Annonce
Holstebro

Trillingsgaard fik p-bøde på sin egen plads

Ernst Trillingsgaard var selv med, da "Trillingsgaard Plads" fik sit navn i 2017. Nu har han fået en p-bøde for at parkere på den plads, som han har lagt navn til. Arkivfoto: Michael Sand Andersen
Selv om man har fået en plads opkaldt efter sig, giver det åbenbart ikke en speciel ret til at parkere på stedet. Ernst Trillingsgaard har fået parkeringsbøde på den plads ved Musikteatret, som han har lagt navn til.

HOLSTEBRO: Ernst Trillingsgaard var gennem 20 år direktør for Hostebro Hallen/Musikteatret, og i 2017 blev pladsen foran Musikteatret omdøbt til Trillingsgaards Plads for at ære byens tidligere direktør og kulturkøbmand.

Men selv om man har fået en plads opkaldt efter sig, giver det ikke et privilegium til at parkere på stedet. Det måtte Ernst Trillingsgaard erfare, da han før jul var i Holstebro for at holde et foredrag i Laden for en pensionistforening.

- Forinden havde jeg et møde med Anders Jørgensen (direktør på Musikteatret - red.), og jeg parkerede foran Musikteatret, fortæller Ernst Trillingsgaard, som var opmærksom på skiltet med to timers parkering.

De to mænd blev dog enige op, at der næppe var problemer med at parkere på stedet en torsdag formiddag. Men Trillingsgaard blev klogere.

- Jeg havde ikke set nogen p-bøde i vinduet. Men nogen tid efter fik jeg en rykker for bøden, fortæller Trillingsgaard, som trækker på smilebåndet af episoden.

- Det syntes jeg da ikke, de kunne være bekendt, sådan at sende en p-bøde, efter jeg havde parkeret på min "egen" plads, som han siger med et smil.

Han har dog ikke gjort noget for at slippe for bøde.

- Vi gik da også grinte lidt af det - fordi vi syntes, det var lidt skrapt, siger han med henvisning til konen.

- Men regler er regler, og dem skal man rette sig efter. Og så er det bare med at få det betalt hurtigst muligt for at få det overstået.

Ernst Trillingsgaard parkede på de p-pladser nærmest Musikteatret, som kun har været brugt lidt, siden kommunen indførte to-timers parkering i dagtimerne.

Til gengæld er der ofte fyldt op på de resterende pladser med fri parkering.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi skal kunne stole på kontrolrapporterne

Der er ret stor sikkerhed for, at man ikke bliver syg af at spise danske fødevarer - eller fødevarer solgt i Danmark. Det skyldes blandt andet en ret finmasket fødevarekontrol, som er til for at sikre forbrugerne mod dårlige, ulovlige og skadelige fødevarer. Kontrollen finder sted i alle led, og resultaterne offentliggøres på fødevarestyrelsens hjemmeside, hvor alle kan læse med. Mest kendt for forbrugerne er nok smiley-ordningen, som ved indgangen til butikker og restauranter fortæller, om der er styr på alt fra rengøring, til egenkontrol og papirarbejdet. Men også rapporterne fra produktionsleddet findes på nettet. Det er en fin sikkerhed for forbrugerne, men det er samtidig en velfungerende, moderne udgave af gabestokken for dem, der træder ved siden af. Derfor er det altafgørende, at vi kan stole på det, der står i Fødevarestyrelsens rapporter. Før jul - lige mens de fleste af landets husstande havde en and på indkøbssedlen - kom en rapport fra kontrolbesøget hos Dan Duck i Struer frem. Den fortalte blandt andet om massive problemer med medarbejdernes håndhygiejne. En sand bombe under virksomhedens julesalg. Problemet var blot, at rapporten indeholdt fejl på det område. Fejlen endte i medierne, og det har uvægerligt påvirket salget. Medierne havde ganske forståelig tillid til fødevarestyrelsen, præcis som forbrugerne har. Dan Duck er netop nu ved at regne på, hvad den fejlagtige rapport har kostet og forventer at lægge sag an mod Fødevarestyrelsen for de millioner, virksomheden er gået glip af. Sagen er på alle måder uheldig, og den viser bagsiden af medaljen ved et ellers velfungerende system baseret på stor tillid fra befolkningen. Vi vil have sunde og hygiejniske fødevare produceret under ordentlige forhold. Og med de offentlige kontrolrapporter har vi mulighed for at fravælge dem, vi ikke stoler på. Det er rigtig godt. Men rapporterne har en kæmpe magt, og selv myndigheder laver fejl. Men den store magt, som kontrolrapporterne har, gør det tæt på utilgiveligt at fejle.

Annonce