Annonce
Mærkedage

Trods succes i 00'erne er han ikke en stjerne

Zididada lagde efter deltagelsen i melodigrandprix stilen om. Det fik den amerikanske organisation World Wrestling Entertainment øjnene op for, og sangen Take It All blev deres temamelodi i 2008. Forsanger Jimmy Bacoll bliver 50 den 10. juli. (Arkivfoto) Jørgen Jessen/Ritzau Scanpix
Mødet mellem maskinarbejderen Jimmy Bacoll og mureren Dany Linde blev til Zididada. Musikken er siden nedprioriteret, og den 10. juli fylder Bacoll 50 år.

50 år: To år efter at maskinarbejderen Jimmy Bacoll og murersvenden Danny Linde mødtes på spillestedet "Mojo" i København, udgav de deres debutalbum "Welcome to Zididada".

Det var i 1999, og albummet solgte mere end 40.000 eksemplarer. Duoen tog på en større tour rundt i Danmark.

Siden har de fleste nok stiftet bekendtskab med sangene "Zididada Day" og "Walking on Water".

Derudover blev det til en andenplads ved det danske melodigrandprix i 2004 med sang nummer syv "Prinsesse".

Jimmy Bacoll, der onsdag den 10. juli kan sætte 50 lys i fødselsdagslagkagen, har sammen med makkeren i Zididada udgivet syv albummer inklusive et greatest hits album.

I 2013 udgav bandet "Fix Your Heart". Det var samme år, som Danny Linde forlod Zididada.

Jimmy Bacoll, der er født Jimmy Colding, og resten af bandet turnerer dog stadig. Nye singler bliver det også til, men familien stjæler størstedelen af opmærksomheden.

Privat er han gift og har børn med Maria Bacoll. Efternavnet er en sammentrækning af konens efternavn, Bach, og hans efternavn, Colding.

På trods af at mange danskere har sunget med på flere af Zididadas hits, ser forsangeren sig ikke som en popstjerne.

- Zididada præger ikke længere hitlisterne, og det er for mig vilkåret for, om man kan kalde sig for en stjerne. Vi er en institution, har han sagt i et interview med netmediet Minby.

Jimmy Bacolls mor er dansk, mens hans far er halvt inder og halvt araber. Forældrene blev skilt, og Jimmy Colding tilbragte det meste af sin barndom i Stavnsholt ved Farum.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er med at komme i gang

I både Holstebro og Lemvig kommuner har sundhedshuse været en vigtig del af dagsordenen de seneste år, ikke mindst fordi sygehuset i Gødstrup ligger langt væk, og der skal være nære sundhedstilbud. Samtidig gør situationen omkring de praktiserende læger det nødvendigt, at der nytænkes. Den tid er forbi, hvor der sidder en enkelt læge i en enkelt praksis. Ja, det går så længe, de nuværende læger fortsætter. Men når de stopper, kan de umuligt skille sig af med deres praksis, fordi ingen nye læger vil sidde alene. Derfor er det en god idé med et godt fagligt klima med flere praktiserende læger og gerne i et miljø, hvor der er mange andre sundhedsfaglige ekspertiser. Det har været naturligt at diskutere disse ting i Holstebro og Lemvig, fordi man enten har et forhenværende eller snart får et forhenværende sygehus, og man derfor i forvejen har en dialog med regionen omkring disse ting. Struer Kommune er vel mest sammenlignelig med Lemvig, når vi taler kommunestørrelse, og som vi har kunnet læse i aviserne i sidste uge, så er der også her akutte udfordringer med at få besat lægepraksis. I søndagsavisen blev regionen spurgt til udfordringen, og her var opfordringen, at man i Struer snarest får sat sig sammen, så man netop kan skabe sådan et sundhedshus med flerlægepraksis, så man får skabt det miljø, der skal til, for at man bevarer de sundhedsfaglige tilbud i byen. OK, der er ikke så langt til Holstebro fra Struer, som der er fra Lemvig. Men alligevel er det vigtigt for købstaden, at man bevarer disse tilbud "hjemme". Derfor må kommunen hurtigst muligt tage initiativ til at følge opfordringen fra regionen. Få de praktiserende læger og regionen engageret i at finde sådan et sted, hvor der kan skabes et sundhedscenter, og få diskuteret, hvad der kan være i det af kommunale, regionale og private initiativer. Og det er med at komme i gang. Erfaringen viser, at det tager rigtig lang tid både at finde samarbejdet, indholdet, men så sandelig også en finansiering, hvor det kræver store investeringer på flere års budgetter, før man har et økonomisk grundlag. Og så skal regionen også overbevises om, at der skal findes penge. Det tager også tid.

Annonce