Annonce
TTH Damer

TTH henter bagspiller i Nykøbing

Isabella Fazekas Jakobsen (til venstre), som her ses i en forsvarsduel, håber, at skiftet til TTH kan være med til at udfolde hendes potentiale på venstreback. Foto: Annelene Petersen
TTH Holstebro har sikret sig en ny tilføjelse til truppen fra næste sæson. Bagspilleren Isabella Fazekas Jakobsen skifter Nykøbing-Falster Håndbold ud med TTH, som hun har skrevet en 2-årig kontrakt med.

Holstebro: Hun har gjort sig mest i forsvaret i denne sæson.

Faktisk så indtager hun en delt tredjeplads over de spillere, som har fået flest 2-minutters udvisninger i ligaen indtil videre.

Med andre ord så er det ikke en spiller, som er bange for at tage fat, som skal tørne ud for TTH Holstebro i næste sæson. En af grundene til, at hun til sommer tager til Holstebro, er dog, at hun gerne vil bidrage med mere end kontant forsvarsspil.

I Nykøbing er hun af og til blevet benyttet på stregen i angrebet, men det er på venstreback, at hun har hjemme.

- Jeg føler mig klar til at tage skridtet videre. Jeg har haft det godt i Nykøbing, men jeg har søgt efter et sted, hvor der kunne være mere fokus på min udvikling. Især som venstreback, siger Isabella Fazekas Jakobsen.

Et efternavn, som kommer til at skille sig en smule ud på et TTH-hold, hvor størstedelen af holdkortet består af mere traditionelle danske navne som Christensen, Knudsen, Nielsen og Jensen.

- Jeg bruger mest mit Fazekas-efternavn. Jeg har udenlandske rødder, fordi min far er fra Serbien, men navnet stammer faktisk fra min farfar, som har rødder i Ungarn, siger Isabella Fazekas Jakobsen, som fyldte 22 år juleaftensdag.

Inden hun kom til Nykøbing Falster, spillede hun i Ajax København. Hun har ikke nogen betænkeligheder ved at skifte København ud med Holstebro, hvor hun enten vil begynde på en uddannelse eller finde et arbejde ved siden af håndboldkarrieren.

- Jeg har ikke rigtigt været i tvivl om, at TTH er det rette sted, siger Isabella Fazekas Jakobsen.

Annonce

Den rette kombination

TTH-træner Pether Krautmeyer glæder sig over tilgangen, og han er overbevist om, at der er et stort potentiale i bagspilleren.

- Hun har udviklet sit forsvarsspil rigtig meget, og så har hun en kombination af størrelse og bevægelighed, som gør, at hun har et stort potentiale. Hun er en høj pige, som skyder godt og har et stort gåpåmod, siger Pether Krautmeyer.

Isabella Fazekas Jakobsen tiltræder i TTH til sommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Verdensmesterskabet får ikke lov at smuldre i Struer

Hvis bokseren Dina Thorslund skal miste sit verdensmesterskabsbælte, så lad os håbe, at det kommer til at ske i bokseringen mod en dygtigere modstander, og ikke fordi økonomi og teknikaliteter spænder ben for hende. Da hun for nylig brød med sin hidtidige promotor, det tyske Team Sauerland, stod hun alene tilbage med opgaven at arrangere og finansiere en mesterskabskamp. Det er en stor opgave, som rækker et godt stykke ud over de færdigheder, man slider sig til i et træningslokale, og derfor har bokseren brug for hjælp. Verdensmestre i individuelle publikumssportsgrene findes der ikke mange af i Danmark. Derfor er det en præstation, som har skabt opmærksomhed. Og Struer Kommune har været både dygtig og flittig til at udnytte den potentielle profilering, der ligger i at have en verdensmester i byen. Derfor har kommunen naturligvis også en interesse i, at det fortsat er tilfældet. Og netop derfor ser kommunen også velvilligt på mulighed for et samarbejde - eller en støtte. Detaljerne er endnu ikke klare, men borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) giver i dagens avis udtryk for, at der skal findes en løsning. Nok så vigtigt er det signal, som erhvervsmanden Peter K. Kristensen sender i et læserbrev i dagens avis. Han opfordrer til at støtte projektet og melder sig samtidig klar til selv at gøre det. Det er vigtigt, at dem, der har mulighed for at ændre noget, ikke bare støtter økonomisk med et sponsorat, men også råber lidt og op fortæller om, hvor vigtigt det er at have noget at være fælles om og stolte over. En opbakning som den, erhvervsmandens sender i sit læserbrev, er derfor uendeligt meget værd. Det er uholdbart, hvis bokser og træner selv skal stå for det administrative. Det kan måske lykkes en enkelt gang, men hvis Dina Thorslund skal have mulighed for at koncentrere sig om sporten, må hun finde en ny promotor. Og den opgave er langt nemmere, hvis hun kan demonstrere solid opbakning i baglandet. For selvfølgelig skal verdensmesterskabet forsvares. Og selvfølgelig skal det foregå i Struer denne gang.

Annonce