Annonce
TTH Holstebro

TTH er i pokalfinalen: Et svensk plankeværk og den store angrebsstrateg gjorde forskellen

Efter et drama i Skanderborg var det TTH Holstebro som til sidst kunne juble over en plads i pokalfinalen. Foto: Louise Boo Jespersen / TTH Holstebro
Rickard Frisk og Johan Meklenborg var de to store propeller, da TTH Holstebro satte kursen mod søndagens pokalfinale efter et tæt opgør i Skanderborg. I finalen venter GOG i Gråkjær Arena.
Annonce

Skanderborg: Det var en kamp, som i den grad kunne have gået begge veje.

Det så ikke godt ud for TTH Holstebro, da Skanderborg bragte sig foran med tre mål med ti minutter tilbage.

Den var heller ikke hjemme, da Jesper Munk med lidt under tre minutter tilbage fik en udvisning, da TTH var foran med to, hvilket udmøntede sig i en straffekastreducering til Skanderborg og en neglebider af en afslutning.

- Vi jokede lidt med, at det lige var den udvisning til Munk, som vi havde brug for. Derefter kørte vi den sikkert hjem, lød det med et grin fra en særdeles velspillende Johan Meklenborg, som kort efter gjorde det til 27-29 med sin niende scoring i opgøret.

Det var med andre ord en kamp, som blev afgjort på de efterhånden ekstremt berømte marginaler, som lørdag eftermiddag gik TTH Holstebros vej.

- Jeg synes, at vi er ude i tovene, da de er foran med tre. I forhold til hjemmekampen i sidste uge (som TTH vandt stort, red.), så havde de nogle nye indøvede ting med, som vi ikke havde set, og det var med til at gøre det svært for os, siger Johan Meklenborg

Annonce

Bredden sejrede

Lørdagens sejr var på mange måder en understregning af, at TTH Holstebro besidder en enorm bredde i denne sæson.

I størstedelen af kampen måtte holdet undvære formstærke Nikolaj Enderleit. Enderleit døjer med foden, og det er endnu uvidst, om han spiller søndag, men så tog Kay Smits over med bravour.


Jeg vil gerne rose hele holdet, for det, de leverer. Det blev ikke en pæn kamp, men vi bevarer en god tro på tingene hele vejen igennem.

Søren Hansen, TTH-træner.


Da Sebastian Frandsen ikke ramte topniveauet, så kom Rickard Frisk ind og var kampafgørende med nogle kæmperedninger og en kampafgørende en til sidst, da han tog Morten Balling få sekunder før tid. Svenskeren endte med en redningsprocent på over 40.

- Vi giver aldrig op, og vi giver alt, hvad vi har. Vi har spillere, som har ro og rutine, og det giver en ro. For mit eget vedkommende, var jeg bare glad for at kunne bidrage og betale tilliden tilbage, når jeg fik chancen, lød det fra Rikard Frisk.

Kampen i tal

Skanderborg - TTH Holstebro 28-29 (17-16)

Pokalsemifinale

Stillinger undervejs: 3-4, 7-7, 12-10, 14-13, 15-16 17-16, 19-18, 21-20, 23-22, 25-23, 26-26, 28-29.

Mål, TTH: Johan Meklenborg 9, Christoffer Cichosz 6, Kay Smits 4, Jesper Munk 3, Aaron Mesing 2, Magnus Bramming 2, Jonas Porup 1, Odinn Rikhardsson 1, Mathias Porsholdt 1.

Topscorer, SKB: Mike Haack 7.

Udvisninger: SKB 1, TTH 3.

Tilskuere: 400 i Fælledhallen, Skanderborg (udsolgt).

Bredden gjorde sig også gældende, da Christoffer Cichosz blev udskiftet efter en lidt svær periode og Jesper Munk kom ind. I tilskuerloungen skulle flere lige slå op, "hvem ham med nummer 15 var", men det fandt de formentligt hurtigt ud af.

Med et par fine scoringer og bolderobringer afløste han fint, inden der kom lige rigeligt afbrændere.

- Jeg vil gerne rose hele holdet, for det de leverer. Det blev ikke en pæn kamp, men vi bevarer en god tro på tingene hele vejen igennem, siger Søren Hansen.

Annonce

24 timer

Der var ikke tid til de store fejringer lørdag eftermiddag, for allerede cirka 24 timer efter slutfløjt gælder det pokalfinalen.

Her var der ét altoverskyggende tema.

- Spillerne skal sørge for at få det rigtige at spise og få noget hvile, så skal vi nok sørge for, at have analyserne og så videre klar, siger Søren Hansen, som havde et hav af scenarier klar allerede inden lørdagens opgør, da der også er en tur til Tyskland mandag i Europa League, som man skal forholde sig til.

For Johan Meklenborg var det ikke afgørende, hvem der blev trukket op ad bowlen lørdag aften.

- Det er to rigtigt gode hold (BSH og GOG, red.), som vi ikke har mødt endnu. Det eneste jeg er sikker på, er at jeg gerne vil have hjemmebanen, lød det kort efter slutfløjt fra Meklenborg.

Det ønske fik han som bekendt opfyldt. TTH Holstebro møder GOG, som besejrede BSH med to mål, i pokalfinalen søndag klokken 15.50 i Gråkjær Arena.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Taxa-selskab gået konkurs

Debat

Riv Buchholtz' Hus ned!

Indland

Udenrigsministeriet: Hele verden kan være lukket lige om lidt

Annonce