Annonce
Læserbrev

Trivsel. En kur der dur

Debat: Med det billede, der tegner sig i forhold til økonomien i Holstebro Kommune, ser det tilsyneladende ud til, at livremmen skal spændes ind.

Der er brug for en kur der dur.

Det glæder os derfor, at man på byrådsmødet den 17. september kunne høre flere politikere slå til lyd for, at en del af kuren handler om et øget fokus på arbejdsmiljøet, arbejdsglæden og trivslen blandt medarbejderne.

Vi kan ikke være mere enige. Skal vi undgå, at et øget pres på personalet resulterer i et endnu øget sygefravær, er det en af de veje, vi skal gå.

Det er vigtigt, at den snak om arbejdsglæde, arbejdsmiljø og trivsel ikke kun bliver flotte ord sagt i en flot byrådssal.

Vi håber, at politikere/forvaltning/ledere/medarbejdere i samarbejde vil lægge en ambitiøs handlingsplan for, hvordan man vil skabe mere arbejdsglæde og større trivsel.

Som medarbejderrepræsentanter vil vi gerne tage del i den plan. Det er vigtigt at få involveret medarbejderne før man går i gang, undervejs i processen og i evalueringen.

Erfaringerne i Holstebro Kommune har vist, at skal man nedbringe sygefraværet, så nytter det ikke bare, at man laver et måltal og derefter tager besparelsen på forhånd. Det bliver folk altså ikke mere raske af.

Nej, vi skal en anden vej. Vi skal netop se på arbejdsglæde og trivsel på arbejdspladserne. Vi skal, som HC. Østerby sagde på byrådsmødet, have mere frihed tilbage til personalet, så der bliver mindre dokumentationsarbejde, mindre tid til administration og dermed flere varme hænder. Og det vil, som han også sagde, måske kræve lidt ulydighed.

Tak for den udmelding HC. Vi vil så gerne tilbage og være sammen med børnene i stedet for at skrive om dem. På skoleområdet vil det betyde mindre skrivearbejde og dermed mere tid til forberedelse.

Til slut vil vi gerne opfordre til, at man i sin undersøgelse af hvordan vi får skabt mere trivsel blandt personalet, starter med at tage temperaturen på den enkelte arbejdsplads gennem en anonym trivsels APV

Annonce
Torben Voss. Pressefoto
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lad nu bare forældrene være forældre på deres måde

Ingen ferieuge uden historier i medierne, som til hverdag næppe havde fået stor opmærksomhed. Nogle kalder det lidt nedladende agurketids-historier, men ofte kaster den slags ret interessante ting af sig. Og ofte giver ferie hos politikere og embedsmænd mulighed for at fortælle noget om helt almindelige mennesker. Det er som udgangspunkt positivt. Denne efterårsferies store historie uden stor relevans er historien om forældre, der ønsker at få deres børns skolefoto manipuleret. Ikke mindst harmen over disse forældre og den massive afstandtagen til redigering af virkeligheden har fyldt meget. Meningsdannere og politikere - og mange andre - har med glæde delt deres egne gulnede skolefotos på sociale medier. Ledsaget af mere eller mindre harmdirrende kommentarer om nutidens forældres forkvaklede syn på udseendet. Det er en automatredaktion, og den er ærligt talt kedelig. Det er også helt ligetil at lange ud efter forældregenerationen og dennes tilgang til børn og opdragelse. For den er unægtelig anderledes end den forriges. For slet ikke at tale om forskellen, hvis vi går to generationer tilbage. Vi kan hurtigt blive enige om, at børn skal have lov at være børn, og at vi skal passe på med, hvor store krav om perfektion, vi flasker dem op med. Men udviklingen giver altså nye muligheder, som de unge ser som noget helt naturligt. Til hverdag er der digitale filtre på billederne, så det hele tager sig lidt bedre ud. Og selv måske skal være en af de rigtig gode dage, hvis vi i virkeligheden skal leve op til udseendet på billedet, foretrækker vi helt naturligt den pæne udgave, når vi viser os frem. Hvorfor skulle det være anderledes for børnene? Hvor langt skal man alternativt gå for at sikre autenticitet i billederne? Skal det tages om, hvis øjnene er halvt lukkede? Skolefotoet er i sig selv ret ligegyldigt for samfundet. Men historien er interessant, fordi den siger noget om os. Og det gør reaktionerne i høj grad også. Børnene skal have lov at være børn, ja. Men skal forældrene ikke også have lov til at være forældre på den måde, de nu finder rigtigt?

Annonce