Annonce
Ulfborg/Vemb

Trods fremgang kræver banken sine penge tilbage fra badehotel: Beder borgere om lån på 500.000 kroner

Brødrene Oliver og Nick Mogensen, der forpagter badehotellet i Vedersø, beder nu borgerne om hjælp til et lån. Arkivfoto: Morten Stricker
Banken har sagt stop og vil have forpagterne på badehotellet i Vedersø til at indfri kassekreditten. Nu søger forpagterbrødrene hjælp blandt områdets lokale borgere i et forsøg på at redde hotellet.
Annonce

Vedersø: "Vi er desværre i den situation, som mange andre i den mere tyndt befolkede del af Danmark, at finansiering af alt fra huskøb til virksomhedsdrift er vanskeligt".

Sådan indleder forpagterne af Vedersø Klit Badehotel det brev, der i starten af sidste uge er blevet sendt ud til husejere i området omkring det over 90-år gamle badehotel.

Badehotellet er af banken blev bedt om at indfri den kassekredit, som blandt andet hotellets støtteforening i sin tid var med til at etablere. Det har betydet, at den fortsatte finansiering af hotellets drift og udvikling nu må gå udenom bankerne. Derfor har forpagterne bedt borgerne om hjælp til et netværkslån:

- Da hotellets historik gør det nærmest umuligt at skaffe finansiering via bankerne, er vi nødt til at spørge jer lokale om hjælp. Vi søger derfor – gennem et netværkslån – en finansiering på 500.000 kroner, der, som et hvilket som helst andet lån, betales tilbage med rente indenfor en given periode til långiverne, skriver forpagterbrødrene Nick og Oliver Mogensen i brevet til borgerne.

Pengene fra netværkslånet skal gå til drift og udvikling af hotellet.

Hotellet har ifølge Oliver Mogensen haft en vækst på 40 procent fra 2018 til 2019.

Annonce

Støtten

Vedersø Klit Badehotel har med skiftende forpagtere flere konkurser i rygsækken. Hotellet, der sidste år fik nye forpagtere, havde sidste år et underskud på lige knap en million kroner, men det forventes at give et overskud i 2020.

Hotellet har fra 2016 til marts 2019 haft årlig økonomisk støtte fra hotellets tidligere støtteforening. Her bidrog cirka 116 husstande hver med 2000 kroner om året - mod at medlemmerne fik en række fordele og rabatter.

Da støtteforeningen i marts lukkede ned oprettede forpagterne en ny sponsoratordning, hvor håbet var, at flere af de tidligere medlemmer ville fortsætte deres økonomiske støtte til hotellet. Det er dog "kun" lykkedes at få 20 sponsorer ind - hvoraf de fleste støtter med samme 2000 kroner om året, som tidligere.

Annonce

Fordi vi har lyst

Netværkslånet, som er et af de initiativer brødrene nu sætter sin lid til, er et forsøg på at få økonomien til at hænge sammen. Indtil videre er der samlet 18.000 kroner ind ud af de 500.000 kroner, som forpagterne efterspørger lån på.

- Vi er optimistiske omkring det. Vi tror på, at civilsamfundet må hjælpe os igennem. Der er ikke ligefrem udsigter til, at vi kommer til at køre i store BMW'er med det her - vi driver det fordi, vi har lyst - ikke fordi det giver mange penge. Og vi mener, vi er med til at gøre Vestjylland til et federe sted - og skabe noget aktivitet i sommerhusområderne. Det er dén mission, der får os ud af sengen hver morgen, siger Oliver Mogensen, der slutter brevet til de lokale borgere således:

"Vi gør alt, hvad vi kan for at skabe en rentabel virksomhed på trods af, at oddsene imod os. For at det kan lykkes, er vi nødt til at have jeres hjælp."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Naturen har det langt bedre end sit rygte

TTH Holstebro Herrer

TTH besejrede Mors-Thy i tredje test

Annonce