Annonce
Læserbrev

Trivsel. En kur der dur

Debat: Med det billede, der tegner sig i forhold til økonomien i Holstebro Kommune, ser det tilsyneladende ud til, at livremmen skal spændes ind.

Der er brug for en kur der dur.

Det glæder os derfor, at man på byrådsmødet den 17. september kunne høre flere politikere slå til lyd for, at en del af kuren handler om et øget fokus på arbejdsmiljøet, arbejdsglæden og trivslen blandt medarbejderne.

Vi kan ikke være mere enige. Skal vi undgå, at et øget pres på personalet resulterer i et endnu øget sygefravær, er det en af de veje, vi skal gå.

Det er vigtigt, at den snak om arbejdsglæde, arbejdsmiljø og trivsel ikke kun bliver flotte ord sagt i en flot byrådssal.

Vi håber, at politikere/forvaltning/ledere/medarbejdere i samarbejde vil lægge en ambitiøs handlingsplan for, hvordan man vil skabe mere arbejdsglæde og større trivsel.

Som medarbejderrepræsentanter vil vi gerne tage del i den plan. Det er vigtigt at få involveret medarbejderne før man går i gang, undervejs i processen og i evalueringen.

Erfaringerne i Holstebro Kommune har vist, at skal man nedbringe sygefraværet, så nytter det ikke bare, at man laver et måltal og derefter tager besparelsen på forhånd. Det bliver folk altså ikke mere raske af.

Nej, vi skal en anden vej. Vi skal netop se på arbejdsglæde og trivsel på arbejdspladserne. Vi skal, som HC. Østerby sagde på byrådsmødet, have mere frihed tilbage til personalet, så der bliver mindre dokumentationsarbejde, mindre tid til administration og dermed flere varme hænder. Og det vil, som han også sagde, måske kræve lidt ulydighed.

Tak for den udmelding HC. Vi vil så gerne tilbage og være sammen med børnene i stedet for at skrive om dem. På skoleområdet vil det betyde mindre skrivearbejde og dermed mere tid til forberedelse.

Til slut vil vi gerne opfordre til, at man i sin undersøgelse af hvordan vi får skabt mere trivsel blandt personalet, starter med at tage temperaturen på den enkelte arbejdsplads gennem en anonym trivsels APV

Torben Voss. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce