Annonce
Holstebro

Tredje gang blev lykkens gang: Biografoplevelsen er tilbage i en forbedret udgave

Med guldsaksen i hånden kunne borgmester H. C. Østerby torsdag åbne Big Bio Holstebro. Han kunne derefter sætte sig tilrette og sammen med resten af salen se den danske film Undtagelsen. Foto: Christian Gnutzmann
Det var en oplevelse, der overgår tidligere ture i biografen, mener to af de gæster, der torsdag var til åbning på den nye biograf, som i tredje forsøg endelig kunne vise film på det hvide lærred.

Holstebro: Den røde løber var rullet ud, faklerne tændt og medarbejderne stod klar i deres blå jakker til at tage imod gæsterne.

Efter to gange corona-udskydelse var det endelig blevet lykkens gang for Big Bio Holstebro. Torsdag kunne snoren klippes og den første film sendes på det hvide lærred.

Gæsterne kunne først nyde et glas vin og en omgang tapas, inden kursen var sat mod slikhylderne og sal 1. Og så var det tid til, at borgmester H. C. Østerby kunne gribe guldsaksen og klippe den røde snor over som et symbol på, at biografoplevelsen er tilbage i Holstebro, og i en forbedret udgave.

- Lyden var virkelig uovertruffen. Jeg tror, man skal lede længe efter at finde så god lyd andre steder, siger Jørgen Peter Burgdorf, der var blandt gæsterne til åbningsfilmen.

En anden ting, der er blevet opgraderet, er sæderne i biografsalen, som hurtigt kan kalde på en lur, hvis ikke filmen er god.

- Det var en fed oplevelse med stolene, som man kunne lægge helt ned. Det var jo faktisk bedre end at ligge hjemme i vores egen sofa, siger Marianne Burgdorf, der var enig i, at lyden i salen var noget specielt.

- De kørte sådan nogle trailere først, og så var man ligesom i gang. Det var helt vildt med lyden, siger hun.

Det var med champagne til alle og afstand mellem gæsterne, at Holstebros nye biograf i tredje forsøg fik lov til at vise film på det store lærred. Foto: Christian Gnutzmann

Ingen James Bond

Åbningen skulle have været med premieren på den nye James Bond film, men det blev, som så meget andet, ødelagt af coronavirussen. Derfor var det den danske film Undtagelsen, der rullede over det hvide lærred, som den første i den nye biograf.

- For os og for publikum virker det som om, at det ikke var så afgørende, hvilken film der blev vist. Det var mere vigtigt at komme indenfor og være blandt de første til at opleve det, Louise Obel, der ejer biografen sammen med sin mand.

Uanset om det var filmen eller selve arrangementet, der trak i folk, så var åbningen en succes. Der var solgt så mange billetter, som corona-restriktionerne tillod, og der har været godt gang i billetsalget til hele åbningsweekenden.

- Man har jo let kunne følge med i byggeriet, og jeg tror, at mange har glædet sig til selv at komme indenfor og se, hvordan her ser ud, siger Louise Obel.

Sådan har det været for Marianne og Jørgen Peter Burgdorf.

- Vi bor med udsigt til biografen, så vi har jo fulgt det gennem hele byggeriet, og derfor har vi også glædet os meget til at se, hvad det så er blevet til, siger Marianne Burgdorf.

Annonce

Champagne i kopholderen

Det var en gallapremiere, og derfor var der også kræset lidt ekstra om gæsterne.

I alle kopholdere ved sæderne stod et glas og en lille flaske champagne klar. For da borgmesteren havde klippet snoren, skulle der skåles for den nye biograf.

Så blev lyset slukket, og gæsterne kunne læne sig tilbage i sæderne.

- Det var fedt at blive modtaget på den måde af ejerne og med tale fra borgmesteren. Så det har været en rigtig stor oplevelse, siger Jørgen Peter Burgdorf.

Det plejer at være lig med nerver, når man åbner noget nyt, og torsdagens åbning var ingen undtagelse. Men alt gik efter planen, og teknikken kørte, som den skulle.

- Jeg er meget glad og lettet over modtagelsen, for vi har selvfølgelig været meget spændte på, hvordan det hele ville fungere, når nu vi fik publikum herind, siger hun.

Annonce
Vestjylland

Spurgt på gaden: Er du klar til at droppe kontanterne?

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Livsstil For abonnenter

Birthe blev på den gamle skole efter sin mands pludselige død: - Jeg flytter aldrig, for jeg elsker at bo her

Livsstil For abonnenter

Spørg advokaten: Har jeg pligt til at oplyse, hvem der er far til mit barn?

Danmark

Boligjagten er gået ind: Det skal du huske, når du skal flytte nærmere dit studie

Erhverv

Jagten på en ny karriere: B.S. Christiansen skal inspirere minkavlere

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Lad os hurtigst muligt få afskaffet kontanterne

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Holstebro

Nyt bilhus sælger de billigste og leaser de dyreste

Danmark

Ud med de gamle, ind med de nye: Søndag træder nye regler om brændeovne i kraft

Sport

Se triumfen i billeder og video: Rindoms vilde rutsjebanetur endte med guld

Navne For abonnenter

Kanonskytte fra Nordatlanten valgte københavnerlivet fra og slog rødder i Struer

Struer For abonnenter

Et halvt år efter Luksusfælden: Det kostede det parret at være på tv

Sport

HB fik en mand smidt ud, men endte alligevel med at besejre ærkerivalerne

Annonce