Annonce
Sport

TTH-koryfæer begræder klubbens krisetilstand: - Det gør ondt helt ind i maven

Jakob Thoustrup, Michael Bruun og Jesper Ahle har det til fælles, at de, udover at have spillet rigtig mange kampe for TTH, ser bekymret på til på klubbens nuværende situation. Fotos: Henning Bagger/Ritzau Scanpix og Johan Gadegaard
TTH Holstebros krisetilstand er ikke noget, der går ubemærket hen hos nogle af de koryfæer, der har været med til at gøre klubben til, hvad den er. De føler sig også ramt af klubbens nuværende situation.

Holstebro: Mange spillere har trukket i den hvide trøje, siden HH90 og Tvis KFUM for 22 år siden smeltede sammen og blev til Team Tvis Holstebro - senere blot TTH Holstebro.

Mennesker af kød og blod, der har spillet med hjerte og sjæl for klubben og været med til at bygge Team Tvis Holstebro op til at være et etableret tophold i dansk håndbold. I hvert fald indtil denne sæson.

Jakob Thoustrup spillede sin sidste kamp for Team Tvis Holstebro i 2014. Nu følger han klubbens krise udefra og det gør ondt, at se på. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Torsdag aften spiller TTH Holstebro nemlig den første playoff-kamp mod HØJ Elite fra 1. division om den sidste plads i ligaen efter en sæson med nederlag på nederlag.

Annonce

- Det gør ondt helt ind i maven, hver gang der kommer i nyt nederlag. Jeg havde ikke forestillet mig, at det kunne ende her. Jeg kan nærmest ikke huske, at vi ikke har haft et ligahold i Holstebro, fortæller Jakob Thoustrup, der har repræsenteret klubben hele 279 gange.

Forsvar og målmænd

Michael Bruun er et andet medlem af den eksklusive ‘klub 100’, præcis ligesom Jakob Thoustrup er det. Klub 100 er en liste over spillere, der har spillet over 100 kampe for TTH Holstebro.

Og den tidligere målvogter begræder ligesom sin tidligere kollega også klubbens nuværende tilstand.

- Det er frygteligt at se, hvordan det er gået denne her sæson. Klubben betyder så meget for mig, og det er slet ikke sjovt at følge med i. TTH Holstebro er jo et tophold, men befinder sig i en ond cirkel lige nu, konstaterer Michael Bruun.

Hvad fanden skal folk læne sig op ad? Jeg ved, vi har mange dygtige sportsfolk i byen, men hvis TTH rykker ned, er det også et endegyldigt farvel til hele byens fyrtårn, som er en meget vigtig del af byens selvforståelse.

Jesper Ahle

Michael Bruun var indtil sommeren 2021 tilknyttet klubben som målmandstræner, og har derfor både som spiller og træner brugt utallige timer i Gråkjær Arena. Og han har også en holdning til, hvordan TTH er endt ud i at skulle spille om overlevelse.

- Et af de helt store problemer er i mine øjne forsvaret og målmændene. Primært forsvaret. Der bliver simpelthen lukket for mange mål ind. Det undrer mig meget, at Ronnie (Ronnie Nicolaisen, red.) har 16 redninger i Kolding, og så alligevel lukker 35 mål ind, fortæller han og fortsætter:

Michael Bruun var indtil sommeren 2021 tilknyttet målmandstræner i TTH Holstebro. Arkivpressefoto

- Der er nogle ting, man skal kigge på. Hvordan kan man have så mange skader? Hvad kan man gøre bedre i rekrutteringen? Der er nok at se til, og der venter et stort stykke arbejde. Både på trænerkontoret og det ‘andet’ kontor, siger Michael Bruun, der har spillet 345 kampe for klubben.

Annonce

‘Krydser fingre’

Hvis klubben skulle rykke ned i 1. division betyder det også endegyldigt farvel til tophåndbold i ‘håndboldbyen’ Holstebro.

Dameholdet Holstebro Håndbold, som tidligere var tilknyttet TTH Holstebro, er allerede rykket ned i 1. division. Og hvis TTH skulle lide samme skæbne, ville det være katastrofalt for byen.

- Hvad fanden skal folk læne sig op ad? Jeg ved, vi har mange dygtige sportsfolk og atleter i byen, men hvis TTH rykker ned, er det også et endegyldigt farvel til hele byens fyrtårn, som er en meget vigtig del af byens selvforståelse, fortæller Jesper Ahle, der har spillet 240 kampe for TTH Holstebro.

Alle tre koryfæer er dog fortrøstningsfulde og tror på, at TTH Holstebro klarer den mod HØJ Elite. Hvis ikke over to kampe, så i hvert fald tre.

- Jeg tror godt, de kan vinde, men det er ikke ‘bare’ HØJ fra 1. division, som mange ynder at sige. Det er et hold, der kommer i medvind modsat TTH, som har oplevet så meget modstand i den her sæson, forklarer Jesper Ahle.

Jesper Ahle nød sine mange kampe for Team Tvis Holstebro, og han er ked af at se sin klub i dyb, dyb krise. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Og det er Michael Bruun enig i.

- Jeg er rimelig tryg ved kampene og TTH. Hvis man ender med at blive oppe i år, så vender vi også tilbage til det gode selskab igen allerede næste år - men det kræver noget power og noget vildskab. Det er som sagt denne her onde cirkel, man skal ud af. Jeg tror, at spillerne har godt af at komme væk fra hinanden i en periode i sommerferien, og så starter forfra igen næste sæson, fortæller han.

Og ligesom både Michael Bruun og Jesper Ahle, så er Jakob Thoustrup også fortrøstningsfuld forud for de kommende opgør.

- Jeg krydser fingre. Det er jo mange år siden, de ikke har været i slutspillet. Jeg kan nærmest ikke huske, de ikke har været der. I den spæde start var man bare glad for at overleve, men så har vi bygget på og på, og vundet lidt titler lidt hist og her. Forventningerne stiger, og det gør ondt på mig som tilskuere at bevidne. Jeg er dog fortrøstningsfuld og tror på klubben, slutter Jakob Thoustrup.

TTH Holstebro har hjemmebane i den første kamp torsdag aften. Udekampen mod HØJ spilles tirsdag i Roskilde, mens en eventuel tredje kamp spilles i Holstebro fredag 20. maj.

Annonce
Vinderup

Nu kommer den: Cykelsti hele vejen mellem Vinderup og Holstebro

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Mads Mikkelsens nyeste film skal kun optages to steder i Danmark - i Holstebro og Viborg

Erhverv For abonnenter

Underskuddet er på 27,8 millioner kroner, men optimismen er intakt: Der er meget, der går vores vej

Holstebro

Mælkebønderne jubler over høje priser: - Nu er der én ting, der gælder. Afdrag, afdrag, afdrag

Holstebro

Nu er der kun én by tilbage: Så få bliver testet

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Holstebro For abonnenter

Skole er blevet til boligområde: Kom indenfor i den første færdige bolig

Leder For abonnenter

Problemet er reelt - men tvang er og bliver dumt

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Holstebro

Lastbiler er stødt sammen: Tag ikke denne vej, siger politiet

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Holstebro

Den delte vandene - nu gør museum den aktuel igen

Sport For abonnenter

Det bliver aldrig til liga igen, men nu bliver der på ny kørt speedway i Skave: - Vi laver morgendagens stjerner

Struer

Nu må talentet Hassan klare sig uden tilskud fra Struer Kommune

Annonce