Annonce
Vinderup

Turtelduer symboliserer sammenhold og kærlighed

Turtelduerne på granitfundamentet ved kirkepladsen i Vinderup - bundet sammen af det luftige hjerterum. Foto: Lars Rask Vendelbjerg
Skulptur skabt af kunstneren Poul Mathis indviet foran kirke- og kulturhuset i Vinderup.

Vinderup: - Sammenhold og kærlighed.

Det er symbolikken med turteldueparret, der søndag blev indviet foran kirke- og kulturhuset i Vinderup.

Duerne støbt i bronze er skabt af kunstneren Poul Erik Nielsen, kendt som Poul Mathis fra Hostrup, der holdt indvielsestalen og forklarede om sine overvejelser.

- Det er et par turtelduer, som vil hinanden. Og med dem er kærligheden også ankommet: i skikkelse af det hjerte, som den luftige form imellem dem peger på som noget centralt, forklarede han.

Duerne sidder på et solidt underlag af grundfjeld i form af en granitsøjle.

- Så deres tilhørsforhold til naturen er åbenbar. De er - som naturen - kommet for at blive. Og med dem forhåbentlig også kærligheden, sagde Poul Mathis.

Efter afsløringen fortalte næstformand i menighedsrådet, Kai E. Pedersen om kunstprojektet. Snakken blev indledt for otte år siden, da kirken fik en donation til forskønnelse på 16.000 kroner fra en anonym giver. Efter en længere diskussion blev man enige om, at det skulle bruges til en skulptur foran kirke- og kulturhuset. Man ville gerne have en kunstner med lokal tilknytning og derfor blev Poul Mathis den foretrukne.

- Han er opvokset i Ejsing, har gået på Vinderup Realskole og kom med nogle gode forslag, fortæller Kai E. Pedersen. Der allerede har fået mange positive kommentarer til resultatet.

Klaus Rifbjerg har skrevet en poetisk sang om duer, som Poul Mathis refererede til ved indvielsen, og sangen blev efterfølgende sunget ved en sammenkomst i kirke- og kulturhuset inden dagens gudstjeneste.

Projektet har ialt kostet 30.000 kroner.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er bare kaos

Nu nærmer tiden sig, hvor de skal til at findes en afgørelse på Brexit i Storbritannien, og man kan jo kun konstatere, at der stort set er kaos i det politiske system i det britiske parlament. Sjældent har en parlamentarisk uoverskuelig situation været udstillet så tydeligt, som det sker i øjeblikket, og det kan godt være, at debatterne i Underhuset er særdeles underholdende. Men konstruktive er de under ingen omstændigheder, og der er tilsyneladende ingen, der føler et ansvar for at finde en demokratisk afgørelse. Det kunne hænge sammen med det valgsystem med kun én vinder i hver valgkreds, som man praktiserer i det britiske, og det gør, at der er kold luft mellem partier og kandidater. Det er i en en sådan situation, man priser sig lykkelig for det danske demokrati, hvor vi da kan komme ud for meget, der giver politiker-lede. Men der findes som regel altid en forhandling og en løsning. Her hjælper det, at der er en god tone mellem politikere og partier, så selv om tonen kan - og skal - være skarp, så er der respekt for hinandens synspunkter, og der er venskaber på tværs af partiskel. Ja, det siges jo, at de værste politiske fjender, man har, de kommer fra ens eget parti, fordi man kæmper om de interne positioner. Det har vi jo været vidner til her efter valget, når vi lige kigger på Venstre. Det vigtige for Danmark og EU er, at det britiske kaos ikke breder sig til kontinentet. Så længe briterne ikke kan blive enige, så er det vel ok at udskyde Brexit endnu en gang. Men det er ikke en sjov situation for danske virksomheder og ikke mindst fiskere, at vi stå i denne situation, hvor man nødvendigvis må forberede sig på noget, man ikke ved, hvor ender. Som du kunne læse i vores søndagsavis, så er den helt gal for fiskerne, da de om få uger kan være forment adgang til britiske farvande, hvor en stor del af fiskeriet foregår. Det giver kamp om de resterende fiskepladser og indtægtsnedgang.

Annonce