Annonce
TTH Damer

TTH er i Final-4: Sjældent har en omgang pølsemix været så velfortjent

Der var stor grund til jubel for TTH Holstebro, som torsdag aften spillede sig i Final4-stævnet efter en tæt sejr over Aarhus United. Foto: Ole Nielsen.
TTH Holstebro slog torsdag aften Aarhus United efter en sand gyserkamp, hvor der var spænding helt til det sidste. Nu venter Final 4 mellem jul og nytår.

Aarhus: Røgen havde knapt nok lagt sig i Aarhus Stadionhal, før TTH-direktør John Mikkelsen havde en lokal grillbar i røret.

Traditionen tro skulle der bestilles pølsemix til hele holdet, når en stor skalp er kommet i hus. Og en stor skalp var det, den som kom i hus torsdag aften.

Var kampen en af dem, som bliver udgivet på diverse håndboldskoler for det glimrende spil? Nej. Er det fløjtende ligegyldigt? Ja.

For TTH Holstebro er en del af de fire bedste hold i pokalturneringen, og det kan især tilskrives en forbilledlig fight i 2. halvleg, hvor Trine Knudsen og Ditte Vind gik forrest. Sidstnævnte mod sine tidligere holdkammerater fra Aarhus United.

- Det var mega specielt. Jeg har været virkelig presset op til kampen, så det at få det forløst på den her måde, og at det falder til vores side betyder sindssygt meget. Nu kan jeg slappe lidt af i skuldrene igen, siger Ditte Vind, som kort forinden var blevet fuldstændig overdøvet af den karakteristiske sejrssang "Vi skal på grillen, og vi skal have pølsemix".

Mere tekst er der ikke i sangen, men det behøves heller ikke, for et billede siger mere end tusind ord, og billedet af TTH Holstebro-spillere som omfavnede hinanden, sammen med de medrejsende fans, var ikke til at tage fejl af. Den her sejr var vigtig.

- Vi havde godt nok været i kælderen, hvis vi havde tabt den her. Det havde været tungt at komme i forlænget spilletid. Jeg er rigtig glad for den måde, vi kommer ind i kampen på i 2. halvleg, og at folk bare bliver ved, selvom de måske brænder nogle skud, siger Pether Krautmeyer.

Annonce

Kampen i tal

Aarhus United - TTH Holstebro 21-22 (12-9)

Santander Cup, kvartfinalen

Stillinger undervejs: 3-1, 5-3, 7-5, 8-7, 9-8, 12-9, 13-11, 15-15, 16-17, 19-19, 20-20, 21-22.

Mål, AAU: Julie Pontoppidan 7, June Bøttger 4, Mathilde Neesgaard 3, Celine Lundbye Kristiansen 2, Anikka Meyer 1, Line Ellertsen 1, Maria Aamand 1.

Mål, TTH: Trine Knudsen 7, Kaja Kamp 6, Laura Jensen 3, Maria Mose Vestergaard 2, Camilla Pytlick 2, Mathilde Hylleberg 1, Nikoline Lundgreen 1.

Udvisninger: AAU 0, TTH 1.

Tilskuere: 1024 i Aarhus Stadionhal.

Selvtillidsbost

TTH Holstebro har haft en udfordrende start på denne sæson, hvor især pointtabet hjemme mod EH Aalborg har gjort ondt.

En kamp som den mod Aarhus United er dog med til at give holdet et skub fremad selv efter den svære start.

- Du fatter ikke, hvor vigtigt et tidspunkt det kommer på. Vi har virkelig kæmpet, men vi skal også passe på med at tænke, at vi skal vinde over alle hold. Den her sejr giver masser af selvtillid, og det er noget de unge skal tage til sig, siger Ditte Vind.

Målvogteren havde flere fremragende redninger, og det var også hende, som havde hånden på den sidste Aarhus afslutning, som ellers kunne have tvunget kampen i omkamp. Hun har prøvet at vinde bronze til Final-4 før med netop Aarhus United, og derfor glæder hun sig ekstremt meget over semifinalepladsen, hvor holdet skal møde Herning-Ikast.

- Det er en sindssyg fed oplevelse. Det var mega fedt, da jeg prøvede det sidst, og det kunne være fedt at få noget ud af det, som jeg fik med Aarhus, siger Ditte Vind.

Fredag har holdet en velfortjent fridag, hvor både sejren og den efterfølgende pølsemix kan få lov at falde på plads. Søndag gælder det Randers, som kommer på besøg i Gråkjær Arena.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er til glæde vendt

Da amerikanske FMC overtog Cheminova i 2014, fulgte nogle år, hvor medarbejder-antallet blev reduceret kraftigt. Amerikanerne lavede nyt hovedsæde for sine europæiske aktiviteter på Sjælland. Udmærket for Danmark, men rigtig skidt for Lemvigegnen, som i årene efter overtagelsen måtte konstatere, at det meget store og for kommunen vigtige antal såkaldte videnarbejdspladser på Cheminova forsvandt. Anlægget blev et produktionsanlæg uden forskningsafdeling med meget mere, og derudover har man også set antallet af medarbejdere i produktionen skrumpe. Vi skal ikke lang tid tilbage, før der på Lemvigegnen begyndte at brede sig en tvivl, om amerikanerne på sigt også ville satse på afdelingen på Rønland, eller man ville flytte produktionen og dermed lukke egnens største private arbejdsplads ned med de følgevirkninger, det ville have. Nu får melodien tilsyneladende en helt anden positiv melodi. Vi kan i dag afsløre, at FMC har planer om at etablere et anlæg, der omregnet til danske kroner ligger på omkring en halv milliard kroner at bygge. Og 300 skal arbejde på at etablere produktionsanlægget. Nu skal det selvfølgelig siges, at på Rønland vil man ikke bekræfte, at det er korrekt. Man vil ikke udtale sig om noget, der ikke er besluttet endeligt. Men vi observatører kan jo så også bemærke, at det ikke bliver kontant afvist. Rygterne kører, og der tages ikke til genmæle. Meget tyder på, der er noget reelt om snakken. Det er beviset på, at FMC ikke blot har en fremtidig plan med Cheminova, hvilket man jo også i dag bekræfter, man har. Det slukker også tidligere tiders pessimisme om, at man kunne risikere, at der lukkes ned. Det er en meget velkommen nyhed, som har stor betydning for Vestjylland og for beskæftigelsen i fremtiden. Det fremgår ikke noget om antal arbejdspladser i forbindelse med et nyt anlæg. Men under alle omstændigheder vil det skabe aktivitet og beskæftigelse både på virksomheden og hos underleverandører til gavn for hele egnen.

112

Spritbilist: I får aldrig mine nøgler

Annonce