TTH Damer

TTH fisker ombejlet fløj hos konkurrenter

Maria Mose Vestergaard rykker til sommer fra Esbjerg til Holstebro i jagten på mere spilletid, selvom pokalmestrene gerne havde holdt på fløjspilleren. Foto: Chresten Bergh
23-årige Maria Mose Vestergaard skifter i næste sæson Team Esbjerg ud med TTH Holstebro. Venstrefløjen, der har været inde omkring landsholdet, var ikke tilfreds med spilletiden hos pokalmestrene og ser frem til at blive førstevalg i Holstebro.

Holstebro: Cheftræner Pether Krautmeyer har været på fisketur i det sydvestjyske og fanget sig en ny fløjspiller, nærmere bestemt 23-årige Maria Mose Vestergaard.

Venstrefløjen står hos Team Esbjerg i skyggen af den norske landsholdsspiller Sanna Solberg og ønsker mere spilletid. Det kan hun få i Holstebro, og derfor er det lykkedes Krautmeyer at lokke hende til Nordvestjylland på en et-årig kontrakt.

- Jeg er bare nået til et punkt i min karriere, hvor jeg har brug for mere ansvar og tillid, kort sagt har jeg brug for at spille noget mere håndbold, end jeg gør i Team Esbjerg. Da muligheden bød sig for at komme til TTH Holstebro, var jeg ikke i tvivl om, at det var det rigtige og derfor tog det heller ikke lang tid at blive enige, fortæller Maria Mose Vestergaard.

Fløjspilleren vendte for nylig tilbage efter næsten et års genoptræning oven på en korsbåndsskade i venstre knæ, men er igen helt fit til at spille. Og hun mener godt, hjemmepublikummet i Gråkjær Arena kan glæde sig til at se hende.

- Jeg kan godt lide at skille mig ud som spiller og prøve nogle ting af uden helt at vide, om det bliver galt eller genialt. Jeg spiller meget på mine følelser, men heldigvis er Pether en træner, der heller ikke er bange for at prøve ting af, siger Maria Mose Vestergaard.

Ham der Pether

Esbjergenseren er uddannet markedsføringsøkonom og håber på at hun kan læse sportsmanagement på fjernstudie, mens hun spiller i TTH Holstebro. En klub, som hun blandt meget andet har valgt på grund af manden på sidelinjen.

- Man har bare set Pether (Krautmeyer, red.) udvikle rigtig mange dygtige spillere gennem så mange sæsoner, og det er noget af det, jeg håber på, at han også kan flytte mig til et højere niveau, siger Maria Mose Vestergaard.

Den dygtige venstrefløj var for et par år siden inde omkring landsholdet og kommer samtidigt med erfaring fra masser af europæiske klubkampe. Derfor er det en spiller som cheftræneren er meget begejstret over at have lokket til Holstebro.

- Maria er en spiller, som har prøvet lidt mere end dem vi er vant til at hente til klubben. Hun har spillet flere store kampe i Team Esbjerg, og har i en ung alder fået sin A-landsholdsdebut. Jeg er utrolig glad og stolt over, at vi får muligheden for at arbejde med en så dygtig pige i TTH, siger Pether Krautmeyer i en pressemeddelelse.

Landsholdspotentiale

Maria Mose Vestergaard har spillet hele karrieren i Team Esbjerg og i barndomsklubben havde man gerne beholdt den unge fløjspiller som supplement til norske Sanna Solberg.

Cheftræner i Team Esbjerg, Jesper Jensen, har haft flere snakke med fløjen, men i sidste ende kunne han ikke love hende den spilletid, hun ville have. Og derfor bliver det nu til et modvilligt farvel.

- Jeg har stor forståelse for Marias beslutning, men er også ked af, at en spiller med den personlighed og de håndboldkvaliteter forlader klubben. Som håndboldspiller er hun et legebarn, der har nemt ved at tilegne sig og udføre nye detaljer på banen, og hun er en af de bedste forsvarsspillere på fløjpladsen i Danmark. Med en skadefri periode har hun bestemt landsholdspotentiale, siger Jesper Jensen til JydskeVestkysten.

Maria er i øvrigt lillesøster til fodboldspilleren Mikkel Vestergaard, der spiller i Viborg FF.

0/0
Annonce
Sport

Dina gør klar til kamp: - Jeg har meget mere overskud den her gang

Sport

Kirstine satte ny personlig rekord i Tyrkiet

TTH Herrer For abonnenter

Fra pløjemark til pokalbejler: En skruebold kostede Nøddesbo armbøjninger i busken

Sport

Favoritbanen venter for Struer-kører

HB For abonnenter

Fem grunde til at HB er i storform

Sport

Cheftræner gør comeback i svømmeklubben

TTH Damer For abonnenter

Krautmeyer: - En succes har sæsonen vel ikke været

TTH Herrer

TTH-trio er udtaget til landsholdet

TTH Damer

Egestorp vender tilbage til Sjælland

Annonce