x
Annonce
Holstebro

Nytårsproblem løst? Krav til daginstitutioner kan falde bort

- Arbejdet stopper ikke her. Der arbejdes fortsat på at skabe grønne områder, attraktive boliger og så videre i Trekanten, siger byrådsmedlem for De Radikale, Rasmus Gamst Beltofte. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Trekanten anses af Boligministeriet ikke længere som et udsat område. Dermed må de krav og sanktioner, området hidtil har været underlagt, nu bortfalde, og det kan redde kommunen fra et problem, det stod med ved årsskiftet, vurderer byrådsmedlem.

Holstebro: Søndagens offentliggørelse af Transport- og Boligministeriets liste over udsatte områder kan få stor betydning for måden, hvorpå børn i dagsinstitutioner placeres i Holstebro.

Fra den 1. januar var det krævet, at der maksimalt må være 30 procent i en daginstitution fra et særligt udsat boligområde. Kommunen har tidligere håbet på en lempelse af den regel.

Men søndag glad Trekanten i Holstebro så pludselig helt ud af listen over udsatte områder i Danmark.

- Kravet om fordelingen af børn er en udløber af de krav og sanktioner, der pålægges, når man ender på en liste over ghetto- eller særligt udsatte områder. Det ville vi have en udfordring med til den 1. januar, men som jeg ser det, så bortfalder det krav nu, vurderer byrådsmedlem for De Radikale Rasmus Gamst Beltofte, som har vikarieret i økonomiudvalget, hvor kravet har været på dagsordenen.

- Det taler jo også ind i, at Trekanten ses som en almindelig, integreret del af Holstebro - og ikke et sted med særlige krav og kæmpe problemer. Selvfølgelig er der stadig udfordringer, men vi er på rette vej, tilføjer han.

Annonce

Stopper ikke

For at kunne kaldes for et udsat område, skal man opfylde mindst to ud af fire kriterier, opstillet af Transport- og Boligministeriet. Det kan Trekanten ikke længere, og derfor er området gledet helt ud af listen.

- Det er enormt glædeligt, fordi der er lagt meget arbejde i at få gjort Trekanten til det bedst mulige sted at bo og til at være en integreret del af Holstebro. Der ligger målrettet arbejde, en helhedsplan for området, 74 millioner fra Landsbyggefonden og andre ting til grund for, at vi er så godt på vej, siger Rasmus Gamst Beltofte.

Selvom Rasmus Gamst Beltofte har forståelse for, at listerne er til for at fokusere og forbedre områder, så fremmedgøres de samtidig også, mener han, fordi de rammes af særlige sanktioner, som det omkringliggende samfund ikke gør. Den klemme er man nu undsluppet.

- Men arbejdet stopper ikke her. Der arbejdes fortsat på at skabe grønne områder, attraktive boliger og så videre i Trekanten, understreger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce