Annonce
Kultur

Trods besvær med at trænge igennem til landsdækkende medier: Lokal bog er udsolgt

- Noget tyder på, at jeg med min metode i bogen et langt stykke er lykkedes med at kombinere den lille og den store historie. Altså skildre jævne menneskers liv i Vestjylland gennem små fortællinger for herigennem at flette deres liv ind i den større historie, lokalt, regionalt og nationalt. Metoden er bemærket af flere faghistorikere, siger forfatter til "Ved jorden at blive", Henning Ringgaard Lauridsen. Pressefoto
Vestjyder har taget bogen "Ved jorden at blive" til sig, vurderer forfatteren. Det kniber mere med at få landsdækkende medier med.
Annonce

Holstebro: En fortælling om en lille vestjysk familie sat ind i det store verdensbillede er populær.

De første 950 eksemplarer af bogen "Ved jorden at blive. En vestjysk slægts- og danmarkshistorie 1661-1984" er væk. Bogen, der er skrevet af tidligere museumschef ved Viborg Museum Henning Ringgaard Lauridsen og udkommet på Holstebro Museums forlag, kommer nu i andet oplag.

Bogen tager udgangspunkt i Lauridsens bondefamilie ved Holstebro og sætter den ind i det store billede i Danmark.

- Bogen er vigtig i kraft af, at den giver et overblik over en egn, hvor en lillebitte familie skrives ind i den store sammenhæng. Det er som at læse danmarkshistorie, bare set fra Vestjylland, og det, jeg virkelig godt kan lide, er, at for en gangs skyld, så er historien skildret nedefra, beskrev museumsinspektør Esben Graugaard bogen, da den udkom.

- Det er da ret fornøjeligt med så stort et salg, kan Henning Ringgaard Lauridsen så konkludere i dag.

Selv vurderer han, at læserne hovedsageligt er mennesker, der stammer fra Vestjylland.

- Desværre er omtalen af bogen - endnu - ikke nået ud til hele landet. Det er meget svært at få landsdækkende medier til at interesse sig for historisk litteratur fra et sted i provinsen, siger han og tilføjer drilsk:

- Så bliver folk i hovedstaden jo heller ikke forstyrret i deres selvforståelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Naturen har det langt bedre end sit rygte

TTH Holstebro Herrer

TTH besejrede Mors-Thy i tredje test

Annonce