Annonce
Holstebro

Trekanten har aldrig været bedre integreret end nu

Arkivfoto.
Borgmester H.C. Østerby (S) er glad for, at Trekanten ikke længere er på listen over belastede boligområder. - Men det gælder om at holde fast i udviklingen.

Holstebro: Da boligområdet Trekanten i februar sidste år havnede på listen over belastede boligområder, kaldte borgmester H.C. Østerby (S) det for urimeligt.

Nu er boligområdet røget af listen igen, og Østerby er tilsvarende glad:

- Det skyldes det store arbejde, som rigtig mange i området har gjort. Og jeg tør godt sige, at Trekanten aldrig nogensinde hare været en bedre integreret del af Holstebro end nu. Det er store ord, men der er meget, der går i den rigtige retning. Der er flere i arbejde, der er mindre kriminalitet. Der er selvfølgelig ting, der kan blive bedre - blandt andet skal vi have flere kvinder med anden etnisk herkomst i arbejde. Men det er dejligt, at området ikke er "stemplet" længere, siger H.C. Østerby.

Han peger blandt andet på, at ændringen i boligmassen har haft en gavnlig effekt. Men også at der er ved at blive opført nye boligtyper i området, og at kommunen har fået 74 millioner fra Landsbyggefonden til at gøre området mere attraktivt.

- Vi skal også holde fast i den gode udvikling. Vi skal ikke tilbage på listen, for det gør mange ting vanskeligere, siger Østerby.

At Trekanten ikke længere har stemplet "belastet" betyder blandt andet, at kommunen ikke længere skal leve op til, at der maksimalt må være 30 procent børn i en daginstitution, som er fra et særligt udsat boligområde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad gemmer der sig mere

Vi danskere har gennem mange år været særdeles tilfredse med at se vort land stå blandt de øverste, når der laves lister over hvor lidt korruption og svindel, der foregår i landet. Ja, vi har brystet os af, at det stort set ikke forekommer - i hvert tilfælde ikke når vi sammenligner os med en række andre lande. Men smilet bliver noget anstrengt i denne tid, når vi præsenteres for den ene sag efter den anden, hvor det drejer sig om millioner, der er svindlet for i det offentlige. ja, vi har jo Britta-sagen, som afslørede en stor brist i sikkerheden og kontrollen, og hvor det var alt for let at hive alle de penge ud af systemet, som hun ønskede. Nu er vi så præsenteret for svindel i Forsvarets Ejendomstyrelse, hvor private leverandører for at få del i de store bestillinger i forsvaret har medvirket til, at ansatte har kunnet købe ind til privatboligen ved, at man betalte ekstra meget for de offentlige ydelser, og så kunne de ansatte bruge forskellen efter forgodtbefindende. Utroligt at sådan en åbenlys svindel har kunnet køre i årevis, når så mange har været involveret, og at der ikke er nogen, der har reageret tidligere, end det så skete nu. Nu er Dansk Folkeparti jo ikke en offentlig institution, men det er alligevel offentlige penge, der i forbindelse med Morten Messerschmidt og EU tilsyneladende også er svindlet med. Sagen er ikke afgjort endnu, så man skal vare sig med at dømme folk. Men det ser ikke godt ud for partiet ud fra det, der er kommet frem indtil nu. Så er det man spørger sig selv. Er der meget mere af den slags svindel i de store offentlige kasser? Er kontrollen for ringe, og tilliden for stor? Det kan ikke gå for hurtigt med at få kulegravet området, og om der ligger sig flere eksempler af disse millionsvindler liggende skjult. Den almindelige skatteyder kan ikke være tjent med, at pengene tilsyneladende kan fosse ud af systemet nogle steder, uden man får det for skattekroner, som vi betaler dem til. Her gælder ingen partifarve. Alle i Folketinget har kun den samme interesse. Det her skal bringes til ophør.

Annonce