Annonce
Sport

TTH missede muligheden for en ekstra fordel i slutspillet: Men vi er stadig favoritter til at gå i en semifinale

Sebastian Frandsen diskede op med 14 redninger og en redningsprocent på 30 mod Aalborg, men kunne ikke forhindre at det blev de regerende danske mestre, der løb med sejren, andenpladsen i grundspillet og det ekstra point i slutspillet. Arkivfoto: Morten Stricker
TTH Holstebro var foran med to efter 50 minutter, men blev til sidst knækket af Aalborgs og tabte duellen om andenpladsen. Trods skuffelsen venter der nu et spændende slutspil, hvor man skal ud og bevise at man hører til i toppen af ligaen.

Aalborg: Hvis man ikke får gjort arbejdet færdig, så kan præstationen have været nok så flot. Det tæller bare ikke i det store regnskab.

TTH Holstebro leverede 50 gode minutter i sidste spillerundes topbrag ude mod Aalborg, men måtte i kampens sidste 10 minutter se hjemmeholdet vende 26-28 til 34-30. Dermed blev det også nordjyderne, der løb med sejren, andenpladsen i grundspillet efter GOG og et ekstra point med over i slutspillet.

- Jeg synes, det var en lige kamp, men man må bare give dem den ros, at de var skarpere, end vi var til sidst. Men jeg synes også, at kampen langt hen ad vejen viser, at vi er et godt sted og i en god forfatning før slutspillet, især når man tænker på at, vi mangler tre vigtige spillere i Johan Meklenborg, Nikolaj Enderleit og Christian Jensen, siger Sebastian Frandsen.

Og den lange målmand rammer plet, når han taler om skarpheden til forskel i kampens afgørelse. TTH spillede sig nemlig frem til de chancer, man normalt gerne ville have haft i sådan en situation, blandt andet tre gode muligheder til Magnus Bramming og et frit stregskud til Jesper Munk i 7-mod-6. Men når man så brænder alle fire og Aalborg ikke brænder, ja så går det som det gik søndag eftermiddag i Gigantium.

Annonce

Starter forfra

Nu venter et slutspil allerede fra næste weekend, hvor TTH skal kæmpe med netop Aalborg, samt Skjern og Skanderborg, om de to pladser i slutspillet.

Aalborg starter på to point, TTH med et enkelt, mens de to sidste starter med et rundt nul på kontoen. Hos cheftræner Søren Hansen er der ingen tvivl om, at han hellere end gerne ville have byttet med Aalborg og stået med yderligere et point - samt en fordel som bedste placerede hold i tilfælde af pointlighed.

- Alt hvad vi har lavet tidligere i turneringen, det er mere eller mindre nulstillet. Nu starter vi forfra og har en del arbejde at gøre, før vi forhåbentligt står i en semifinale. Hvis man kigger på det lidt historisk, så skal man normalt have en otte-ni point, så vi skal nok ud og vinde fire sejre i slutspillet, forklarer Søren Hansen.

Kampen i tal

Aalborg Håndbold - TTH Holstebro 34-30 (17-18)

HTH Herreligaen, 26. runde

Stillinger undervejs: 2-2, 6-4, 11-9, 13-12, 14-15, 17-18, 20-20, 22-23, 23-25, 26-28, 31-30, 34-30.

Mål, TTH: Kay Smits 6, Aaron Mensing 5, Allan Damgaard 4, Magnus Bramming 4, Jonas Porup 4, Odinn Rikhardsson 3, Jesper Munk 2, Christoffer Cichosz 1, Jorn Smits 1.

Topscorer, AH: Mark Strandgaard 8.

Udvisninger: AH 1, TTH 1.

Heldigvis er der også positive takter at tage med ind i slutspillet - udover det ene point, når skuffelsen over søndagens nederlag har lagt sig. En tredjeplads i ligaen, 38 point - det tredjehøjeste antal i klubbens historie og en lige kamp mod DM-favoritterne fra Aalborg er ikke et skidt sidste indtryk at tage med sig.

- Vi går over i slutspillet med et point, så vi er favoritter til en semifinaleplads. Det synes jeg vi må forvente af os selv, og så er der et arbejde, vi nu skal ind og gøre færdigt, siger Sebastian Frandsen.

Annonce

Til historiebøgerne

Mange ting har fyldt undervejs i sæsonen. Coronaen, sommerens skilsmisse fra dameholdet, skader på stribe og en start, hvor holdet og cheftræner Søren Hansen lige skulle finde den fælles melodi.

Set i det lys er det i virkeligheden bemærkelsesværdigt, især med tanke på at profilerne Johan Meklenborg, Allan Damgaard, Sebastian Frandsen, Nikolaj Enderleit og Christian Jensen på skift har siddet udenfor med skader, at TTH har leveret et af de bedste grundspil i klubbens historie.

Faktisk er TTH ved at være en slags grundspils-specialister. Ser man over de seneste ti sæsoners grundspil, er det kun Aalborg, der har samlet flere point sammen end TTH. Desværre bekræfter netop det tal også, at klubben til gengæld har kæmpet lidt med at gøre det flotte forarbejde færdigt.

En medaljehøst på tre bronzemedaljer og en sølvmedalje på 10 år står måske ikke helt mål med det gode udgangspunkt, man flere gange har givet sig selv.

Sådan bliver det forhåbentligt ikke i år...


Alt hvad vi har lavet tidligere i turneringen, det er mere eller mindre nulstillet. Nu starter vi forfra og har en del arbejde at gøre, før vi forhåbentligt står i en semifinale.

Søren Hansen, cheftræner.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Holstebro

55-årig gemte stikvåben i bilen

Annonce