Annonce
Holstebro

Efter tre hårde år: Busselskab har vendt skuden

Det er så småt ved at lykkes for Skave Turistfart at omstille sin forretning efter i 2016 at have mistet store dele af sin skole- og rutekørsel. Arkivfoto
Det er lykkedes for Skave Turistfart at få omstillet sin forretning efter at have mistet selskabets største indtjenings-kilde.
Annonce

Skave: Det var en mavepuster af de helt store, da Skave Turistfart i 2016 mistede flere af sine skole- og rutekørsler efter en stor licitationsrunde og var nødt til at fyre 15 chauffører.

Firmaet, som har 72 år på bagen, har kørt skolekørsel siden 60'erne. Siden har firmaet hjemtaget stadig mere rute- og skolekørsel, så den i cirka 30 år har udgjort den største del af omsætningen for firmaet.

Men i dag er lykken vendt for busselskabet. Man har genvundet en lille bid rutekørsel, så tre busser nu kører rutekørsel fra Holstebro til Viborg. Men hovedfokus er på turistfarten. Det har ikke været nogen let turn-around:

- Vi har skulle omstrukturere det hele, siger indehaver Finn Hede. For nu skulle firmaet til at satse benhårdt på turistfarten. Det er nu lykkedes.

- Vi har måtte lave nogle nye samarbejder, og så er vi blevet bedre til at reklamere for os selv og komme ud og vise flaget. Det har krævet noget arbejde, og det er først ved at lykkes nu her, så det har været nogle hårde tre år, siger Finn Hede.

Han har netop købt en ny dobbeltdækkerbus, som bedre kan varetage de større ture.

- Det er jo fremtiden, for man kan pludselig tilbyde lidt mere, siger Finn Hede.

Indehaveren regner med, at firmaet går ud af 2019 med lige knap 20 millioner kroner i omsætning. Men til næste år kommer tallet til at stige - det er han sikker på:

- For det tegner godt med antallet af bookinger til næste år - allerede nu, siger han.

Busselskabet beskæftiger i dag 20 chauffører - med afløsere - og råder over ti busser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Annonce