Annonce
TTH Damer

TTH-damer fik en lektion i Viborg: Fra kældermørket er der heldigvis kun én vej - op

- Når du er faldet så dybt ned i kulkælderen, så findes der heldigvis kun en vej, og det er op. Nu skal vi finde op igen, og det skal begynde allerede på mandag, siger cheftræner Pether Krautmeyer. Foto: Morten Dueholm
TTH Holstebros damer blev udspillet på kryds og tværs, da holdet lørdag eftermiddag var på besøg hos naboerne i Viborg. Det positive er, at det kun kan gå fremad herfra, konstaterer cheftræner Pether Krautmeyer.

Viborg: 15 minutter, så kort tid tog det reelt set Viborg HK at vinde over TTH Holstebro lørdag eftermiddag.

15 minutter og så havde det grønblusede hjemmehold kvalt kampen med en føring på 9-2. Herefter handlede det i praksis kun om, hvor mange mål sejren skulle blive på.

- Vi fik en lektion i vores spil, Viborg spillede vanvittigt godt og overmatchede os i alle facetter pånær målmandsspillet. Jeg er utroligt taknemmelig for, at vi har to så dygtige målvogtere, for ellers var det blevet endnu grimmere, konstaterer cheftræner Pether Krautmeyer.

For problemet lå ikke hos keeperne, som ellers nemt kan få skylden i en kamp, hvor målene i lange perioder kun syntes at gå en vej. Problemet lå hos en offensiv, der både havde problemer med at skabe chancer og så score, på dem man skabte.

- Havde vi bare scoret på 3-4 af de store chancer, vi brændte, så kunne det være blevet en anden slags kamp, siger Pether Krautmeyer.

Annonce

Kampen i tal

Viborg HK - TTH Holstebro 28-19 (14-9)

HTH Ligaen, damer

Stillinger undervejs: 3-1, 6-1, 8-2, 11-4, 12-8, 14-9, 17-9, 20-11, 23-12, 23-14, 25-18, 28-19.

Mål, VHK: Kristina Jørgensen 9, Line Haugsted 5, Maria Fisker 4, Stine Andersen 3, Moa Högdahl 2, Madeleine Östlund 1, Amalie Grøn Hansen 1, Pauline Bøgelund 1, Ida-Marie Moesgaard Dahl 1, Anne-Sofie Filtenborg 1.

Mål, TTH: Camilla Pytlick 6, Emilie Bertelsen 2, Line Frandsen 2, Ilda Kepic 2, Mathilde Hylleberg 1, Trine Knudsen 1, Nikoline Lundgren 1, Caroline Svarre 1, Maria Mose Vestergaard 1, Kaja Kamp 1, Andrea West Bendtsen 1.

Udvisninger: VHK 2, TTH 0.

Tilskuere: 1245 i Vibocold Arena.

Taget på sengen

Taktisk gjorde Viborg meget af det, som TTH havde forventet og forberedt sig på. Men en ting er, at have siddet på et taktikmøde og snakket om, hvad modstanderen ville gøre.

Noget andet er, at stå overfor landsholdsspillere som Kristina Jørgensen og Line Haugsted, og mærke på egen krop, hvordan det føles, når de så gør de selvsamme ting.

- Det var lidt som om, at vi blev overraskede over hvor tungt et pres de kom ud med, selvom vi har gået hele ugen og forberedt os på det, erkender Andrea West Bendtsen.

Samtidigt blev holdet ramt på selvtilliden, som følge af chokket og begyndte at tage dårlige beslutninger med bolden.

- I stedet for at holde fast i det, vi er gode til, blev det for individuelt. Måske fordi, at vi blev for ivrige efter at rette op på fejlene, men det gjorde bare ikke tingene bedre, forklarer Andrea West Bendtsen.

Kun én vej

Truppen har ellers haft den bedste sæsonoptakt, Pether Krautmeyer kan huske. Holdet var hurtige til at finde sammen og resultaterne lovende, men nu er glansbilledet begyndt at krakelere. 'En boomerang har ramt os' som cheftræneren siger.

- At vi har haft en god opstart må bare ikke blive en sovepude for os. Nu skal vi se hinanden i øjnene og så finde tilbage på sporet hurtigst muligt, siger Andrea West Bendtsen.

Og det er måske heldigvis ikke en umulig opgave.

Ikke hvis man spørger Pether Krautmeyer, for den rutinerede svensker har oplevet nok kriser som træner til at vide, at solen som regel bryder frem igen, selv efter de mørkeste dage.

- Når du er faldet så dybt ned i kulkælderen, så findes der heldigvis kun en vej, og det er op. Nu skal vi finde op igen, og det skal begynde allerede på mandag, siger Pether Krautmeyer.

Et typisk kampbillede lørdag eftermiddag. En Viborg-spiller der scorer, mens TTH'erne frustrerede måtte se til. Foto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Spilfirma i gang efter konkurs

Lemvig

Søren V. Jensen overtager murer-firma

Annonce