Annonce
Holstebro

Trodser corona: Landets største kreaturhandler bygger stor ny samlestald

Kreaturhandler Anders Rasmussen har mærket corona-krisen. Men nu er der gang i forretningen igen, og han er klar til at investere et pænt millionbeløb i en hel ny samlestald ved Skivevej nordøst for Holstebro. Den 34-årige er landets største kreaturhandler. Foto: Johan Gadegaard
Ung kreaturhandler har slået smut på coronakrisen: Nu bygger landets største eksportør ny stald og bygning til personale og dyrlægekontrol.
Annonce

HOLSTEBRO: Anders Rasmussen har med sine 34 år haft usædvanlig fart på, siden han startede som ung kreaturhandler. Og nu er han klar til at investere større millionbeløb i en ny samlestald på Skivevej - tæt på motorvejen uden for Holstebro.

- Jeg håber, det bliver færdigt, så vi kan flytte ind i år, siger Anders Rasmussen, som er Danmarks største kreaturhandler med otte ansatte og fire lastbiltræk til eksport af køer og kalve.

Lokalplanen for den nye staldbygning med tilhørende personalefaciliteter er på vej til godkendelse i byrådet.

- Så snart jeg har en byggetilladelse, er jeg klar til at gå i gang med at bygge, siger Anders Rasmussen.

Det er nok de færreste, som er klar til at investere nye millioner efter corona-krisen. Og krisen har også ramt "Kreaturhandler Anders Rasmussen", som firmaet hedder.

- Vi var hårdt ramt i april måned, og syv af de otte ansatte har været hjemsendt med lønkompensation, siger Anders Rasmussen.

Men nu er der kommet gang i forretningen igen.

- Nu er alle mand tilbage, og jeg regner med at betale to tredjedele af den lønkompensation tilbage, som jeg har fået, siger Anders Rasmussen.

Han opkøber kvæg fra landmænd, som han eksporterer og sælger og oftest i udlandet.

- Med corona-krisen gik al handel i stå, og priserne faldt. Nu har markedet efterhånden tilpasset sig til de nye forhold med lavere priser, siger Anders Rasmussen.

Han erkender dog, at krisen har været dyr.

- Jeg køber dyrene, før jeg sælger, så når priserne falder, taber jeg penge, siger Anders Rasmussen.

Der har også åbnet sig nye markeder i forbindelse med krisen.

- Eksporten til Polen er faldet. Til gengæld sender vi mere til England og Skotland. Salget til Belgien og Holland er også faldet, men vi sælger mere i Danmark, siger Anders Rasmussen.

Han forventer at sælge cirka 40.000 kreaturer i år.

- Det plejer at stige lidt hvert år, og det, forventer jeg også, vil ske i år, siger Anders Rasmussen.

Annonce

Startede med en trækasse

Anders Ramussen er fra Borbjerg, og som 18-årig købte han en Toyota Dyna med en trækasse bagpå - og handlede med især får, kvæg og heste.

I dag er han landets største kreaturhandler. I efteråret overtog han en anden kreaturhandler Kris Nielsen i Grindsted, som oprindelig også blev startet i Borbjerg.

- Dette opkøb har givet os nogle flere kunder i området, siger Anders Rasmussen.

Han har købt en nedlagt minkfarm på Skivevej, som nu bliver erstattet af en staldbygning på cirka 2000 kvadratmeter samt cirka 200 kvadratmeter kontor, kantine og badefaciliteter til både dyrlæger samt egne medarbejdere

- Alle transporter bliver dyrlægekontrolleret, så det er en stor udgift, siger Anders Rasmussen.

I samlestalden bliver kreaturerne samlet med hjælp fra lokale vognmænd og læsset om på større biler til eksport. I dag samler han dyrene i lejede stalde nær Viborg.

- Ved Skivevej kommer vi tættere på motorvejen - og vi får også kortere afstand til flere kunder. Kortere transporttid er både godt for dyrevelfærd og for omkostningerne, siger Anders Rasmussen, som i øvrigt også lejer andre vognmænd.

Annonce
Annonce
Holstebro

Skal vi forbyde spillereklamer?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Info til vandhunde: Fun Park er åben

Annonce