Annonce
Atletik

Tre medaljer og fire personlige rekorder med hjem fra DM

Emil Henriksen (til højre) på medaljeskamlen sammen med tvillingerne Frederik og Emil Degn Pedersen fra Greve, som han i flere discipliner kæmpede med om DM-medaljerne. Privatfoto: Lise Lotte Henriksen
Athletikklubben Holstebro havde kun en deltager med ved weekendens DM i atletik for 14-15 årige i Hvidovre. Men med tre medaljer og fire personlige rekorder holdt Emil Henriksen fanen højt.
Annonce

Hvidovre: Emil Henriksen var den enlige deltager fra Athletikklubben Holstebro, da der i weekenden var budt ind til DM i atletik for 14-15 årige.

Og når man er alene, så må man tage sagen i egen hånd, hvilket var lige præcis, hvad den unge vestjyde gjorde.

Lørdag lagde Emil Henriksen ud med kuglestød og stødte sig i finalen med et stød på 11,38 meter. I finalen lagde han igen ud med 11,38 meter, men fandt så nogle ekstra ressourcer frem sendte på de to efterfølgende forsøg kuglen ud på 12,64 meter (personlig rekord) og 12,62 meter. Det var nok til en bronzemedalje efter tvillingebrødrene fra Greve, Frederik og Emil Degn Pedersen.

Dagens anden disciplin var 100 meter sprint, hvor Emil Henriksen løb sig i finalen i tredjebedste tid i en ny personlig rekord på 11,77 sekunder. Finalen blev afviklet en time efter de indledende løb, og her var der igen fart i de vestjyske fødder, der løb en sølvmedalje hjem i tiden 11,91 sekunder.

Emils tid fra indledende var i øvrigt kun 6/100 sekunder fra Andreas Martinsens klubrekord for drenge 15 år.

Annonce

Slog 31 år gammel klubrekord

Søndag forsatte de gode takter i hammerkast, hvor Emils et år gamle personlige rekord inden konkurrencestart lød på 27,79 meter. Men den fik en alvorlig forbedring, da Emil Henriksen i sit tredje kast kastede hammeren ud på 48,09 meter, hvilket gav ham en sølvmedalje – og en forbedring af klubrekorden på mere end 8 meter, sat af nuværende formand Poul Mejls for 31 år siden.

Sidste øvelse for Emil var 200 meter sprint, hvor den enlige vestjyske deltager kom ind på en fjerdeplads i tiden 24,22 sekunder, hvilket igen var en personlig rekord.

En stor andel i de flotte præstationer og progression skal falde tilbage på trænerne Benny Machon og Torben Hansen. Ingen af de to trænere var tilstede i Hvidovre, men var i tæt kontakt med atleten over messenger og telefon.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Taxa-selskab gået konkurs

Annonce