Annonce
TTH Herrer

TTH måtte overgive sig til sidst: - Vi kæmpede røven ud af bukserne

Magnus Bramming og holdkammeraterne måtte rejse fra Kiel uden medaljer, da de tabte bronzekampen til Porto. Bramming kunne dog glæde sig over titlen som topscorer. Foto: Frank Molter/dpa
TTH Holstebro tabte kampen om bronze til portugisiske Porto, som viste det største overskud, da det hele skulle afgøres. Efter kampen var der både stolthed og skuffelse på holdet.
Annonce

Kiel: Heller ikke tredje gang blev lykkens gang for TTH Holstebro, som for tredje gang i denne sæson tabte til Porto i EHF-cuppen.

Portugiserne, som TTH Holstebro også var i gruppe med, havde især held med deres overtalsspil, som gang på gang skabte helt frie chancer især i 2. halvleg.

Sebastian Frandsen gjorde ellers hvad han kunne med en rigtig flot indsats, men det var Porto som kunne løbe med bronzemedaljerne efter en tæt slutfase.

- Vi kæmpede røven ud af bukserne, men de var for stærke rent fysisk. Deres syv-mod-seks spil er ren verdensklasse, og vi har simpelthen ikke ressourcerne til at følge med, siger Patrick Westerholm.

Dermed må TTH Holstebro tage fra Kiel med en sidsteplads i finalestævnet, og selvom spillerne formentlig vil være stolte over det på længere sigt, så var ærgrelsen stor lige efter opgøret.

- Lige nu kan jeg slet ikke glæde mig over fjerdepladsen, men jeg kan til gengæld glæde mig over, at vi både får vist fight og vilje til at kæmpe for hinanden, siger Jonas Porup, som var forslået efter kampen, da en hård tackling sendte ham i gulvet i 2. halvleg.

Selv med en ryg der gjorde ondt, kom han dog tilbage på banen og bidrog med et par gode scoringer. Det var dog ikke nok mod Porto, som viste en enorm bredde.

- Jeg er stolt af drengene, og jeg synes, vi har et fantastisk hold, men vi må også erkende, at vi møder hold med budgetter, som er fire gange så stort som vores og med nogle helt andre ressourcer omkring holdet, siger Patrick Westerholm.

Kampen i tal

TTH Holstebro - FC Porto Sofarma 26-28 (14-16)

EHF-cup, bronzekamp

Stillinger undervejs: 5-4, 8-6, 13-12, 16-14, 16-17, 18-16, 21-21, 23-26, 26-28

Mål, TTH: Kay Smits 6, Jonas Porup 5, Lars Mousing 4, Magnus Bramming 4, Vignir Svavarsson 2, Peter Balling 1, Niels Lindholt 1, Mikkel Mortensen 1, Thomas Bohl Damgaard 1, Jac Karlsson 1.

Mål, POR: Diogo Branquinho 7, Antonio Areia 7, Miguel Alves 3, Fabio Magalhaes 2, Daymaro Salina 2, Victor Alvarez 2, Andre Gomes 1, Miguel Martins 1, Rui Silva 1, Leonel Fernandes 1, Alexis Hernandez 1.

Udvisninger: TTH 3, POR 3

Tilskuere: 10.000 i Sparkassen-Arena, Kiel

Annonce

Topscoreren Bramming

Selvom der ikke kom nogle medaljer med hjem fra finalestævnet, så var der alligevel individuel hæder til Magnus Bramming.

Fløjen, som har været en af de helt store profiler i denne sæson, blev nemlig topscorer i EHF-cuppen. De 100 mål, som han kunne notere sig for, er en ny rekord i EHF-cuppen.

Den tidligere rekord havde Hans Lindberg, som lavede 92 mål for Füchse Berlin i 2016/2017-udgaven af EHF-cuppen.

Annonce

Tætpakket program

Kampen mod Porto afrundede TTH Holstebros hektiske kampprogram, som har budt på tre kampe på fire dage. Det er drænende både mentalt og fysisk.

- Det bliver svært, at man hele tiden skal omstille sig til en ny modstander, og man begynder at være lidt mæt af alt det her op til kampene med hårde træninger, høj koncentration og så videre, siger Jonas Porup.

Han var dog på ingen måde mæt af at spille i Sparkassen-Arena i Kiel, for selvom hjemmeholdet først skulle i aktion senere, så levede publikum sig fuldt ud med i kampen.

- Det er fedt at opleve, at der er så mange mennesker, som ikke kommer på grund af holdene, men på grund af håndbolden. De sætter bare pris på gode aktioner, og det er en helt anden kultur, end det vi er vant til, siger Jonas Porup.

TTH Holstebro kan dog ikke helt gå på sommerferie endnu. Der er stadig en pokalkamp mod Skive, som mangler at blive spillet, inden kampkalenderen er tom. Den bliver formentligt spillet i starten af juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce