x
Annonce
Erhverv

Tre gode råd til ejerledere om at bruge bestyrelsen bedre

- Inddrag bestyrelsesformand som løbende sparringspartner. Det kan for eksempel være i form af et telefonopkald hver uge, eller når der sker noget vigtigt, siger Thomas Bagge Olesen, tidligere administrerende direktør i FDB og i dag virksomhedsrådgiver og bestyrelsesformand. Pressefoto

AARHUS: Thomas Bagge Olesen er tidligere ejerleder i en it-virksomhed samt forhenværende administrerende direktør i fitness.dk og FDB (Coop). I dag arbejder han som rådgiver via sin egen konsulentvirksomhed og bestyrelsesformand i blandt andet Den Sociale Kapitalfond Management og OptimumIT.

Her giver han tre gode råd til ejerledere, der gerne vil i gang med at bruge bestyrelsen mest muligt effektivt og til sparring omkring deres virksomheder:

  1. Inddrag bestyrelsesformand som løbende sparringspartner. Det kan for eksempel være i form af et telefonopkald hver uge, eller når der sker noget vigtigt. Det går ud over tilliden og værdien af bestyrelsen, hvis man bare fortæller, hvad man har gjort i stedet for, hvad man tænker på at gøre.
  2. Gør op med dig selv, hvad du vil med virksomheden, og sæt bestyrelsesholdet efter det. Det er vigtigt at skifte løbende ud i bestyrelsen, så de rigtige kompentencer hele tiden er til stede, og at gøre præmissen klar fra start, at der vil blive skiftet ud eksempelvis efter en tre-fire årig periode, eller når virksomheden bevæger sig ind i en ny fase.
  3. Det kan godt lade sig gøre at bygge en succesfuld virksomhed op uden at bruge sin bestyrelse. Det er Kim Axelsen fra PA Savværk Korinth et godt eksempel på, men han kunne måske have taget en hurtigere og nemmere vej mod målet ved at bruge sin bestyrelse aktivt. Det ligger i ejerlederens dna, at man rigtig gerne vil ud over stepperne, men er retningen den rigtige? Her kan bestyrelsen hjælpe. Det er vigtigt, at der er åbenhed om driften og ambitionen for virksomheden, og at man gør brug af de kompetencer, der er til stede.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce