Annonce
Sport

TTHs defensiv satte lillebror skakmat

- Vi har snakket meget efter de seneste to kampe og jeg tror faktisk bare folk var ved at være trætte af at snakke og ville ind og arbejde i stedet, konstaterer anfører Christoffer Cichosz. Foto: Lars Kofoed/TTH Holstebro
Efter et par dårlige kampe fandt TTH Holstebro tilbage til det velkendte, offensive forsvarsspil, hvilket også blev nøglen til en sikker sejr over træningsmakkerne fra Lemvig-Thyborøn Håndbold.
Annonce

Holstebro: Et gammelt ordsprog siger, at man skal rejse sig ved det træ, man er faldet ved.

I de seneste kampe mod Skjern og TMS Ringsted havde det været defensiven, der spillede langt under niveau for TTH Holstebro. Så i den kontekst synes det næsten passende, at det var selvsamme defensiv, der var nøglen, da hjemmeholdet tog en stensikker og meget overbevisende sejr i det nordvestjyske lokalopgør mod Lemvig-Thyborøn Håndbold.

- Det er ret simpelt, hvad det var, vi gjorde bedre i dag, og det kan skæres ned til et enkelt ord. Bevægelse. Vi flytter fødderne, kommer op i modstanderne, og er meget mere aggressive i vores forsvarsspil og det gør hele forskellen, forklarer cheftræner Søren Hansen.

Det var ellers ikke fordi, han var gået ind til kampen mod holdets faste træningsmakkere med ro i maven. Præstationerne i de seneste kampe sad stadigt i ham, og kombineret med en slidt og skadesplaget trup, var han nervøs for, om det nu også kunne bære mod et Lemvig-hold, som i de indbyrdes kampe altid kæmper til sidste blodsdråbe.

- Jeg var spændt på kampen, fordi vi virkelig er pressede på ressourcerne. I dag manglede vi også Kay (Smits, red.) og måtte spille med højre hænder på højre back, men det gik heldigvis godt, siger Søren Hansen.

Annonce

Trætte af snak

Ingen håndboldspillere nyder taktikmødet efter en dårlig kamp. Slet ikke efter to dårlige kampe, hvor træneren med videoklip igen og igen kan vise, hvor man fejlede.

Den slags møder har der været en del af på det seneste. Og det var Holstebro-truppen ved at være godt trætte af.

- Vi har snakket meget efter de seneste to kampe, og jeg tror faktisk bare folk var ved at være trætte af at snakke og ville ind og arbejde i stedet, konstaterer anfører Christoffer Cichosz.

Kampen i tal

TTH Holstebro - Lemvig-Thyborøn Håndbold 30-23 (16-10)

Herreligaen, 10./11. runde

Stillinger undervejs: 2-1, 6-3, 8-4, 9-5, 12-8, 16-10, 20-11, 21-13, 23-15, 27-16, 29-20, 30-23.

Mål, TTH: Christoffer Cichosz 6, Aaron Mensing 6, Tobias Bay 4, Johan Meklenborg 3, Jonas Porup 3, Odinn Rikhardsson 2, Mathias Porsholdt 2, Allan Damgaard 1, Jesper Munk 1, Emil Jensen 1, Sebastian Frandsen 1.

Mål, LTH: Jesper Kokholm 6, Thomas Damgaard 5, Frederik Iversen 4, Sasser Sonn 3, Mark Nikolajsen 1, Jonas Langerhuus 1, Nicolaj Spanggaard 1, Christian Holm 1, Rasmus Porup 1.

Udvisninger: TTH 5, LTH 2.

Tilskuere: 450 i Gråkjær Arena (udsolgt).

Når det passer ind i kampprogrammet, træner de to hold sammen hver mandag. Og den rutinerede stregspiller kommer ikke til at beklage sig over, at møde ind til næste træning med håneretten i behold.

- Det havde været rigtig træls at skulle møde ind til næste fællestræning med dem på mandag, hvis vi havde tabt i dag. Så jeg er rigtig glad for sejren, siger Christoffer Cichosz.

Også playmaker Johan Meklenborg kunne nyde smagen af sejrsøllen endnu mere, velvidende at der var sat to værdifulde point ind på kontoen.

- Moralsk havde vi virkeligt brug for at spille en god kamp igen, så sejren kommer på et godt tidspunkt, fortæller Johan Meklenborg.

Annonce

Ikke dygtige nok

Mindre godt var humøret i Lemvig-lejren. Allerede ved pausen virkede slaget tabt, og var det ikke tabt der, så skulle der ikke gå mange minutter af 2. halvleg, før de sidste søm blev slået i kisten.

Derfra handlede det blot om at få kampen spillet færdigt.

- Vi skal lykkes med meget mere, end vi gør i dag, hvis vi vil have noget ud af de her kampe, hvor vi møder topholdene, og derfor var da også ærgerligt og frustrerende, at vi slet ikke var dygtige nok, kommer det hudløst ærligt fra Jesper Kokholm.

De mange fejl gjorde, at Lemvig-Thyborøn Håndbold aldrig rigtig var tæt på at presse hjemmeholdet. Foto: Lars Kofoed/TTH Holstebro

Fløjspilleren var sit holds bedste på dagen, men måtte også konstatere, at gæsterne på dagen skabte for mange problemer for sig selv.

- Det var lidt en blanding af flere forskellige ting, der gik galt. Vi lavede for mange fejl, som gjorde det nemt for TTH, ligesom vi ikke var skarpe nok til at score på vores chancer, siger Jesper Kokholm.

Holdet havde sådan set været opsatte på at gå ind og prøve at give storebror fra Holstebro problemer. Men kvaliteten var der ikke til at følge op på de gode intentioner.

- Vi prøvede at give den fuld gas, men var for uskarpe i begge ender, det straffede TTH os bare for. Vi skal spille en tæt kamp, hvis vi skal have noget med fra sådan en kamp, og tæt blev kampen aldrig, siger Christian Holm.


Det er ret simpelt, hvad det var vi gjorde bedre i dag, og det kan skæres ned til et enkelt ord. Bevægelse. Vi flytter fødderne, kommer op i modstanderne, og er meget mere aggressive i vores forsvarsspil og det gør hele forskellen.

Søren Hansen, cheftræner i TTH Holstebro.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
TTH Holstebro For abonnenter

Roman var den første udlænding i Tvis-trøjen, forelskede sig i byen og besøger altid et bestemt gravsted, når han er på visit

Annonce