Debat

Troværdighed - eller mangel på samme: Hvad skal vi stemme på til valget?

Politikerlede: Peter Kristensen havde her i forløbne uge et indlæg i avisen Danmark om politikerlede og politikeres troværdighed - en eventuel sammenhæng mellem de to ting. Jeg er meget enig med Peter Kristensens synspunkter, men hvis det så bare var det eneste, så kunne vi vel lære at ”tolke” dem.

Det pynter jo ikke på politikertroværdigheden, når man laver et såkaldt forlig, hvor resultatet er, at sundhedspersonalet på gulvet, lærerne osv. skal arbejde mere - og til mindre løn. Jeg mener faktisk, at det gav mere uro end forlig. Men ok - forlig blandt et flertal af politikere, så jo dog et forlig, men noget makværk var det. Når så samme politikere bagefter laver et forlig om, at politikerne skal have en anseelig lønforhøjelse - og her nævnes intet om, at betingelsen er, at de altså må til at løbe noget stærkere og få noget mere arbejde fra hånden - hvor bliver tilliden til politikerne så af? For mig blegner den i hvert fald en hel del. Det smager af ”ta'-selvbord” i luksusklasse.

Situationen kommer nemt til at ligne historien fra Padborg, hvor et vognmandsfirma havde chauffører ansat til latterligt små lønninger og selv tog overskuddet. Man forlanger, at ”de andre” skal tjene pengene, og så putter man ellers pengene i sin egen lomme. Det skal dog retfærdigvis siges, at i tilfældet her tog de fleste politikere afstand fra situationen. Ikke mindst, fordi pressen her havde gjort befolkningen godt forargede, så her var der jo ”stemmer” i at fordømme det - eller man turde måske ikke andet. For ellers hylder vore politikere da i stor stil EU og dens regel om arbejdskraftens frie bevægelighed, så vi kan få nogle udlændinge til at komme og arbejde, så de kan trykke overenskomsten lidt nedad.

Det gælder dog ikke muslimer. Selvom mange indvandrere gerne vil have et job og selv tjene til dagen og vejen, så er disse ikke velsete. Det er, som om man tror, at der er stemmer i at genere dem mest muligt. Husk lige, at der ifølge grundloven er religionsfrihed i Danmark - og husk også, at tryk avler modtryk.

Det lyder jo utroværdigt, når politikerne den ene dag taler om højere pensionsalder, fordi der mangler arbejdskraft, og man så ikke vil have indvandrerne i arbejde. Hvad skal vi tro?

Et andet eksempel er kommunalreformen, hvor man nu vil have regionerne nedlagt igen. Hvad så med disse ”regionsborge”, som man fik bygget og som kostede vel ligeså meget som et supersygehus? Man får jo uvægerligt opfattelsen af, at politikerne ikke har respekt for brugen af borgernes penge. Så var det da væsentlig bedre at have brugt dem på nogle flere ”varme hænder” i sundheds- og plejesektoren. Så kunne den brede befolkning da have fornemmet, at de fik noget for pengene.

Husk kære politikere: Det er ikke det, du har sagt, du har sagt, men det, din tilhører opfatter.

Derfor duer det ikke at sige et den ene dag, og så dagen efter gøre det modsatte. Så giver det i hvert fald ikke troværdighed og tillid til politikerne..

0/0
Annonce
Læserbrev

Miljø. Ryd op ved Høfde 42

Læserbrev

Ulven. Umuligt at sikre store naturarealer

Leder For abonnenter

Godt set af Jyden i Bur

Leder For abonnenter

Valgplakater eller ej

To valg står for døren. Partimedlemmerne har haft rigtig travlt med at hænge valgplakater op til begge valg, så i denne tid er der ekstremt mange valgplakater, når man bevæger sig rundt ikke blot i bybilledet, men også når man kører på landevejene, hvor landmænd har lagt jord og halmballer til nogle meget store nogle af slagsen. Der er kamp om de bedste placeringer, og der konkurreres flittigt i at gøre dem så iøjnefaldende som muligt, og det ses ofte ved, at der hænger et meget stort antal plakater af den samme kandidat inden for et lille område. Har det nogen effekt? Ja, det kan jo nok diskuteres længe, men det kan ikke afvises, at det påvirker usikre vælgere, hvis der hænger et meget stort antal plakater for den samme kandidat, da det jo giver det indtryk, at der er en voldsom opbakning. Skal vi afskaffe dem? Nej, der er en god dansk valgtradition, som sætter kulør på den demokratiske proces. Men derfor kan man jo godt diskutere måden, det gøres på. Og det gør nogle så. Valgplakaterne giver ofte anledning til debat. Senest har det socialdemokratiske byrådsmedlem Lars Stampe fra Holstebro, været ude med, at der er for mange, og at de er lavet af miljøfarligt plastik. Han vil have dem samlet på dertil indrettede standere, så de ikke pryder hver en lygtepæl. Har han ret i, at de er produceret af miljøfarligt plastik, så er der en del partier, der har et problem, da de i deres valgkamp har fokus på netop miljøet og bekæmpelsen af overforbruget af plastik. Har man det som budskab, så må man selvfølgelig gribe i egen barm og finde et andet materiale til disse plakater. Problemet med de gamle af træ og pålimede plakater var jo, at et regnvejr kunne være særdeles hård ved disse plakater. Men skal der være dertil indrettede standere til plakater? Det ville i givet fald tage det "sjove" af plakaterne. Det er jo netop fantasien, der gør, at det kan være morsomt at se på plakaterne. Selvfølgelig skal de ikke hænge ulovligt, hvor der er mange, der hænger alt for tæt på vejkryds med risiko for trafiksikkerheden. Men skulle det hele sættes i system, så går det spændende af det, og så kan man lige så godt lade være. Vi ser ofte en kritik fra nogle partier om, at der er andre, der breder sig alt for meget. Det er klart, da der er små partier med få medlemmer til at gøre arbejdet og få penge til at betale, der føler sig trynet af de store med mange medlemmer og dermed penge og plakater. Men det er jo lige som spillets regler. Og når reglerne overholdes, så er plakaterne en del af den danske valgkultur.

Læserbrev

Ytringsfrihed. Fjernelse af blasfemiparagraffen - et udslag af politisk opportunisme

Læserbrev

EU. Ja til EU's kerneværdier – nej til fælles EU-skatter

Læserbrev

Valg. Now you see me, now you don't

Annonce