Annonce
Holstebro

Turisme: Vestkysten har fået en hel unik mulighed

- Vi er med i en ny Danmarkskampagne til 21 millioner kroner for netop at lokke flere danskere til vestkysten, og mange danskere har faktisk drømmen om ferie på hotel eller camping, siger Peter Krusborg, direktør for Destination Nordvestkysten. Foto: Johan Gadegaard
Grænserne er åbne for feriegæster fra Tyskland, Norge og Island i sommerhuse og på campingpladser fra 15. juni. Samtidig opfordres danskere til at holde sommerferie i Danmark eller en af disse tre lande på grund af Covid-19.
Annonce

Nordvestjylland: Peter Krusborg, direktør for Destination Nordvestkysten, der omfatter Holstebro, Lemvig, Thisted, Jammerbugt og Hjørring Kommuner.

Hvad betyder det for hele turistbranchen i Nordvestjylland, at der er åbnet op for turister fra disse nabolande?

- Vi er gået fra en krise til en håndterbar situation, hvor hovedsæsonen er reddet. Nogle dele af branchen - især feriehuse vil oven i købet klare sig rigtig godt resten af året, som det ser ud nu.

Vil der være kapacitet nok til at dække behovet, når mange flere danskere også skal holde ferie i hjemlandet?

- Det er et godt spørgsmål. Der er fortsat ledig kapacitet, men der er en chance for, at der bliver udsolgt i juli. Derfor opfordrer vi både danskere, tyskere og nordmænd til at overveje ferie i august, september eller oktober, hvor området også har meget at byde på.

På grund af corona-usikkerhed har mange tyskere og nordmænd holdt sig tilbage med at bestille et sommerhus. I mellemtiden er mange udlejet til danskere. Kan I skaffe flere sommerhuse til udleje?

- Det bliver svært at skaffe en større mængde ekstra sommerhuse. Der er dog fortsat enkelte ledige, og så er der mange fantastiske alternativer som campingpladser, hoteller og kroer, hvor man kan bo. Og her er vi i dialog med erhvervet om at skabe trygge rammer.

Hvad kan I tilbyde til tyskere, der gerne vil holde ferie i Danmark, men som er for sent ude til at leje et sommerhus?

- I Danmark har vi brede, åbne strande med masser af plads, og det er tyskerne ikke vant til hjemmefra. På grund af Covid-19 er de åbne vidder et endnu stærkere salgsargument, for her er det trygt for hele familien, og uden at det koster spidsen af en jetjager.

Hvad kan I tilbyde af alternativ til danskere, der gerne vil leje et sommerhus i juli, nu hvor de ved, at de ikke kan rejse sydpå? Og hvordan vil I lokke dem til området?

- Vi er med i en ny Danmarkskampagne til 21 millioner kroner for netop at lokke flere danskere til vestkysten. Når først danskerne får vækket deres interesse for vores destination, så kan vi se, at mange selv er gode til online at finde alternativer, hvis det helt rigtige sommerhus ikke er tilgængeligt.

Der er ofte plads på campingpladser. Kan man der lave et tilbud, som kunne være et alternativ til et sommerhus?

Mange campingpladser har allerede hytter, som er et alternativ til et sommerhus, så det tror jeg, at gæsterne vil finde af sig selv.

Har Nordvestjylland overhoved noget, som kan erstatte en kulinarisk og solrig ferie på Mallorca eller på en græsk ø?

- Vi skal ikke levere et Mallorca-produkt, men vi skal levere den autentiske vestkyst, hvor man kan få vind i håret og nyde stranden og naturen. Samtidig har området mange nye ting som sælsafari, vandsport og vandreture. Vi har også hyggelige købstæder, så vi har grundlæggende et fantastisk produkt.

Venøbussen vil arrangere busture for danskere "Ud I det blå", og i Nationalpark Thy har man pakker med vandring og overnatning forskellige steder. Har corona givet et grundlag for at tiltrække flere gæster og med nye ferieformer?

- Vi har aldrig før set så stor en interesse for vores område, hvor man kan holde en tryg ferie tæt på, og hvor det er bæredygtigt, og området har allerede har tiltrukket mange danskere de seneste uger med godt vejr.

Hvis nogen siger, at I i år har fået en enestående chance for at lokke danskere til Vestkysten, som ikke har været her før, hvad siger du så?

- Helt enig. Hvis vi var en vare i en butik, så er vi den yoyo, som alle vil have i år. Vi har fået en unik mulighed for at give den brede befolkning en smagsprøve på nordvestkysten, og hvis de får en god oplevelse, giver det potentiale for flere gæster i de kommende år.

Er der overhovedet plads til pessimisme langs Vestkysten?

- Generelt ser det godt ud, men der er fortsat et par hår i suppen. Vi så gerne, at grænserne blev åbnet, så nordmænd må overnatte færre end seks dage. Mange nordmænd er typisk på ferie i Danmark i to til fire dage. Desuden er der fortsat behov for hjælpepakker til dele af branchen, som er truet, for eksempel hvis man har renoveret i 2019 og ikke kan få støtte på grund af manglende indtægt sidste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce