Annonce
Holstebro

Trods nye millioner fra staten: Hullet i ældrekassen er bare meget større

- Trods aftalen er vi nødt finde penge til området ved de kommende budgetforhandlinger, siger Jens Kristian Hedegaard (V). Arkivfoto: Casper Christoffersen, Scanpix
Økonomiaftale mellem kommunernes Landsforening og staten tilfører Holstebro Kommune omkring 14 millioner kroner. - Men det er langt fra nok, siger udvalgsformand.

Holstebro: Det nøjagtige beløb kender Holstebro Kommune ikke endnu.

Men aftenens aftale mellem Kommunernes Landsforening og staten om kommunernes økonomi næste år vil give Holstebro omkring 14 millioner kroner til at hæve den kommunale serviceramme.

Det er dog kun et plaster på et stort sår, mener formanden for social- og sundhedsudvalget  i Holstebro, Jens Kristian Hedegaard:

Annonce

- Hvis man forestiller sig, at alle pengene gik til mit område, så ville vi stadig have en stor budgetudfordring. Det er bare for at sætte det i perspektiv. Ja, vi er glade for de penge, vi får. Men det altså er ikke nogen herregård.

Den seneste budgetopfølgning for socialudvalget viser, at der er udsigt til underskud på omkring 27 millioner kroner i år.

Alene på ældreområdet er der udsigt til et underskud på 20 millioner kroner.

- Trods aftalen er vi nødt finde penge til området ved de kommende budgetforhandlinger, siger Jens Kristian Hedegaard.

Er du skuffet over resultatet?

- Det var nok meget som forventet. Men det viser bare, at der ikke er tale om noget markant løft, siger Hedegaard.

På positivsiden fremhæver han dog, at kommunen kan blive kompenseret for øget udgifter relaterende til Covid-19.

-  Det vil også komme mit område til gavn. I hvilket omfang er svært at sige på nuværende tidspunkt.

Hvis det var mig

Borgmester H.C. Østerby (S) har det blandet med aftenens aftale.

Aftalen

Regeringen og Kommunernes Landsforening (KL) er tirsdag blevet enige om en aftale for kommunernes økonomi i 2022.

Den kommunale serviceramme hæves med 1,4 milliarder kroner i forhold til sidste års aftale. Det betyder, at den i 2022 samlet set udgør 275,4 milliarder. De ekstra penge skal blandt andet bruges på at styrke velfærden.

På det specialiserede socialområde er parterne enige om, at kommunerne skal blive ved med at have fokus på at styre og prioritere udgifterne på området inden for rammen - i samspil med en høj socialfaglighed.

Kommunerne vil blive kompenseret for i alt 1,6 milliarder i 2021 for mer- og mindreudgifter til håndtering af coronakrisen. Heri indgår også kompensation for tabte billetindtægter i de regionale trafikselskaber.

- Hvis det var mig, der stod med et hul på 27 millioner kroner, og fik op mod 14 millioner kroner fra staten, så ville jeg nok anlægge den vurdering, at udfordringen var blevet markant mindre, siger Østerby.

Er du uenig med Hedegaard i, at der er problem på ældreområdet?

- Nej, og det tror jeg også, at der er en bred enighed om. Men jeg tror bare ikke, at der er nogen, der havde forventet, at det ville blive udlignet ved kommuneforhandlingerne, siger Østerby.

- Aftalen følger den demografiske udvikling og er på det område nok meget som forventet. Jeg er dog mest skuffet over, at der ikke er sket noget på det specialiserede socialområde, hvor vi havde håbet og ventet, at der ville komme en form for økonomisk kompensation, siger Østerby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Struer

47-årig familiefar omkom i redningsforsøg - forsøgte at svømme ud til to børn i en gummibåd

Holstebro

Se video: Sygeplejersker på gaden for at forklare sig - derfor strejker vi nu

Annonce