Annonce
Struer

Trinvis genåbning af Thyholm Skole

Eleverne på 3. til og med 8. årgang på Thyholm Skole vender i denne uge gradvist tilbage til undervisningen. 9. og 10. årgang kan resten af ugen se frem til fjernundervisning. Foto: Morten Stricker
Et fortsat højt lokalt smittetryk står i vejen for, at alle elever på skolen kan vende tilbage i denne uge - de ældste årgange fjernundervises derfor ugen ud
Annonce

Thyholm: Eleverne på 9. og 10. årgang på Thyholm Skole kommer til at tage et par ekstra dage med fjernundervisning, før de tidligst på mandag igen kan sidde i klasseværelset på skolen.

Det står fast, efter at Struer Kommunes corona-beredskabsgruppe tirsdag afgjorde, hvordan genåbningen af skolen, der blev lukket på grund af Covid-19 smitte mandag 5. oktober, skal forløbe.

Siden lukningen er 37 elever og lærere blevet konstateret smittet med Covid-19. Det er tæt på hver 10. elev og lærer på skolen, der således har afleveret et positivt testresultat. Det seneste tilfælde blev konstateret hos en elev i 9. klasse mandag i denne uge.

Symptomerne hos de smittede elever har været ingen eller meget milde, mens nogle af lærerne har været mere ramt af sygdomssymptomer.

Annonce

Gradvist tilbage

De første elever mødte ind på skolen mandag i denne uge. Der er tale om eleverne i 0. til og med 2. klasse, der er den gruppe af elever, der var mindst påvirket af udbruddet af Covid-19.

Samtidig var det også den forældregruppe, der ville stå med de største udfordringer med pasning, hvis skolen fortsat holdt lukket for de yngste elever.


Helt overordnet ser udviklingen i smittetallet fin ud. Men vi vil meget gerne passe på. Derfor tager vi det også roligt med genåbningen.

Jesper Thyrring Møller, kommunaldirektør og formand for corona-beredskabsgruppen i Struer Kommune


Onsdag var eleverne i 3. til og med 5. årgang tilbage på skolen. På de tre årgange har ingen elever hidtil været smittet under udbruddet. Torsdag kan 6. til og med 8- årgang så også vende tilbage på skolen.

Annonce

Passer på

Hvornår 9. og 10. årgang kan droppe fjernundervisningen og møde på skolen igen afgøres fredag, fortæller formanden for corona-beredskabsgruppen, kommunaldirektør Jesper Thyrring Møller.

Alene på 10. årgang har 15 elever været smittet med Covid-19.

- Helt overordnet ser udviklingen i smittetallet fin ud. Men vi vil meget gerne passe på. Derfor tager vi det også roligt med genåbningen, siger Jesper Thyrring Møller.

Struer Kommune er den seneste uge stille og roligt gledet ned fra en træls førsteplads i smittetryk på landsplan til aktuelt at være nummer fem på listen over kommuner med det største antal smittede per 100.000 indbyggere i landet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Ekstra julegave som tak for indsatsen

Struer

Nu går det fint i blæst fra sydvest

Annonce