Annonce
Mærkedage

Trommeslager Anders Mogensen fylder rundt: Fejrer 50-årsdag med koncert

Jazztrommeslager Anders Mogensen - fylder 50 år mandag. PR-foto

50 år: En af Holstebros store musikalske sønner, trommeslageren Anders Mogensen, Odense, fylder mandag 50 år.

- Anders Mogensen er en af Danmarks mest prominente jazztrommeslagere, der har spillet med en perlerække af de største danske og udenlandske jazznavne, fortæller Per Simonsen fra Trommeslageren.

Anders Mogensen har modtaget mange priser for sit trommespil og spillet på flere prisvindende udgivelser. Idag turnerer han fortsat i hele verden, samtidig med at han underviser ved og leder jazzafdelingen på Syddansk Musikkonservatorium i Odense

Allerede som fem-årig sendte hans mor ham i rytmikklasse, fordi han konstant trommede på alting, og fra han var syv år, fik han privatundervisning på Holstebro Musikskole.

Han gik på MGK, tog klassisk MGK-eksamen 1988 og fik huen som musikmatematisk student året efter. 1990 til 91 studerede han på Beerklee College of Music i Boston, USA, og de følgende fem år blev han uddannet på Rytmisk Konservatorium i København.

Siden 1998 har han været tilknyttet Det Fynske Musikkonservatorium i Odense, hvor han nu er docent, rytmisk koordinator og prorektor. Han underviser i trommer og samspil - kombineret med koncertvirksomhed både nationalt og internationalt. Han har spillet sammen med en perlerække af internationalt kendte jazzmusikere, været orkesterleder for en række orkestre og modtaget flere grammyer for udgivelser, han har været med i.

Anders Mogensen har modtaget følgende priser: Holstebro Musikpris 1993, Roland Musikpris 1994, Jakob Gades Rejselegat 1996, Odd Fellows Rejselegat 1996 og Jakob Gades Musikpris 1997.

Fødselsdagen markeres på Posten, Odense mandag eftermiddag og med en koncert i Prøvehallen, Valby, 11. juli.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er med at komme i gang

I både Holstebro og Lemvig kommuner har sundhedshuse været en vigtig del af dagsordenen de seneste år, ikke mindst fordi sygehuset i Gødstrup ligger langt væk, og der skal være nære sundhedstilbud. Samtidig gør situationen omkring de praktiserende læger det nødvendigt, at der nytænkes. Den tid er forbi, hvor der sidder en enkelt læge i en enkelt praksis. Ja, det går så længe, de nuværende læger fortsætter. Men når de stopper, kan de umuligt skille sig af med deres praksis, fordi ingen nye læger vil sidde alene. Derfor er det en god idé med et godt fagligt klima med flere praktiserende læger og gerne i et miljø, hvor der er mange andre sundhedsfaglige ekspertiser. Det har været naturligt at diskutere disse ting i Holstebro og Lemvig, fordi man enten har et forhenværende eller snart får et forhenværende sygehus, og man derfor i forvejen har en dialog med regionen omkring disse ting. Struer Kommune er vel mest sammenlignelig med Lemvig, når vi taler kommunestørrelse, og som vi har kunnet læse i aviserne i sidste uge, så er der også her akutte udfordringer med at få besat lægepraksis. I søndagsavisen blev regionen spurgt til udfordringen, og her var opfordringen, at man i Struer snarest får sat sig sammen, så man netop kan skabe sådan et sundhedshus med flerlægepraksis, så man får skabt det miljø, der skal til, for at man bevarer de sundhedsfaglige tilbud i byen. OK, der er ikke så langt til Holstebro fra Struer, som der er fra Lemvig. Men alligevel er det vigtigt for købstaden, at man bevarer disse tilbud "hjemme". Derfor må kommunen hurtigst muligt tage initiativ til at følge opfordringen fra regionen. Få de praktiserende læger og regionen engageret i at finde sådan et sted, hvor der kan skabes et sundhedscenter, og få diskuteret, hvad der kan være i det af kommunale, regionale og private initiativer. Og det er med at komme i gang. Erfaringen viser, at det tager rigtig lang tid både at finde samarbejdet, indholdet, men så sandelig også en finansiering, hvor det kræver store investeringer på flere års budgetter, før man har et økonomisk grundlag. Og så skal regionen også overbevises om, at der skal findes penge. Det tager også tid.

Annonce