Annonce
Sport

TTH henter hollandsk landsholdsspiller ind som vikar: Det er en drøm for mig at skulle spille sammen med min lillebror

De har spillet sammen på det hollandske landshold de seneste fire år, men på grund af aldersforskellen har brødrene Jorn og Kay Smits aldrig spillet sammen på klubplan. Nu får de muligheden i TTH Holstebro. Foto: Morten Stricker
Den hollandske landsholdsspiller Jorn Smits er hentet ind på en seks måneder lang aftale for at lukke en del af det hul, Johan Meklenborgs korsbåndsskade har efterladt TTH Holstebro med.

Holstebro: Først hentede TTH Holstebro Inger Smits ind til dameholdet, senere fulgte hendes bror Kay efter på herreholdet og nu gør klubben så fuldt hus med storebror Jorn Smits - minus trioens far Gino Smits, der endnu ikke er blevet hevet ind til et trænerjob i TTH.

Den 28-årige hollandske landsholdsspiller, der kan dække alle tre pladser i bagkæden, er fra dags dato en del af cheftræner Søren Hansens skadesplagede ligahold. Med Johan Meklenborg ude i knap et år, samt spørgsmålstegn om flere nøglespillere, har TTH set sig nødsaget til at gå på markedet for at finde en vikar, der kan gå ind og aflaste resten af holdet.

Klubben har både kigget mod en tidligere kending i form af Jac Karlsson, samt på om man kunne tilknytte Mors-Thys Frederik Tilsted et halvt år før han egentlig skulle tiltræde i Gråkjær Arena, men i sidste ende kom løsningen til at hedde Jorn Smits fra den hollandske mesterklub HK Kras/Volendam.

Annonce

- For os har det først og fremmest handlet om at få en spiller ind med et niveau, der gjorde at han kunne bidrage med det samme. Jorn har den rutine og de kvaliteter, der skal til, for at kunne gøre det, og så er der den bonus, at han allerede taler dansk og på det hollandske landshold har vist, at han kan noget særligt i samspil med Kay, siger Søren Hansen.

Drøm i opfyldelse

TTH Holstebro havde sådan set allerede brugt pengene i budgettet, men takket være økonomisk støtte fra Vestjysk Bank, XL Roslev, ID Identity og Gråkjær A/S og sponsornetværket TTH's Venner, er det lykkedes at hente hollænderen.

Dermed løser klubben et akut problem, samtidigt med at man laver en længe imødeset familiesammenføring.

- Det er lidt en drøm for mig at skulle spille sammen med min lillebror. Vi har før snakket om, at det kunne være sjovt at prøve at spille og træne sammen til hverdag, men vores karrierer har aldrig før passet sammen, fortæller Jorn Smits.

Blå bog

Navn: Jorn Smits

Født: 3. september 1992 (28 år) i Geleen, Holland

Familie: Gino (far), Inger (søster) og Kay (bror).

Position: Venstre back, men kan også dække playmaker og højre back.

Tidligere klubber: Randers HH, Emsdetten, HK Kras/Volendam.

Storebror Smits har tidligere spillet i Danmark, da han tørnede ud for Randers. Men da lillebror så kom til landet, skiftede han selv til Tyskland, og på den måde bliver det noget helt nyt for dem, pludseligt at have hinanden tæt på i hverdagen.

- For mig er det en perfekt situation, både familiemæssigt og sportsligt, siger Jorn Smits, der har spillet 50 landskampe for Holland.

Annonce

Brormand glæder sig

Med en kontrakt på kun seks måneder ved den nye bagspiller godt, at der ikke skal spildes for meget tid på indkøring.

- Jeg prøver at komme med indstillingen som en professionel spiller med en klar opgave, der hedder, at jeg skal gå ind og hjælpe klubben og holdet så godt jeg kan, forklarer Jorn Smits.

Han bliver beskrevet som en kreativ og bevægelig spiller med et fint skud og som dækker fint op. Kan minde en smule om broren, men ikke helt på samme hylde som Kay, der i efteråret har spillet på et meget højt niveau.

For begge brødre kom det lidt som en overraskelse, at muligheden for en familieforening skulle opstå i Holstebro. Men de tager imod den med kyshånd.

- Det bliver første gang, vi kommer til at spille sammen på et klubhold, og jeg glæder mig meget. Det havde jeg ikke forventet skulle komme til at ske, fortæller Kay Smits, der til sommer selv drager videre til tyske Magdeburg, hvor han har skrevet en to-årig kontrakt.


Det er lidt en drøm for mig at skulle spille sammen med min lillebror. Vi har før snakket om, at det kunne være sjovt at prøve at spille og træne sammen til hverdag, men vores karrierer har aldrig før passet sammen.

Jorn Smits, storebror og nu også holdkammerat til Kay Smits.
Annonce
Holstebro

Burgerbygning, fodboldgolf, hæng på lygtepælene og hav et stort klistermærke af dig selv på din bil: Det kan godt være lidt skræmmende

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

19 ud af 20 ledige anmeldt til a-kasse for ikke at stå til rådighed - men det førte aldrig til en sanktion: Se her, hvad nogle af grundene kunne være

Erhverv For abonnenter

Det er Nordeuropas største solcellepark, men hvor meget fylder den præcist: Som 888.000 skriveborde? Som en bagatel? Som en forringelse af livskvaliteten?

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Danmark For abonnenter

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Sport

Tidligere landsholdskeeper tager over som målmandstræner i TTH

Sport For abonnenter

HB-midt godkender det ene point mod Vejgaard: - Af erfaring ved jeg, at det er et svært sted at vinde

Sport For abonnenter

Karakterbogen: 2 mål på 12 afslutninger gør ikke Thymann til en skurk

Kultur For abonnenter

Verdens måske største af sin slags: Familien Kristensens samling fylder nu 600 kvadratmeter

Sport

Michael Laudrup løber med hæderen: Kåret som det største danske sportsnavn i 125 år

Navne

Stort skulderklap til lokal kok: - Tårerne var lige ved at komme, men jeg holdt dem heldigvis tilbage

Leder For abonnenter

Højere afgift på dieselolien er det rene talmagi- det sænker ikke CO2-udledningen

Holstebro For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland

Annonce