Annonce
Struer

Trods styrt: Jakob Fuglsang har ikke meldt afbud til Struerløb

Jakob Fuglsang måtte udgå af gårsdagens Tour de France-etape med stærke smerter, og dermed er det tvivlsomt, at han kan deltage i gadeløbet i Struer den 30. juli. Foto: Anne-Christine Poujoulat/ AFP/Ritzau Scanpix
Jakob Fuglsang styrtede på gårsdagens etape og måtte udgå af Tour de France. Det gør hans deltagelse i gadeløbet i Struer tirsdag den 30. juli tvivlsom, men han har endnu ikke meldt afbud, og arrangørerne håber stadig på hans deltagelse.

Struer: Der gik en ærgrelsens suk igennem cykeldanmark i går, da Jakob Fuglsang styrtede og måtte udgå af Tour de France. Dermed blev håbet om en dansk topplacering i det prestigefyldte cykelløb slukket.

Samtidig sad en flok arrangører af Le Tour Revanchen i Struer tirsdag den 30. juli og ærgrede sig om muligt endnu mere. Nu er det nemlig tvivlsomt, om den danske cykelstjerne når at blive klar til gadeløbet i Struer.

- Ja, det er virkelig ærgerligt, og vi må også være realistiske og sige, at det er tvivlsomt, at han kan deltage i løbet i Struer efter så voldsomt et styrt. Men vi har endnu ikke modtaget noget afbud, og vi er ikke i tvivl om, at Jakob Fuglsang vil gøre alt for at blive klar til løbet i Struer. Så der er stadig et håb om, at han kan cykle i Struer, siger chefen for Lydens By Struer, Peter Kjeldbjerg.

Det er f Sport Group, der sammen med en række samarbejdspartnere - blandt andet Struer Kommune - står bag gadeløbet i Struer, og det er Lydens By Struer, der står for markedsføringen af Le Tour Revanchen.

Peter Kjeldbjerg glæder sig over, at Jakob Fuglsang trods alt ikke har brækket noget. Det kan betyde, at han kommer hurtigere tilbage i cykelsadlen.

- Hvis Jakob Fuglsang ikke kan cykle i Struer, så kan han måske stadig være til stede ved løbet i Struer, siger Peter Kjeldbjerg.

Han tilføjer, at ganske vist er gadeløbet i Struer slået op på Jakob Fuglsang som det store navn, men der stiller også mange andre stærke cykelryttere til start i Struer. Der er blandt andre fem af de danske ryttere fra årets Tour de France, der stiller til start i Struer. Det er Michael Mørkøv, Michael Valgren, Kasper Asgreen, Mads Würtz og Lars Bak.

- Lige nu forhandles der på livet løs med mulige deltagere i Struerløbet, så det skal nok blive et stærkt felt, selv om Jakob Fuglsang eventuelt ikke måtte være med, siger Peter Kjeldbjerg.

Ja, det er virkelig ærgerligt, og vi må også være realistiske og sige, at det er tvivlsomt, at han kan deltage i løbet i Struer efter så voldsomt et styrt.

Peter Kjeldbjerg, Lydens By Struer

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Ulv eller hybrid? Ulv og hund har fælles gener

Debat: I forbindelse med ankesagen mod Mourits Troldtoft som er dømt i byretten for at skyde en fredet ulv i 2018, fremsætter forsvaret påstand om at det ikke var en ulv der blev skudt, men en ulvehybrid. Mange ulvemodstandere påstår, at de danske ulve ikke er ”rene” ulve, men hybrider, altså en blanding mellem ulv og hund. Formålet med denne påstand er formodentligt, håbet om at få fjernet de danske ulve. Afkommet fra en parring mellem en ulv og en hund vil være en hybrid med statistisk 50% hundegener og 50% ulvegener i genomet (Den samlede genetiske information i kromosomerne). Disse individer kaldes F1 hybrider. Hvis en F1 hybrid får afkom med en ulv, vil afkommet statistisk indeholde 75% ulvegener og 25% hundegener i genomet. Disse kaldes F2 hybrider. Der findes ikke nogen fast definition for, hvor stor en del af genomet i en blanding af hund og ulv skal bestå af hundegener, før der er tale om en hybrid. Når det understreges, at det er ”statistisk”, skyldes det, at de to dyr for det første er så nært beslægtede, at de deler størstedelen af genomet og det derfor er en meget lille del af genomet, der er specifikt for hhv ulv og hund. For det andet, at begge dyr med jævne mellemrum gennem deres fælles historie har byttet gener og for det tredje, at hvert æg og sædcelle bærer en unik kombination af halvdelen af moders - respektive faders – gener og at der i den proces opstår en vis ujævnhed i fordelingen af de typespecifike DNA-sekvenser. Desuden er tæmning af ulv til tamhund sket i flere, uafhængige civilisationer gennem 15.000 – 35.000 år og gennem udvælgelse (senere raceavl) er det forskellige egenskaber ved ulven/hunden, der har været foretrukket.

Kultur

Ung bykirke holder jubilæumsfest

Annonce