Annonce
Holstebro

Trivsel i fokus på kristen friskole i Holstebro

På første skoledag fik eleverne et trivselsarmbånd og et nyt trivselsflag strøg til tops i skolens flagstang. Pressebillede

Holstebro: Den kristne Friskole i Holstebro har i dette skoleår særligt fokus at videreudvikle trivselsstærke miljøer på skolen for både børn og voksne under mottoet ”Vi gør noget ved hinanden”.

På første skoledag fik eleverne et trivselsarmbånd og et nyt trivselsflag strøg til tops på skolens flagstang. Igennem hele den forløbne uge har børn og voksne på skolen arbejdet med trivsel. På en tur rundt på skolen vil man ikke se bøger og dokumenterbar læring. Til gengæld kan man se venskabsklasser, hvor store og små elever arbejder sammen om projekter og aktiviteter.

- Alt det, der læres i de situationer, hvor store tager ansvar for små, og hvor de små ser rollemodeller for respektfuldt samvær kan vi ikke dokumentere, men vi kan se det - og vi glæder os over det. siger indskolingsleder Birgitte Bøgelund, i en pressemeddelelse.

Hun har sammen med et udvalg haft ansvaret for den samlede indsats i trivselsåret. Projekter, der har til formål at skabe glæde og trivsel for andre, har været gennemført. Indskolingen har således sunget på Thorshøj og Beringshaven og fortalt eventyr. På mellemtrinnet er der produceret 100 små sten med opmuntrende budskaber, som er spredt rundt omkring i byen. Andre har hjulpet i kirker, virksomheder eller hos private med praktiske gøremål.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

For dyrt at spare her

I Struer Kommune tager det 12 måneder, inden PPR får lagt en plan for, hvordan et barn med udfordringer skal hjælpes. Det er en tidshorisont, både politikere og embedsfolk erkender er alt for lang tid, og det arbejdes nu at få denne lange behandlingstid sat ned. I søndagsavisen kunne vi læse, at i nabokommunerne er det lykkedes at få sagsbehandlingstiden sat ned i forhold til tidligere. i Holstebro Kommune er den på et halvt år, mens man med en midlertidig opnormering i Lemvig Kommune er nået ned på fire måneder. Begge steder er ønsket og ambitionen også, at sagsbehandlingen kommer meget længere ned. Det er heller ikke godt, at der skal gå mange måneder, inden der bliver lagt den plan, som et barn og dermed familien skal hjælpes med. Naturligvis er det ikke inden for økonomiske muligheder at have et dyrt beredskab, der bare sidder og venter, så der kan laves en plan i samme øjeblik, der opstår problemer - selv om det jo ville være perfekt. Men det kan ikke nytte, at der skal gå så mange måneder. Det er i det fleste tilfælde meget afgørende, at der bliver sat hurtigt ind, når der er problemer, da de ellers bare vokser sig større. Det er en ond cirkel, da der så skal sættes ind med meget dyrere tiltag, og så ruller den dårlige økonomi, der er med til at øge tidshorisonten, fordi kassen løber tør - eller man vælger nogle billige løsninger, som så alligevel ikke hjælper. De lange sagsbehandlingstider er i første omgang et problem for børnene og familierne. Men det er også et problem for medarbejderne, der er under stadig stress, fordi de selvfølgelig godt kan se, at der burde sættes ind hurtigere, men at de på grund af mængden af sager ikke har en chance for at følge med. Der bliver flere og flere sager for PPR, og det kan man så tage en selvstændig diskussion af, hvorfor det sker. Men det sker, så derfor er kommunerne nødt til at lave en prioritering, så man kan følge med stakken af sager, da de menneskelige omkostninger ellers bliver for store - på begge sider af skrivebordet. Og ja, de penge skal findes ved at spare et andet sted. Men det er for dyrt at spare her, da det på sigt giver nogle langt større udgifter - økonomisk og menneskeligt, hvis man ikke hjælper børn i tide.

Kultur

Rapper er topnavn til Haze

112

Rådyr gik tre kilometer med brækkede ben

Annonce