus til dem begge, mens røde øjne så til.

Efter nogle minutter forsvandt parret igen ind i huset og fakkeltoget satte sig i bevægelse ud af gården tilbage mod Stavtrup.

Sorgen blev synlig i Stavtrup under torsdagens fakkeltog. Foto: Flemming Krogh
0/0
Annonce
Danmark

Funding: Her er tre ting Løkkes velfærdsløfte lærte os

Danmark

Paludan sendte brev til 500: Alle i chikaneoffers omgangskreds skulle kende hans version

Danmark

Nu er dommen faldet: Eks-politiker erkender 73 sexorgier i hele Danmark

Danmark

Tiltalt for rufferi og børneporno: Nu stilles gangbang-politiker for retten

Kultur For abonnenter

Anne, Sanne og Lis triumferede: Fortræffelig fredagsfest med toptunet trekløver

Kultur For abonnenter

Rod'et affære: Stewart sejlede i Boxen

Det er sjældent, man oplever stående ovationer, inden scenetæppet går. Men sir Rod Stewart modtages som en helt i Boxen, hvor hele det øverste publikumafsnit er lukket denne aften. Præcis klokken 19.30 indledes koncerten med sangen "Infatuation" fra "Camouflage" -albummet fra 1984. Det er uden tvivl et af de ringeste udspil fra Rod Stewarts imponerende karriere, og den enerverende keyboard-funderede lyd klinger håbløst hult i Boxen. Desværre har 74-årige Rod Stewart samt det 12 mand og kvinde store band ikke bare startproblemer. De første 10 sange tirsdag aften - som Rod Stewart i øvrigt kalder onsdag - er den værste ørkenvandring, jeg har oplevet i Boxens historie. Glimrende enkeltindslag fra saxofonist Jimmy Robbins spreder en lille smule lys i mørket, men selv ikke gedigne hits som The Persuaders-coveret "Some Guys Have All the Luck" eller Marc Jordan-coveret "Rhythm of My Heart" fungerer optimalt. Rod Stewart hiver efter vejret og er i flere sange nærmest elimineret fra lydbilledet. Det gør decideret ondt at bevidne i flere sange. Det virker som om, de seks kvinder i bandet er hyret for at fjerne fokus fra elendigheden med spjættende, slanke ben og vuggende taljer. Et indslag med stepdans og violindyst bidrager heller ikke med megen musikalitet, og da fine Stewart-sange som "The Killing of Georgie (Part I and II)" samt "Maggie May" også falder til jorden i flade, kaloriefattige versioner, mister jeg næsten troen på, at skuden kan vendes.

Danmark

Lars Løkke har udskrevet valg: 5. juni skal danskerne i stemmeboksene

Danmark

Rasmus Paludans tilholdssag: Læs hvordan han forfulgte og chikanerede ung mand i årevis

Erhverv For abonnenter

Godt for svinebønder - skidt for forbrugerne: Syge grise i Kina udløser eksplosive prishop

Annonce