Annonce
Sport

TTH henter ung fløj i Skanderborg

Sarah Stougaard er ny spiller for TTH Holstebro i den kommende sæson. Foto: Lars Rasborg

19-årige Sarah Stougaard erstatter Hege Bakken Wahlquist på venstrefløjen i TTH Holstebro

Holstebro: TTH Holstebro spiller lørdag den 15. april den første kvalifikationskamp om at bevare pladsen i ligaen. Den første kamp er hjemme i Gråkjær Arena: Modstanderen bliver først fundet i weekenden, når sidste runde spilles i 1. division. Det bliver sandsynligvis Sønderjyske eller Roskilde.

I aften kan TTH Holstebro bygge formen op mod de vigtige kampe. Det sker med en pokalkamp på udebane mod Odder fra 2. division. Det bør alt andet lige være en kamp, som TTH Holstebro bør vinde sikkert og gå videre i pokalfinalen.

På den lidt længere bane ser det også ud til, at TTH Holstebro har holdet på plads til den kommende sæson. Holdet siger farvel til den norske venstrefløj Hege Bakken Wahlquist, der skifter til konkurrenterne fra Silkeborg-Voel.

TTH måtte se den norske fløjspiller forsvinde i den periode, hvor klubben ikke kunne skrive kontrakter på grund af dårlig økonomi.

Nu er der ifølge Dagbladets oplysninger sat navn på den nye spiller. Det bliver 19-årige Sarah Stougaard. Hun kommer fra nedrykkerklubben Skanderborg. Kontrakten skulle være på plads, og venter kun på at blive offentliggjort.

Sarah Stougaard var med til at vinde guld ved U-17 EM i 2015. Ved den samme turnering kom hun med på All-star-holdet. I denne sæson har hun scoret 21 mål for Skanderborg.

I den kommende sæson kommer hun til at dele spilletiden med Emilie Bastrup, der fik hele sæsonen ødelagt med en skade. Hun viste i de første kampe i sæsonen, at hun har et stort potentiale.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Ulv eller hybrid? Ulv og hund har fælles gener

Debat: I forbindelse med ankesagen mod Mourits Troldtoft som er dømt i byretten for at skyde en fredet ulv i 2018, fremsætter forsvaret påstand om at det ikke var en ulv der blev skudt, men en ulvehybrid. Mange ulvemodstandere påstår, at de danske ulve ikke er ”rene” ulve, men hybrider, altså en blanding mellem ulv og hund. Formålet med denne påstand er formodentligt, håbet om at få fjernet de danske ulve. Afkommet fra en parring mellem en ulv og en hund vil være en hybrid med statistisk 50% hundegener og 50% ulvegener i genomet (Den samlede genetiske information i kromosomerne). Disse individer kaldes F1 hybrider. Hvis en F1 hybrid får afkom med en ulv, vil afkommet statistisk indeholde 75% ulvegener og 25% hundegener i genomet. Disse kaldes F2 hybrider. Der findes ikke nogen fast definition for, hvor stor en del af genomet i en blanding af hund og ulv skal bestå af hundegener, før der er tale om en hybrid. Når det understreges, at det er ”statistisk”, skyldes det, at de to dyr for det første er så nært beslægtede, at de deler størstedelen af genomet og det derfor er en meget lille del af genomet, der er specifikt for hhv ulv og hund. For det andet, at begge dyr med jævne mellemrum gennem deres fælles historie har byttet gener og for det tredje, at hvert æg og sædcelle bærer en unik kombination af halvdelen af moders - respektive faders – gener og at der i den proces opstår en vis ujævnhed i fordelingen af de typespecifike DNA-sekvenser. Desuden er tæmning af ulv til tamhund sket i flere, uafhængige civilisationer gennem 15.000 – 35.000 år og gennem udvælgelse (senere raceavl) er det forskellige egenskaber ved ulven/hunden, der har været foretrukket.

112

Butiksindehaver løb butikstyv op

Annonce