Annonce
Danmark

Trods lukning: Grænsehandlen kan fortsætte

Gutten her nåede lige tilbage over grænsen ved Pebersmark få minutter i 12. I den kommende måned skal han ud på en længere omvej, hvis tørsten efter billige øl skulle melde sig igen. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Selv om Danmark har lukket grænserne, kan danske statsborgere stadig handle syd for grænsen, oplyser rigspolitiet.
Annonce

Det blev lidt hektisk i grænsebutikkerne, efter at statsminister Mette Frederiksen, fredag aften meddelte, at nu ville de danske grænser blive lukket lørdag klokken 12 på grund af faren for smitte med coronavirus.

Men i modsætning til, hvad mange troede, så forhindrer grænselukningen ikke, at danskere kan køre over grænsen og købe vin, øl og lakridser, hvis de ønsker det. Det skriver JydskeVestkysten.

- Man kan godt køre over grænsen og købe ind og så komme tilbage til Danmark igen, hvis man altså er dansk statsborger, lød meldingen fra Rigspolitiet lørdag eftermiddag.

Det til trods for, at det måske er tvivlsomt, hvorvidt grænsehandel er et anerkendelsesværdigt formål.

Det bliver dog måske en kende mere besværligt at hente sine varer i Tyskland. Når man skal tilbage til Danmark, er der nemlig kun tre grænseovergange at vælge imellem - nemlig i Kruså, ved motorvejen og ved Sæd. Resten er lukket med betonklodser.

Hvordan grænsebutikkerne forholder sig til den nye situation, var det lørdag ikke muligt at få oplysninger om. Fleggaard vendte ikke tilbage på JydskeVestkystens henvendelser, og det var heller ikke muligt at kontakte hverken Priss eller Otto Duborg.

På butikkernes hjemmesider var der ingen melding om lukning af butikker. Priss gjorde dog inden klokken 12 lørdag opmærksom på, at grænsen ville lukke klokken 12.

Fire milliarder

Ifølge Skatteministeriet handler danskerne årligt for omkring fire milliarder kroner i de fysiske grænsebutikker.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Naturen har det langt bedre end sit rygte

TTH Holstebro Herrer

TTH besejrede Mors-Thy i tredje test

Annonce