Annonce
Holstebro

Trods dødsulykke: Ny usikkerhed om lukning af livsfarlige motorvejs-huller

Når bilister kører på motorvejen fra Holstebro og mod syd, rammer de en farlig strækning ved Herning, hvor der kun er en to-sporet motortrafikvej. Nu er der ny tvivl, om der bliver afsat penge til at lukke det livsfarlige hul i motorvejen. Foto: Morten Stricker
Regeringen vil begynde helt forfra med forhandlingerne om investeringer i infrastruktur.

Nordvestjylland: Det er livsfarligt, hvor motorvejen på rute 18 på en strækning kun er en tosporet motortrafikvej, og så sent som natten til 9. august kostede det en 46-årig mand livet.

Men trods løfter i valgkampen fra et stort flertal om at anlægge en motorvej på strækningen, er der nu ny tvivl i Folketinget. På tirsdagens samråd om investeringer i infrastruktur, ville transportminister Benny Engelbrecht (S) ikke love konkrete investeringer:

- Nu er det på med vanten, og så må der kæmpes helt forfra, efter regeringen har fremlagt et blankt stykke papir, siger Kristian Pihl Lorentzen, transportordfører for Venstre.

- Når Socialdemokraterne har sagt i valgkampen, at de ville lukke de farlige huller, hvorfor kan de så ikke sige noget nu? Vil de i stedet bruge pengene på jernbaner? spørger han.

Andreas Steenberg, transportordfører for De Radikale, erkender også usikkerheden men er fortrøstningsfuld.

- Der skal nok komme en bred aftale, og det skal nok komme på plads, så i hvert fald motorvejshullet på rute 18 nordvest om Herning bliver lukket, for det er et forholdsvis lille beløb. Men nu skal vi først se, hvor meget regeringen vil bruge på infrastruktur, siger Andreas Steenberg.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Annette Lind (S), der gentagne gange under valgkampen lovende at en socialdemokratisk regering ville lukke hullerne i motorvejen. Og socialdemokraternes transportordfører Thomas Jensen vil ikke love noget:

- Jeg er fuldt opmærksom på problematikken på rute 18, og jeg håber, vi får et bredt forlig, som også giver penge til Vestjylland. Men nu skal vi have forhandlinger, og her er der ikke valgt noget ud på forhånd, siger Thomas Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce