Annonce
112

Tre personer stadig i kritisk tilstand efter frontalsammenstød

Alvorligt trafikuheld på Thyholm lørdag formiddag. Foto: Johan Gadegaard


Thyholm: Midt- og Vestjyllands Politi kan søndag morgen oplyse, at de tre personer, som lørdag kom alvorligt til skade ved et færdselsuheld syd for Odby på Thyholm, stadig er i kritisk tilstand.

Politiet fik meldingen om uheldet lørdag klokken 11.16, hvor en minibus og en personbil var kørt frontalt sammen.

Søndag kan Midt- og Vestjyllands Politi fortælle, at personbilen var kommet over i den modsatte kørebane på vej mod syd, mens minibussen kom kørende i nordgående retning.

Hvorfor personbilen kom over i modsatte kørebane, har ordensmagten endnu ingen forklaring på.

En person fra minibussen samt to fra personbilen var efter uheldet alvorligt tilskadekomne. To af dem blev kørt til Herning Sygehus, mens en blev fløjet til Aarhus.

Derudover var der ti lettere tilskadekomne ifølge Midt- og Vestjyllands Politi. Disse blev bragt til behandling i Holstebro og Herning.

I personbilen befandt sig en ældre kvinde og en ældre mand - begge fra Odder. I minibussen var i alt 11 personer, som ifølge politiet er i 20'erne og 30'erne.

Hovedvejen var i forbindelse med uheldet spærret frem til midt på eftermiddagen lørdag.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

80-årig død efter cigaret-ulykke

Leder For abonnenter

Vi skal huske vores etik

Sociale medier - eller måske rettere sociale platforme - som for eksempel Facebook har gjort det nemt og effektivt for enhver at udgive og sprede information. Det betyder, at et medie som dit lokale dagblad ikke altid er først med det seneste. Det er i dag heller ikke så vigtigt for en avis. Til gengæld er det vigtigere end nogensinde at udvælge, prioritere og guide i den store strøm af information. Mange læsere har måske undret sig over, at vi i tirsdagens avis ikke skrev, hvem der havde sat ild på Humlum Kro. For allerede mandag eftermiddag var det en kendt sag i lokalområdet, hvem der havde gjort det - og ovenikøbet tilstået det. Den information sørgede kroejer Tonny Hedegaard for at sprede, da han på Facebook skrev et længere indlæg om forbrydelsen, tilståelsen og detaljer i sagen. Alt sammen i den bedste mening og med et humanitært afsæt. Hvorfor skriver I det ikke, er vi blevet spurgt. Og svaret er, at vi langt fra skriver alt, hvad vi hører om. Det er yderst sjældent, at vi bringer navne på sigtede i straffesager, og selv når der er faldet dom, er det kun i de grovere sager, at vi skriver navnet på dømte. På den front adskiller medier sig fra den strøm af information - og misinformation - der flyder på for eksempel Facebook. Juridisk er der ikke nødvendigvis noget i vejen for at fortælle, hvem der har tilstået i en straffesag. Men vores etiske retningslinjer afholder os fra at gøre det per automatik. Sådan er det ikke på Facebook. På de sociale medier bliver etikkens bundgrænse defineret af laveste fællesnævner. Når vi i dag fortæller om Tonny Hedegaards udpegning af gerningsmanden, sker det heller ikke uden etiske overvejelser. Med vores journalistik om hans opslag er vi med til at sætte lys på sagen. Når vi alligevel beskæftiger os med det, skyldes det reaktionerne på offentliggørelsen. Opbakningen i lokalområdet og en tilsyneladende tilgivende attitude gør sagen og tilståelsen interessant i bredere forstand. Og det kommer vi til at skrive mere om.

Annonce