Annonce
Sport

TTH-toget kom buldrende, gik helt i stå, men kom alligevel fra Aarhus på sikker kurs: - Det krævede noget moral

Aaron Mensing tog imod nogle tæsk, men spillede også en stor kamp for TTH Holstebro, hvor han gik forrest i offensiven med otte scoringer. Foto: Ole Nielsen
TTH Holstebro gik fra en føring på 22–13 til 22–19 og lignede et hold, som kiggede ned i den dybeste afgrund, men endte alligevel med at sejre sikkert i Aarhus efter en rigtig god første halvleg.
Annonce

Aarhus: Det var en mærkværdig håndboldkamp, den som TTH Holstebro spillede i Aarhus lørdag eftermiddag.

For efter en glimrende 1. halvleg med en flydende offensiv, et velindstillet forsvar og en høj effektivitet, kunne man godt have brugt halspeakeren i 2. halvleg

Han burde have bragt en efterlysning:

- Er der nogen, der har set det TTH Holstebro-hold, som kom buldrende i første halvleg og var foran med syv mål? De har ikke vist sig efter pausen.

Faktisk kunne Christian Jensen have bragt TTH Holstebro foran med ti mål få minutter inde i halvlegen, men herfra gik det i den grad ned ad bakke. 13-22 blev til 18-22, en stilling der holdt i otte minutter, og havde det ikke været for Frandsen, havde Aarhus for alvor lugtet blod.

I modsatte ende stod Christoffer Bonde også glimrende, og Aarhus kom på 19-22, inden TTH Holstebro trak fra og fik lukket opgøret.

- Vi fik et blackout i angrebet. Vi har 12-13 minutter i 2. halvleg, hvor vi spillede med hovedet under armen og ikke får de ønskede afslutninger, og de gode afslutninger brænder vi. Det bliver selvforstærkende, og vi bliver rystet, siger Søren Hansen.

Annonce

Masser af positivt

Jonas Porup var enig i, at den periode var 'super frustrerende'.

- Vi kommer ind i en periode, hvor vi brænder. Stolpe ud, Bonde tager den, paraderne. Det var en periode, hvor alt lige kom meget koncentreret, og hvor vi også bliver for ivrige, siger Porup

Jonas Porup var det store bindeled i TTH-defensiven, som stod stærkt igennem hele opgøret. Foto: Ole Nielsen.

- Det krævede noget moral at hive sig ud af, og heldigvis havde vi et stort plus på tavlen, fortsætter Porup, som var en stor del af det velkørende forsvar.


Det var fedt at se, at vi fandt roen igen, og jeg synes, at vi holder et højt niveau i forsvaret igennem hele opgøret.

Søren Hansen, TTH-træner.


For når alt kommer til alt, så leverede TTH Holstebro en rigtig god præstation i Aarhus. Det lignede en afklapsning, indtil det ikke gjorde det længere, og der er derfor også mest positivt at tage med efter en klar sejr mod en modstander, som kæmpede indædt for at komme i slutspillet.

- Det var fedt at se, at vi fandt roen igen, og jeg synes, at vi holder et højt niveau i forsvaret igennem hele opgøret. Det var nok vores mest solide forsvarskamp overhovedet, og vi får også straffet deres overtalsspil og viser generelt stor effektivitet, siger Søren Hansen, som ikke ville lade den dårlige periode overskygge en overordnet god kamp.

Kampen i tal

Århus Håndbold – TTH Holstebro 24–30 (13–20)

HTH–ligaen, 21. spillerunde

Stillinger undervejs: 1–4, 4–7, 7–9, 9–12, 9–15, 13–20, 16–22, 18–22, 19–22, 20–24, 23–27, 24–30.

Mål, TTH: Aaron Mensing 8, Kay Smits 6, Magnus Bramming 6, Christian Jensen 4, Allan Damgaard 3, Jonas Porup 2, Odinn Rikhardsson 1.

Topscorer, ÅRH: Rasmus Kier 8.

Udvisninger: ÅRH 2, TTH 5.

Porup var også tilfreds med, hvad han så fra sit mandskab i første halvleg. Effektivitet, frekvensen af mål og forvarsspillet. Derfor skal netop den periode heller ikke stjæle indtrykket, når kampen skal tales ned inden de næste opgaver.

- Det jeg gerne vil have med her fra Aarhus er, udover de to point, at vi var effektive i første halvleg, havde moral i 2. halvleg og fik brugt mange spillere Vi fik de to point, vi skulle her i Aarhus, og så skal vi videre til næste kamp, siger Jonas Porup.

Annonce

Arvefjendeopgør

Det næste opgør er ikke et hvilket som helst opgør. Her møder TTH Holstebro ærkefjenderne fra Skjern Håndbold, som har været udfordret efter VM-pausen med smalle sejre mod netop Aarhus og bundholdet fra Ringsted, samt et klart nederlag i Lemvig.

Det bliver dog ikke noget nemt opgør, hvis man spørger Søren Hansen.

- Alle kampe nu her er bare sværere, for holdene spiller for overlevelse, slutspil og så videre. Jeg tror, at Skjern kan spille lidt mere frit, efter de fik sejren i de sidste sekunder mod Ringsted, siger Søren Hansen

- Jeg håber, at vi finder noget revanchelyst frem efter vores halvleg dernede, som nok var den dårligste, vi har spillet.

Det opgør bliver spillet onsdag aften i Gråkjær Arena.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Højst 20 kilometer til en test og særlige planer for skolerne: Her er den omfattende testplan for genåbning

Danmark

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce