Annonce
forside

Tre gode råd fra Too Good To Go-stifter: Giv kroppen det bedste brændstof

Klaus Bagge Pedersen fra Too Good To Go giver tre gode råd til, hvordan man bevarer pusten som ny iværksætter. Foto: Mette Mørk
Klaus Bagge Pedersen, medstifter af Too Good To Go, giver tre gode råd til, hvordan man som iværksætter brænder igennem - og undgår at brænde sammen.

Man skal tro på sin idé og turde lave fejl, som man lærer af. Og så skal man huske at være god ved sig selv og sin krop, hvis man vil holde energien og hovedet klart, mener Klaus Bagge Pedersen, der står bag Too Good To Go.

Annonce

1. Lav fejl

- Man skal være klar til at lave fejl, tage ved lære af dem og komme videre. Hvis der sker en fejl, må man lave en analyse af den og se, hvad der er gået galt - men så skal man komme videre.

2. Kobl af

- Det er vigtigt at koble af. Sluk telefon eller computeren, få dyrket motion, få noget frisk luft, mediter, hvis man har brug for det, og spis sundt. Når man arbejder så meget, er det ens krop, der skal præstere. Man hælder heller ikke mudder på sin Lamborghini, men det bedste brændstof.

3. Tag chancen

- Man skal træde ud af sin comfort zone. Mange har en rigtig god idé, men kan ikke finde ud af at træde ud på ukendt grund, hvor man for eksempel går to år uden løn. Vi havde en idé, vi troede meget på, og man skal tro på det, man gør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi skal kunne stole på kontrolrapporterne

Der er ret stor sikkerhed for, at man ikke bliver syg af at spise danske fødevarer - eller fødevarer solgt i Danmark. Det skyldes blandt andet en ret finmasket fødevarekontrol, som er til for at sikre forbrugerne mod dårlige, ulovlige og skadelige fødevarer. Kontrollen finder sted i alle led, og resultaterne offentliggøres på fødevarestyrelsens hjemmeside, hvor alle kan læse med. Mest kendt for forbrugerne er nok smiley-ordningen, som ved indgangen til butikker og restauranter fortæller, om der er styr på alt fra rengøring, til egenkontrol og papirarbejdet. Men også rapporterne fra produktionsleddet findes på nettet. Det er en fin sikkerhed for forbrugerne, men det er samtidig en velfungerende, moderne udgave af gabestokken for dem, der træder ved siden af. Derfor er det altafgørende, at vi kan stole på det, der står i Fødevarestyrelsens rapporter. Før jul - lige mens de fleste af landets husstande havde en and på indkøbssedlen - kom en rapport fra kontrolbesøget hos Dan Duck i Struer frem. Den fortalte blandt andet om massive problemer med medarbejdernes håndhygiejne. En sand bombe under virksomhedens julesalg. Problemet var blot, at rapporten indeholdt fejl på det område. Fejlen endte i medierne, og det har uvægerligt påvirket salget. Medierne havde ganske forståelig tillid til fødevarestyrelsen, præcis som forbrugerne har. Dan Duck er netop nu ved at regne på, hvad den fejlagtige rapport har kostet og forventer at lægge sag an mod Fødevarestyrelsen for de millioner, virksomheden er gået glip af. Sagen er på alle måder uheldig, og den viser bagsiden af medaljen ved et ellers velfungerende system baseret på stor tillid fra befolkningen. Vi vil have sunde og hygiejniske fødevare produceret under ordentlige forhold. Og med de offentlige kontrolrapporter har vi mulighed for at fravælge dem, vi ikke stoler på. Det er rigtig godt. Men rapporterne har en kæmpe magt, og selv myndigheder laver fejl. Men den store magt, som kontrolrapporterne har, gør det tæt på utilgiveligt at fejle.

Annonce