Annonce
Sport

Trine får chancen i OL-båd mindre end 100 dage før legene i Tokyo

Med under tre måneder til De Olympiske Lege i Tokyo er døren pludseligt blevet åbnet mere end på klem for Trine Dahl Pedersen fra Holstebro Roklub, som landstrænerne vil se i den firer uden styremand, som allerede er kvalificeret til legene. Foto: Morten Stricker
De Olympiske Lege i Tokyo var ved at ligne en slukket drøm for Trine Dahl Pedersen, der sammen med makkeren Ida Gørtz var et godt stykke fra at kvalificerer sig i toer uden styrmand. Altså lige indtil landstræner-teamet valgte at ruske op i sammensætningen af landsholdsbådene.

Bagsværd: Trine Dahl Pedersen fra Holstebro Roklub var ikke en del af kvartetten, da den danske damefirer uden styrmand kvalificerede sig til OL ved VM i 2019.

Den talentfulde roer fra Holstebro Roklub var end ikke med i båden ved EM i Varese for blot få uger siden. Der hed sammensætningen Lærke Berg Rasmussen, Nina Hollensen, Christina Juhl Johansen og Frida Sanggaard Nielsen.

Men det er hun nu. Mindre end 100 dage før fireren skal kæmpe for de danske farver ved OL i Tokyo har landstræner-teamet besluttet at ruske op i besætningen og givet plads til blandt andet Trine Dahl Pedersen og makkeren Ida Gørtz Jacobsen, der ellers sad i toeren uden styrmand.

Annonce

- Det er lidt af et skifte fra sidde i en båd, hvor det så lidt tungt ud i forhold til OL, til pludseligt at kunne øjne Tokyo. Både Ida og jeg syntes jo OL lå lidt langt væk, så vi ser det som en kæmpe mulighed, at vi nu får chancen i fireren, fortæller Trine Dahl Pedersen.

Damefireren uden styrmand er en af kun to danske både, der indtil videre har løst billet til OL. Den anden er Sverri Nielsen i herrernes singlesculler.


Det er lidt af et skifte fra sidde i en båd, hvor det så lidt tungt ud i forhold til OL, til pludseligt at kunne øjne Tokyo.

Trine Dahl Pedersen.


Fra krisestemning til jubel

Tidligere på måneden sluttede Trine Dahl Pedersen og Ida Gørtz på en tredjeplads i B-finalen ved europamesterskabet i italienske Varese.

Og ikke rigtigt i nærheden af at snuppe en af de sidste ledige pladser ved OL. Derfor var det rent mentalt også en kæmpe omvæltning at få beskeden om, at nu skulle de over at ro i den eftertragtede firer, som de er seks-syv roere, der kæmper om en plads i.

- Dagen før vi fik beskeden om, at der blev lavet om i bådsætningen, havde Ida og jeg et møde hvor vi skulle finde ud af, om vi ville fortsætte i toer uden styrmand. Det fortæller meget godt, at vi var et helt andet sted, forklarer Trine Dahl Pedersen.

- Vi var dog enige om at fortsætte og stadig ville have prøvet at kvalificere os i toeren, selv om det så svært ud, motivationen var der endnu.

Trine Dahl Pedersen har tidligere siddet i fireren, så det er ikke ukendt farvand for hende. Men efter i en lang periode at have fokuseret på toer-båden, kommer det til at kræve en lille omstilling.

- Det skal nok gå, men jeg skal lige af med toer-følelsen i kroppen og så have gravet fornemmelsen for at sidde i fireren frem fra gemmerne, siger Trine Dahl Pedersen.

Annonce

Krydser fingre

Danmark nyder rigtig godt af, at have en meget stor gruppe af talentfulde roere i kvindernes åbne klasse.

Og heri ligger også en del af grunden til omrokeringen. For landstrænerne handler det om at finde den helt rigtige kombination til damefireren blandt en stribe stærke kort.

- De tre af dem har roet stærkt sammen før, men de har også roet stærkt i andre både. Christina har roet stærkt i toer sammen med Lærke, og de andre har roet stærkt sammen i både 2018 og 2019 på damefireren. Alle tre har taget medaljer til VM, og Trine gjorde det rigtig godt til EM sidste år i toer. Den firer, som er sat nu, har endnu ikke den fart, som den kan få, men det er mit håb, at de kan finde den, siger landstræner Mads Haubro i en pressemeddelelse.

Nye konstellation

Landstræner Mads Haubro har oven på EM tidligere på måneden foretaget en del rokeringer, så der er kommet nye sammensætninger i henholdsvis toer uden styrmand og firer uden styrmand. De nye sammensætninger skal prøves af i Luzern midt i maj.

Firer uden styrmand kommer til at bestå af: Trine Dahl Pedersen, Christina Juhl Johansen, Frida Sanggaard Nielsen og Ida Gørtz Jacobsen.

Toer uden styrmand kommer til at bestå af: Fie Udby Erichsen og Lærke Berg Rasmussen.

Med til historien hører også, at Dansk Forening for Rosport i et sidste forsøg prøver at toppe besætningen i toeren uden styrmand. I bestræbelserne på at kvalificere endnu en dansk båd til OL har man valgt at sætte Fie Udby Erichsen og Lærke Berg Rasmussen sammen i dametoeren.

- Jeg håber Fie og Lærke roer stærkt og lykkedes med at kvalificere sig til OL. Det bedste for os alle vil jo være, at der kommer to både og ikke kun en med til Tokyo, for så bliver der jo plads til flere af os roere, forklarer Trine Dahl Pedersen.

Hvis det skal lykkedes skal den nye toer sætte en hurtig nok tid ved OL-kvalifikationen i Luzern fra 17-19 maj. Denne er sidste chance for at en billet til legene.

De Olympiske Lege i Tokyo finder sted i perioden 23. juli til 8. august 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce