Annonce
Udland

Trump hylder økonomisk fremgang i tale til nationen

Leah Millis/Reuters
I sin årlige tale til nationen satte Trump fokus på, at han har holdt, hvad han har lovet amerikanerne.
Annonce

USA's præsident, Donald Trump, brugte ikke overraskende store dele af sin State of the Union-tale til at fremhæve sine sejre og promovere sin politik.

Til klapsalver fremhævede Trump natten til onsdag dansk tid, at den amerikanske økonomi har det godt, mens han ikke med et ord nævnte den noget specielle timing i forhold til rigsretssagen imod ham, som står til at blive afsluttet onsdag aften dansk tid.

- For tre år siden begyndte vi det store amerikanske comeback. I aften står jeg foran jer for at dele de fantastiske resultater med jer, sagde Trump.

Præsidenten mener, at det går godt med økonomien, og at respekten omkring USA er genoprettet.

Han fortalte, at arbejdsløsheden på en række områder er historisk lav.

- USA's fjender er på flugt, og USA's formue er på vej op. Årene med økonomisk forfald er ovre. Nationens tilstand er bedre end nogensinde før, sagde han.

Lige bag Trump sad Nancy Pelosi, den demokratiske formand for Repræsentanternes Hus. Hun har fortalt, at hun ikke har talt med præsidenten siden oktober.

Da Trump ankom til talerstolen i Kongressen, rakte hun hånden ud til ham, hvilket præsidenten ignorerede eller ikke bemærkede. Og da talen var ovre, rev hun en kopi af talen itu for rullende kameraer.

Det kølige forhold mellem Trump og Demokraterne understregedes i talen også af, at præsidenten langede ud efter både tidligere tiders politik og nuværende demokratiske kandidater.

Men Trump kom også ind på en række andre områder.

Således understregede han endnu engang, at USA ønsker at trække alle sine tropper ud af Afghanistan.

- Jeg ønsker ikke at dræbe hundredtusinder af mennesker i Afghanistan, mange af dem fuldstændig uskyldige. Det er ikke vores rolle at være en politimyndighed, der tjener andre nationer. Det her er krigere, og de kæmper enten for at vinde eller ikke at kæmpe overhovedet, sagde han.

- Vi arbejder på endeligt at afslutte USA's længste krig og at bringe vores tropper hjem igen.

State of the Union er en årlig tale, som USA's præsident holder for medlemmerne af Kongressens to kamre, Senatet og Repræsentanternes Hus.

Talen efterfølges altid af et modsvar fra oppositionen. Denne gang var det Demokraternes kongresmedlem Gretchen Whitmer, der stod for den opgave.

Hun syntes, at præsidentens tale klingede hult - ikke mindst for USA's arbejderklasse.

- Det væsentlige er, at millioner af mennesker kæmper sig igennem tilværelsen eller mangler penge i slutningen af måneden til at betale for transport, studiegæld eller medicin, sagde hun.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Faerch kæmper om plastprisen

Struer

Værtshuset Bubsi er nu åbent igen

Struer

Struer er næsten en smittefri ø

Annonce