Annonce
Sport

TTH-direktør har fået den melding, han har håbet mest på: - Spillerne vil være fuldstændig ellevilde

Det er efterhånden længe siden, at man kunne ane tilskuere i Gråkjær Arena, men det blive der snart lavet om på. Arkivfoto: Johan Gadegaard
TTH Holstebro kan efter nattens genåbningsaftale lukke tilskuere ind, når der på mandag spilles DM-semifinale i Gråkjær Arena. Også i Lemvig-Thyborøn får tilskuerne mulighed for at sige 'farvel' til holdet i fredagens pokalkamp.

Holstebro/Lemvig: Det har formentligt været den melding, som har været allermest imødeset af håndboldbosserne og tilskuerne.

Meldingen om, at der igen må komme tilskuere til håndboldkampene. Det var den nyhed, som John Mikkelsen fik i løbet af tirsdag.

- Det er en dejlig dag og virkelig en dejlig nyhed, lød den umiddelbare reaktion fra John Mikkelsen, som tirsdag morgen var en smule afdæmpet i sin jubel, da der ikke var kommet en endelig bekræftelse.

Annonce

Tirsdag formiddag bekræftede Kasper Sand Kjær, som er kulturordfører for Socialdemokratiet, i en SMS til Dagbladet, at tilskuerne måtte komme tilbage til håndboldhallerne.

Noget som har skabt stor glæde i TTH-lejren.

- Når man tænker på hvad vores hold har været igennem det sidste halve år med udfordringer og udvikling, så er jeg simpelthen så glad for, at sponsorer, sæsonkortholdere og resten af tilskuerne får lov til at 'mærke' vores hold live, siger John Mikkelsen.

Han anslår, at der kan blive lukket omkring 1200 tilskuere ind i Gråkjær Arena efter de gældende regler. Alt om tildeling af billetter, forholdsregler og så videre bliver meldt ud af klubben i takt med, at der kommer flere informationer fra myndighederne, end der var tirsdag formiddag, da avisen talte med ham.

TTH Holstebro får udover hjemmebanen i første semifinale også hjemmebane i en eventuel tredje kamp. Udover glæden over at byde TTH-publikummet tilbage på hjemmebanen, så giver det også en sportslig værdi.

- Spillerne vil være fuldstændig ellevilde. Som køer på græs kan man sige, og det handler nok også om at styre tændingsniveauet. Der er ingen tvivl om, at det giver nogle ekstra procenter, siger John Mikkelsen, som kalder kampen mod BSH for 50/50 - også selvom TTH får tilskuere ind.

400 til pokalkamp

Også Lemvig-Thyborøn Håndbold når at få glæde af genåbningen.

Fredag aften spiller holdet nemlig sæsonens sidste kamp, når Mors-Thy kommer på besøg i pokalturneringen. En kamp som nu får ekstra værdi med udsigten til tilskuere på lægterne.

- Jeg vil tro vi i forhold til restriktionerne kommer til at lukke en 400 stykker ind. Det bliver dejligt at kunne slutte af med tilskuere til den sidste kamp, ikke mindst for de spillere og trænere, der nu får lov til at sige farvel inden de stopper i klubben, siger direktør Flemming Nielsen.

Aftaleteksten

Partierne er endvidere enige om, at trin 2 i planen for afholdelse af større forsamlinger og arrangementer iværksættes pr. 21. maj 2021 i overensstemmelse med aftalen af 4. maj 2021. Det indebærer blandt andet, at andre kultur-, erhvervs- og idrætsarrangementer kan afholdes med publikum i overensstemmelse med ordningen for større arrangementer med siddende publikum.

Aftalepartierne noterer sig i den forbindelse, at ordningerne iværksættes med udgangspunkt i de krav, der følger af anbefalingerne fra Ekspertgruppen for afholdelse af større forsamlinger og arrangementer, dog således at der i forhold til ordningen for udendørs arrangementer med stående publikum gælder et sædvanligt krav om coronapas, hvor både antigentest og PCR-test har en gyldighed på 72 timer

Klubben havde allerede lugtet luntet i forhold til, at pilen pegede mod en genåbning af håndboldhallerne. Derfor er de første tilskuere også allerede inviteret indenfor.

- Vi havde taget chancen og inviteret vores sponsorer til kamp og spisning inden, så det kan vi nu holde fast i, siger Flemming Nielsen.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se videoen: Alle EM-hold sender hilsen til Christian Eriksen

Annonce