Annonce
Holstebro

Tre undervisere på VIA har fået fin fagbogspris

Anne Mette Habekost, Krishna Husted Vijayarankan og Lilian Sølvsten, der alle er tilknyttet VIAs socialrådgiveruddannelse, fik på Bogforum en pris på 25.000 kroner for forslag til fagbog. Til højre Lea Korsgaard fra Zetland. Pressefoto: Via College
Med forslag til en ny bog om "Tavshedspligt og tværprofessionelt arbejde" har Krishna Husted Vijayarankan, Anne Mette Habekost og Lilian Sølvsten, der underviser socialrådgivere på Via, fået en fagbogspris på 25.000 kroner.

HOLSTEBRO: På dette års Bogforum i weekenden i Bella Centeret i København modtog tre undervisere fra VIA's socialrådgiveruddannelsen i Holstebro en særpris på 25.000 kroner for deres forslag til en ny lærerbog om et centralt emne inden for socialt arbejde: "Tavshedspligt og tværprofessionelt arbejde". Det skriver VIA College i en pressemeddelelse.

De vandt nemlig Samfundslitteraturs Lærebogspris, som er Danmarks største faglitterære pris, og som hvert år uddeles på Bogforum.

Prisen gives til undervisere og forskere for et velformidlet og gennemtænkt forslag til en lærebog til de videregående uddannelser. Forslaget skal være nytænkende, originalt og dække et væsentligt fagligt emne, som bidrager til at udvide lærebogsmarkedet.

Annonce

Bedre overblik over regler

Med bogen Tavshedspligt og tværprofessionelt arbejde vil Krishna Husted Vijayarankan, Anne Mette Habekost og Lilian Sølvsten, der alle er tilknyttet VIAs socialrådgiveruddannelse, skabe et samlet overblik over forvaltningsreglerne og deres indbyrdes sammenhæng, så både borgere og socialrådgivere undgår forkerte afgørelser.

Ifølge forfatterne medfører uklarhed og usikkerhed om reglerne i dag en del "hovsa-afgørelser", der ikke er juridisk korrekte og skaber rets-usikkerhed for borgerne. - Med forslaget til en ny lærebog på området skriver forfatterne sig direkte ind i en aktuel opmærksomhed på helhedsorienteret og tværprofessionelt arbejde. Og deres forslag vil samtidig dække et helt centralt lærebogsbehov inden for socialt arbejde, lyder begrundelsen fra forlaget blandt andet.

Prisen blev overrakt 15. november på Bogforum, og vinderne blev interviewet på scenen af chefredaktør ved Zetland, Lea Korsgaard, der var konferencier.

Vinderen af Lærebogsprisen forpligter sig til at levere det endelige manuskript senest 1. september 2020. Forlaget Samfundslitteratur forpligter sig til at udgive bogen inden for fem måneder efter, manuskriptet er afleveret, så bogen vil udkomme senest 1. marts 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom efter dem. Hårdt

Bedst som man troede, at man havde set det meste, så dukker der endnu en sag op om misbrug af offentlige midler. Denne gang i Forsvaret, hvor anklagemyndigheden mener at kunne bevise, at civile erhvervsdrivende har kunnet bestikke sig til lukrative vedligeholdelseskontrakter betalt af skatteyderne. Sagen - sammen med andre lignende sager - sætter desværre et stort spørgsmålstegn ved, hvor godt det offentlige egentlig har styr på de penge, som borgerne har betroet dem. I Socialstyrelsen kunne Britta Nielsen gennem mange år berige sig selv - og det har udvalgte medarbejdere i Forsvarets Ejendomsstyrelse sandsynligvis også kunnet. To medarbejdere i Forsvaret er allerede tiltalt i en sag, der ligger tre år tilbage. Og yderligere sigtelser kan være på vej i en ny sag, der begyndte med, at en økonomimedarbejder ved et installationsfirma i Holstebro råbte vagt i gevær over for Rigsrevisionen. Midt det mørke og rod som er ved at blive afdækket, kan den tidligere økonomimedarbejder holde hovedet og fanen højt. Det er sandsynligvis takket være ham, at sagerne kommer frem i lyset, så det forhåbentligt bliver muligt også at stille de ansvarlige til ansvar. Desværre ryster sådanne sager ikke bare den enkelte afdeling, hvor svindlen er begået. Den rammer i det her tilfælde hele Forsvaret og alle de mennesker, der er ansat. Det er naturligvis bunduretfærdigt - men mistanken om urent spil er svær at viske bort igen, og derfor er der også kun en løsning, og det er at komme juridisk efter de ansvarlige - og komme efter dem hårdt. Vores samfundsmodel bygger på en høj grad af tillid. Både til hinanden men også til de myndigheder, der forvalter en af verdens højeste skatteprocenter. Forsvinder tilliden, så bliver det både vanskeligere at være borger og myndighed. Heldigvis var det moralske kompas rigtigt indstillet hos den unge mand, der gik til Rigsrevisionen og politiet med sin bekymring. Det kan alle, der læser bare lidt i Rigsrevisionens beretning om sagen, konstatere ved selvsyn.

Annonce