Annonce
Holstebro

Trods corona: Actona leverer historiens største overskud

- Som global virksomhed med kunder, leverandører og medarbejdere over det meste af verden har vi navigeret i et marked, der de sidste måneder af regnskabsåret har været betydeligt mere volatilt end sædvanligt, siger direktør Torben Villadsen for Actona Company. Foto: Morten Stricker
Actona Company har mistet lidt omsætning men øget overskuddet markant. Og direktør Torben Villadsen tror på et endnu bedre regnskab næste år.
Annonce

Tvis: Da direktør Torben Villadsen i marts kiggede på ordrebøgerne, var han bekymret.

- Vi fik kun ti procent af de ordrer ind, som vi skulle, fortæller han.

Coronaen havde ikke bare fået sit greb om Kina - men om hele verden - og det kunne mærkes på hovedkontoret i Tvis, der på det tidspunkt for længst havde oplevet problemer i Kina.

Halvdelen af medarbejderne blev sendt hjem på lønkompensation.

Men som ugerne og månederne gik, så blev det bedre.

Og da Torben Villadsen kunne slå to streger under årets resultat, så var det ikke bare godt. Det er det bedste nogensinde med et overskud på 167 millioner kroner.

- Det havde vi i marts slet ikke turdet håbe på. Men vi er i en branche, der er kommet rigtig godt gennem krisen. Vi fik et chok i begyndelsen, men det er endt rigtig rigtig godt, siger Villadsen.

- Vi er i en branche, der er kommet rigtig godt gennem krisen. Vi fik et chok i begyndelsen, men det er endt rigtig rigtig godt, siger direktør for Actona Company, Torben Villadsen. Foto: Morten Stricker

De 167 millioner kroner er en forbedring af bundlinjen med 22 procent i forhold til sidste år - der i parentes bemærket også var et rekordår.

- Som global virksomhed med kunder, leverandører og medarbejdere over det meste af verden har vi navigeret i et marked, der de sidste måneder af regnskabsåret har været betydeligt mere volatilt end sædvanligt. Jeg er derfor meget taknemmelig for det helt fantastiske engagement, som vores ledere og medarbejdere har vist. Deres omstillingsparathed og vilje til at få tingene til at lykkes har haft helt afgørende betydning for det gode resultat,  siger Torben Villadsen.

Annonce

De er kommet til os

Villadsen peger blandt andet på, det er lykkedes at øge markedsandelen indenfor online handel, da en stadig større del af møbelsalget finder sted her.


Vi har set, at forbrugerne i store dele af verden har valgt at bruge flere penge på deres hjem og dermed også på møbler

Torben Villadsen, direktør hos Actona Company


- Jeg er glad for, at selv gennem et usikkert år har vores bestyrelse ikke rystet på hånden, men fastholdt vores strategi om at investere yderligere i vækst. Blandt andet ved at sikre vores forhandlere flere og bedre informationer om vores møbler, ligesom vi investerer i bedre IT integration, siger Torben Villadsen.

Og det effektive setup har været en stor fordel for Actona Company.

- Vi har draget fordel af, at vi har et meget velfungerende globalt setup, som har tiltrukket mange kunder. Mange af dem har grundet restriktioner ikke selv mulighed for at rejse til eksempelvis Asien. Når de så ved, at vi i Actona Company har et solidt setup med fokus på produktkvalitet og sikkerhed, er det naturligt, at mange henvender sig til os.

Annonce

Forventer ny rekord

Specielt fra begyndelsen af sommeren og frem er det gået rigtig stærkt.

- Vi har set, at forbrugerne i store dele af verden har valgt at bruge flere penge på deres hjem og dermed også på møbler. Det betyder, at vi har fået en rigtig flot begyndelse på indeværende regnskabsår, hvor vi både har historisk mange ordrer og satte ny omsætningsrekord i september, siger Torben Villadsen.

Det har ikke bare betydet, at Actona har betalt lønkompensationen tilbage igen. Det har også betydet, at møbelproducenten nu ser ind i næste regnskabsår med stor optimisme.

- Vi er virkelig kommet godt i gang med det nye regnskabsår, og vores optisme er stor. Det gælder både i forhold til omsætning og overskud. Her forventer vi begge steder en forbedring i næste regnskabsår.

Actonas regnskabsår kører fra 1. september til 31. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

De kommer med musik for alle pengene

Annonce