Annonce
Sport

Tre point på kontoen, der er seks point værd

Der er ikke så meget tvivl om, at sejre i de indbyrdes opgør mod hold som Holbæk, FC Sydvest, Næsby og SfB-Oure er en af nøglerne til overlevelse i 2. division. Derfor var søndagens sejr også meget mere værd end de tre point, den gav på pointkontoen. Arkivfoto: Morten Stricker
Holstebro Boldklub fik ikke bare sæsonens første sejr, men også luft i bunden af 2. division, med en velfortjent sejr over fynske SfB-Oure.
Annonce

Holstebro: Efter fire kampe, hvor spillet har været bedre end resultaterne, kunne Holstebro Boldklub endeligt lade sejrssangen runge ud fra omklædningsrummet.

Søndag eftermiddag var hjemmeholdet uden tvivl det bedste hold i oprykkerduellen mod SfB-Oure, som blev sendt hjem til Fyn med et 4-1 nederlag i bagagen. En sejr, som både på pointkontoen og på den mentale konto er værdifuld for HB-lejren.

- Det er bare pissevigtigt, at vi fik det forløst. At vi har spillet fine kampe, har vi bare ikke kunne bruge til ret meget, hvis vi stadig stod med kun ét point på kontoen efter den her kamp, så det betyder rigtig meget. Både mentalt og selvfølgelig også i tabellen, siger cheftræner Kim Kristensen.

Annonce

Seks-points kamp

Det kom dog til at holde lidt hårdt, selv om hjemmeholdet i størstedelen af kampen var det bedste hold. Et misbrugt straffespark af Anders Santos Iversen og et uheldigt selvmål af Emil Laursen kunne sagtens have været de ingredienser, der havde fået holdet til at knække, men i stedet fandt HB'erne de ekstra ressourcer til at tage sejren og alle tre point med tre mål i kampens sidste kvarter.

Og ikke mindst tre point mod et af de hold man forventer at skulle kæmpe med i bunden af 2. division gennem hele sæsonen. Populært sagt, en seks-points kamp.

- Vi vidste godt, at det her er et af de hold, vi skal forvente at kæmpe med, så derfor er det ekstra vigtigt, at vi fik de tre point. Havde de vundet, kunne de have lagt afstand til os i tabellen, så det var vigtigt for os at holde snor i dem, forklarer Kim Kristensen.

Kampen i tal

Holstebro Boldklub - SfB-Oure 4-1 (0-0)

2. division, 5. runde

Mål: 1-0 Emil Zetterquist (61.), 1-1 Selvmål, Emil Laursen (66.), 2-1 Mikkel Rønn (76.), 3-1 Per Lauge (87.), 4-1 Sebastian Lau (90+4.).

Advarsler: HB 2, SfB-Oure 3.

Tilskuere: 400 på Holstebro Idrætspark.

Vigtigheden af sejren ville holdets rutinerede midtbanestyrmand heller ikke forsøge at underkende.

- Så lykkedes det endeligt. Det var altså vigtigt, selv om det måske ikke var helt kønt hele vejen igennem, var de første ord, der kom ud af Jeppe Mehls mund, da han kom ud af omklædningsrummet.

Annonce

Ikke tilfreds

For mange af holdkammeraterne var det karrierens første sejr i en af Danmarks tre professionelle fodboldrækker, og derfor glæden også særligt stor.

Lidt mere afdæmpet var jublen hos Mehl, der spillede sin kamp nummer 298 i en af landets tre bedste fodboldrækker. Og måske netop derfor, så han også sejren med lidt mere kritiske øjne.

- Det var en god kamp, men jeg synes også, der er plads til forbedringer. I perioder er vi ikke aggressive nok, ligesom jeg synes, vi skal være dygtigere på bolden. Der var for mange afleveringer og tæmninger, der blev smidt væk, lyder analysen fra Jeppe Mehl.

Jeppe Mehl markerede sig med en flot assist til Per Lauges 3-1 mål da han ud af øjenkrogen fandt den frie holdkammerat i modsatte side af feltet. Arkivfoto: Ole Nielsen

Både defensivt og offensivt er forventningerne, at den tidligere superligaprofil med sin store erfaring kan læse spillet hurtigere og bedre end banens andre aktører og bruge det, til at tage afgørende beslutninger på banen.

Det var lige netop, hvad der skete, da Jeppe Mehl få minutter før tid fik serveret bolden på kanten af feltet, og i stedet for at tage det skud, hele stadion råbte på, lagde en sukkerbold videre til Per Lauge i modsatte side af feltet, der kunne score til 3-1.

- Jeg overvejede også, om jeg skulle klappe til den, men Per stod så fri, at jeg blev nødt til at spille ham. Men det er fint nok, for det er netop noget af det, jeg er med for at gøre, siger Jeppe Mehl.


Det var en god kamp, men jeg synes også der er plads til forbedringer. I perioder er vi ikke aggressive nok, ligesom jeg synes vi skal være dygtigere på bolden. Der var for mange afleveringer og tæmninger, der blev smidt væk.

Jeppe Mehl.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
TTH Holstebro For abonnenter

Roman var den første udlænding i Tvis-trøjen, forelskede sig i byen og besøger altid et bestemt gravsted, når han er på visit

Annonce