Annonce
Sport

Trine var træt af starten på OL, men blev tilfreds til sidst

Trine Dahl Pedersen har roet i Holstebro Roklub i en god håndfuld år. Kulminationen blev den nylige oplevelse ved OL i Tokyo. Foto: Morten Stricker
Trine Dahl Pedersen og resten af fireren uden styrmand drømte om mere, men var også ganske tilfredse med, at de trods alt fik vist, at de kan være med mod verdenstoppen.

Holstebro: Det startede bestemt ikke godt. Det var heller ikke særlig godt midtvejs. Men til sidst fik de fire danske kvinder vist, at de godt kan være med i toppen.

Der er selvfølgelig tale om den danske firer uden styrmand, som tog hjem fra OL med en ottendeplads i bagagen.

Blandt de fire kvinder var skiboniten Trine Dahl Pedersen, som normalt roer for Holstebro Roklub.

Annonce

- Vi havde håbet på mere - det skal der ikke være nogen tvivl om. Men når man tænker på vores to første løb, så er vi rigtig tilfredse med, hvordan vi fik sluttet af, lyder det fra Trine Dahl Pedersen, da Dagbladet fanger hende inden en tur i Silvan.

- Vi gik ind til b-finalen med et mål om, at nu skulle vi bare have et godt løb, for det havde vi ikke haft i de to andre løb, hvilket havde skabt tvivl om hvorvidt vi egentlig hørte til i det her selskab. Så det var rigtig rart at bevise i finalen, at vi faktisk hører til her, siger Trine Dahl Pedersen.

Båden havde således fået en sidsteplads i det indledende løb, for derefter at tage endnu en sidsteplads i opsamlingsløbet. Men i b-finalen blev det til en andenplads, som gav den samlede ottendeplads.

- Det var jo kun top ti i verden, som var med, så det var ikke hvem som helst vi roede mod, siger Trine Dahl Pedersen, som heller ikke tror OL-cirkusset spillede et reelt puds i præstationerne.

- Det er jo to kilometer ligeud, startsystemet fungerede præcis som det plejer - der er ikke så meget som var anderledes, bare fordi det var OL. Så det var ikke dét, som var en udfordring for os.

Følte sig malplaceret

Men selvom det ikke spillede en rolle i selve løbene, var det stadig en ny verden, som Trine Dahl Pedersen lige skulle finde sin plads i.

- Det var stort. Jeg blev sådan lidt overrumplet og havde sådan en følelse af at være malplaceret i de første dage i OL-byen, men så fandt jeg på plads og synes det var mega fedt, lyder det fra roeren.


Det er jo to kilometer ligeud, startsystemet fungerede præcis som det plejer - der er ikke så meget som var anderledes, bare fordi det var OL.

Trine Dahl Pedersen


Trine Dahl Pedersen beretter også om, at det noget omdiskuterede emne, nemlig manglen på tilskuere, ikke var noget, som fyldte hos roerne - det gjorde en lufthavn til gengæld.

- Hvis der endelig er tilskuere til et rostævne,  så er det de sidste 300 meter, og der er man så træt, at der bemærker man dem ikke - der føler man, at man er i en osteklokke, siger roeren og fortsætter:

- Men ved starten i Japan var der meget mere larm end der plejer, fordi der var en lufthavn meget kort derfra, samtidig med, at der gik en stor vej henover en bro lige foran starten, siger Trine Dahl Pedersen, som også fortæller, at starten plejer at være helt stille.

Trine Dahl Pedersen drømmer om endnu et OL - men næste gang må der gerne medfølge en medalje. Foto: Lars Møller/Bestseller

Det blev dog ikke et større problem end at de fire roere lavede aftaler ud fra præmissen.

- Vi skulle lige forberede os på kommandoer. At de skulle være korte, og ikke siges mens et fly lettede henover os, for så kunne man alligevel ikke høre noget.

Men i sidste ende var hele oplevelsen et stort plus for Trine Dahl Pedersen, som bestemt gerne ser sig selv deltage ved endnu et OL i fremtiden.

- Jeg må sige, at jeg savnede det efter jeg så drengene tag bronzemedalje (toer uden styrmand, red.), der tænkte jeg, at det vil jeg gerne - ikke at vinde bronze, men at vinde guld. Så det er jeg helt klar på igen, men nu skal jeg også lige have en pause, lyder det fra Trine Dahl Pedersen.

Annonce
Holstebro

Tag kandidattesten her

Sport For abonnenter

Glædelige gensyn midt i nederlag: To skridt frem og to tilbage

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Struer

Vognmænd finder vej gennem stigende dieselpriser og mangel på chauffører og nye lastbiler: - Det er voldsomt lige nu

Erhverv For abonnenter

I 2010 var de seks medarbejdere - nu er der 100 og en omsætning på over 100 millioner kroner: Det er lidt en vild historie

Holstebro

Venstre i Holstebro tyvstarter med valgplakater

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Markussen og Munk fandt melodien i nederlagets stund

Holstebro

De kendte hinanden forretningsmæssigt - men noget gik helt galt: Dømt for at uddele knytnæveslag ved Nupark

Holstebro For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland

Sport For abonnenter

Rasmus Porup startede valgkampen med plakatophængning og storsejr over BSH

Erhverv

Børnefamilierne indtager kvarteret omkring vandtårnet: Stine skulle bare en tur omkring Amsterdam, Berlin og København, inden hun vendte hjem

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Erhverv

Ekstra hårdt ramt af opsigelser, barsel og sygemeldinger: Presset har aldrig været større

Erhverv For abonnenter

Virksomhed har stået for solid vækst i årrække - hemmeligheden er Jens' værdier og snusfornuften:  - Vi har aldrig købt en papkasse

Struer

Nu bliver der holdt øje med din hastighed på Fjordvejen

Annonce