Annonce
Håndbold

TTH-talenter står i kø for at imponere

Der er god grund til at nyde tilværelsen for Niels Wittus, der er cheftræner for HH90-damerne i 2. division. Talenterne er nemlig i topform. Arkivfoto: Morten Stricker
På reserveholdet er der mange målnæser. Julie Holm og Johanne Bitsch, som begge er indlemmet i TTH Holstebros ligatrup, er bare nogle af de spillere, som i øjeblikket tager 2. division med storm.

Ikast: 17 mål på 19 forsøg. Det lyder ikke som om, at der er tale om en statistik fra håndboldverdenen. Men den er god nok.

19-årige Julie Holm var allerede flyvende for HH90 tilbage i september i sæsonpremieren mod IK Skovbakken og siden da har talenterne på TTH Holstebros reservehold bare imponeret.

Seks sejre i seks forsøg med et målsnit på 30,33 mål pr. kamp. Hurtigt angrebsspil og pres på modstanderen fra start har givet holdet i moderklubben en fremragende sæsonstart i 2. division.

- Stabiliteten er kommet lidt bag på mig, må jeg nok indrømme. Det er jo unge spillere, jeg har med at gøre, lyder det fra træneren Niels Wittus, der har korrigeret på taktiktavlen siden sidste sæson.

- Vi har ændret spillestilen lidt, så nu trykker vi mere på. Vi må forvente, at vores kondition og styrke er bedre end for flere af de andre hold i puljen. Det har virket, siger han.

Annonce

Kampen i tal

Ikast - Holstebro Håndbold 90 22-24 (12-13)

2. division, damer

Mål: Ida Nielsen 8, Julie Holm 6, Johanne Bitsch 4, Cecilie Aastrup Nielsen 3, Ivalu Bjerge 1, Sofie Lindholm 1, Laura Højland 1.

Mange at holde øje med

Efter storsejre over hold som Søndermarkens IK og Aalborg HK var selvtilliden tanket helt op inden mødet Ikast. Fredag blev de unge talenter dog lidt overraskende testet af bundholdet.

Mange tekniske fejl og flere skud på stolpen gjorde opgøret meget jævnbyrdigt. Til syvende og sidst snuppede de ubesejrede damer fra Holstebro alligevel begge point med en sejr på 24-22.

Her var Julie Holm igen en af de vigtige aktører, men også 20-årige Ida Nielsen, som er ny i truppen og kommer fra Hornslet IFs hold i 3. division, gjorde sig positivt bemærket med otte mål.

Johanne Bitsch, der sammen med Julie Holm er indlemmet i Pether Krautmeyers trup, imponerede også endnu engang på stregen.

- Det er svært at dække os op, for vores modstandere er nødt til at kigge på rigtig mange af vores spillere, fortæller træneren.

- Det er så fedt at have en gruppe af spillere, der altid møder op til træning og kommer for at lære. Man fristes næsten til bare at læne sig tilbage og nyde det, siger Niels Wittus med et smil i stemmen.

Skulle HH90 bevare førstepladsen, bliver der ingen oprykningsfest. Holdet må nemlig ikke rykke op, da TTH Holstebro spiller i ligaen.

Andre lokale resultater fra ugen

2. division, herrer

Tvis - HRH 74, Roslev 22-23

3. division, herrer

NSK - Søndermarkens IK 26-32

HA85, Hvinningdal - Lemvig Nissum 30-22

Hogager GF - Hornbæk SF 25-29

3. division, damer

Mejdal-Halgård - Lemvig Nissum 23-24

Viborg HK - Naur-Sir-Krunderup 17-17

Struer - Skive fH 23-24

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

De æreløse

Det er let at blive forarget. Det er endda berettiget at blive forarget, vred og måske endda også opgivende, når man i gårsdagens avis læser om, hvordan næsten fire ud af ti piger med anden etnisk herkomst oplever negativ social kontrol fra familie, venner og andre i deres omgangskreds. Selv efter flere generationer i Danmark, er der piger og drenge, der ikke selv kan få lov til at vælge deres ægtefælle, som ikke må gå ud med ""danske" venner og fortsæt selv listen af uhyrligheder. Det burde være enhver ung mand eller kvindes ret selv at bestemme, hvem de vil leve deres liv med, hvem de vil gå i seng med eller hvilken uddannelse, de vil have. Men forargelsen og vreden gør bare ingen forskel; Den ændrer ikke på noget. Derfor er det også ros værd, at Integrationsrådet nu går ind kampen mod social kontrol, der stortrives blandt specielt børn og unge af anden etnisk herkomst. Det handler om at give de unge mennesker mulighed for at få hjælp - og give dem mod til at stå op mod omgivelsernes krav om, at skulle leve livet på en speciel måde. Når 37 procent af piger med minoritetsbaggrund mener, at de er udsat for en form for negativ social kontrol i forhold til valg af kæreste og ægtefælle, mens det gælder for 24 procent af drengene, så har vi som samfund et stort problem. Men det er også et problem, der ikke kan løses med flere penge. I sidste ende kræver det, at de unge mennesker selv siger fra overfor tåbelige krav om at gifte sig med den rette, gå med tørklæde, og hvad der ellers kan blive stillet krav om. Det er de unge - uanset etnicitet og religion - der selv må tage kampen. Samfundet skal herefter være klar til at bakke op og samle op. Der er i den grad brug for mønsterbrydere, der viser, at det ikke har en pind med ære at gøre at efterleve familien eller omgivelsernes urimelige krav. Det til gengæld æreløst at tvinge nogen til at gifte sig mod deres vilje, forhindre dem i at gå til fester, sport eller vælge uddannelse - uanset om det er religiøst funderet eller har rod i en tradition, der ikke hører hjemme i Danmark anno 2019.

Annonce